Προς επίδοξους εθελοντές.

crop, 100dpi, 85% jpg comp... prepei na sou bgei sunolo 30~40MB, δες υπάρχοντα scans..
 
Έχω σκανάρει το τεύχος 100. Ποια η διαδικασία για να ανέβει?(Μέγεθος zip 40ΜΒ)
 
Συγχαρητήρια !! :)

Ανέβασέ το σε κάποια filehosting υπηρεσία (π.χ. στο rapidshare), και μετά στείλε το link στον Αeon, ο οποίος στη συνέχεια αφού κάνει τον σχετικό έλεγχο, θα δρομολογήσει το επίσημο "ανέβασμα" στο αρχείο τευχών.
 
Να σε ευχαριστησουμε και να σε καλωσορισουμε στην GRM Scan Team!
 
Εδώ και πολλά χρόνια γωνείς και αδέρφια μου φάγανε τα αυτιά για να πετάξω τα PIXEL μου, και εγώ δεν το έκανα, επειδή όμως τώρα θα μετακομίσω ήρθε η ώρα, ευτυχώς ανακάλυψα πριν κάπου 10 μέρες τελείως τυχαία το site, οπότε έχοντας ψάξει στο thread, βλέπω πως σας λείπουν τα εξής 3 τεύχη μου:

94 - Πολύ καλή

116 - Πολύ καλή

124 - Πολύ καλή

Επειδή όμως δεν διαθέτω scanner αν κάποιος φίλος τα θέλει μπορώ να του τα ταχυδρομήσω ή να τα στείλω και με courier.
 
Να σαι καλα φιλε gprs78.Η "scanning tem" θα επικοινωνησει μαζι σου ;)
 
Εχω ολα τα τευχη Πιξελ απο Ιουνιο 90 μεχρι Αυγουστο 93 ή και λιγο αργοτερα (μετα αρχισα να παιρνω PCM ;) )

Αν πιστευετε οτι αυτη η χρονικη περιοδος καλυπτει καποιο 'κενο', πειτε μου
 
Καλησπέρα και συγχαρητήρια για το έργο σας.

Παιδιά συγνώμμη για το post εδώ μέσα όπου γίνεται αναφορά για scanning τευχών Pixel αλλά δεν ήξερα που να κάνω την παρακάτω ερώτηση :

Από μικρός είχα την ατυχία να μην έχω δικό μου σπίτι και είχα πάντα πρόβλημα με τον αποθηκευτικό χώρο.

Έτσι κατά τις διάφορες μετακομίσεις των γονιών μου πέταξα ή χάρισα ή πούλησα όλη την συλλογή μου από Μπλεκ, Αγόρι, Κράνος κλπ.

(Ήχος απο μαζεμένες μούτζες)

Από το 89 και μετά κάνω και συλλογή αμυντικών περιοδικών που πάλι με τις διάφορες μετακομίσεις από πόλη σε πόλη τα πέταγα και αυτά. Τελευταία πέταξα καμμιά εκατοστή περιοδικά καθώς έφαγαν έξωση από την αποθήκη των πεθερικών μου λόγω χώρου και έχω κρατήσει κάποια τα οποία όπως δείχνουν τα πράγματα θα τα πετάξω και αυτά.

Θέλω να τα σκανάρω αλλά δεν ξέρω τι εξοπλισμό να πάρω. Είχα ένα σκάννερ παράλληλο της ACER αλλά πέρα ότι θα παιδευόμουνα πέταξε η πεθερά μου το τροφοδοτικό του.

Εσείς που ασχολείστε συστηματικά με σκανάρισμα τι χρησιμοποιείτε καθαρό σκάνερ ή πολυμηχάνημα? Τι πρέπει να προσέξω κατά την αγορά τους?

Έχει αυτήν την περίοδο μια προσφορά για Conn-X o Γερμανός που δίνει δώρο και πολυμηχάνημα :

http://h20195.www2.hp.com/PDF/4AA0-9531EEE.pdf

Το πρόβλημα είναι ότι το είδα από κοντά και μάλλον το μηχάνημα έχει καθαρό φωτογραφικό προσανατολισμό (τόσο στο σκανάρισμα όσο και στις εκτυπώσεις).

Θα ανταπεξέλθει?Τι προτείνετε?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Kαλησπέρα - η πρόθεσή σου να σκανάρεις τα παλιά σου Pixel είναι αξιέπαινη, και σου εύχομαι καλή δουλειά !!

Στο θέμα του σκάνερ: Προσωπικά χρησιμοποιώ σκάνερ και όχι πολυμηχάνημα. Ο λόγος είναι ότι απλά ήθελα να σκανάρω κάποια τεύχη Pixel (αρχικά ως "ευχαριστώ" για κάποιες σελίδες Pixel που σκάναραν για μένα και τις οποίες δεν είχα, και αργότερα για να να παρακινήσω και άλλον κόσμο να κάνει το ίδιο). Δεν χρειαζόμουν δηλαδή κάποιον εκτυπωτή, κλπ, ώστε να καταφύγω στην λύση του πολυμηχανήματος.

Καθ' ότι το σκανάρισμα του Pixel δεν είχε ιδιαίτερες απαιτήσεις απο τους (τότε) μοντέρνους σκάνερς, πήρα απλά το φθηνότερο μοντέλο που βρήκα απο το Πλαίσιο (κόστισε 60 ευρώ περίπου).

Οπως αντιλαμβάνεσαι δεν ήταν κάποια αγορά την οποία "ζάλισα" και πολύ !! :D

Τώρα το αν θέλεις να προχωρήσεις σε αγορά πολυμηχανήματος, αυτό εξαρτάται ουσιαστικά απο εσένα και τις ανάγκες σου. Αν θέλεις ένα μηχάνημα που θα το χρησιμοποιείς όχι μόνο για να σκανάρεις περιοδικά και να έχει επιπλέον τις ευκολίες ενός εκτυπωτή & fax, τις οποίες σχεδιάζεις να αξιοποιήσεις 100% μελλοντικά, τότε θα πρέπει να κάνεις μία έρευνα αγοράς για πολυμηχάνημα.

Αν, (όπως εγώ) χρειάζεσαι μόνο ένα σκάνερ αποκλειστικά για σκανάρισμα περιοδικών (προσωπικά, δεν σχεδίαζα ποτέ στην ζωή μου να αγοράσω σκάνερ - αν δεν έμπαιναν στην μέση τα Pixel), τότε πάρε ένα φτηνό σκάνερ - ακόμα και το φτηνότερο θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπόν τα τέυχη που έχω είναι: 141,113,134,127,117,118,120.

Ακούω παραγγελιές,ποιό να φτιάξω?! :D
 
Οσο μικροτερο το νουμερο,τοσο καλυτερα! :D
 
Συμφωνώ και εγώ. :) Oσο πιό παλιά, τόσο πιό καλά. :D

Eμπαινε pitsunami !! :thumbup:
 
Ένας φίλος μου έδωσε δυο PIXEL το 111 και 123 και τρία PIXELMANIA, θα δανειστώ το σκάνερ από τον αδελφό μου και κάποια στιγμή θα τα έχω έτοιμα. Μου είπε και για κάτι USER:wave:
25102010.jpg
 
Μπραβο,μπραβο...ηθικον ακμαιοτατον :)
 
Σε ευχαριστουμε πολυ!!

Σε λιγο θα το ανεβασουμε και στο server μας για γρηγοροτερο download μιας και πλεον το rapidshare εχει κλεισει τη κανουλα και προσφερει αστειες εως εξοργιστικα αθλιες ταχυτητες...
 
Σε ευχαριστουμε πολυ!!

Σε λιγο θα το ανεβασουμε και στο server μας για γρηγοροτερο download μιας και πλεον το RapidShare εχει κλεισει τη κανουλα και προσφερει αστειες εως εξοργιστικα αθλιες ταχυτητες κατεβασματος...
 
Αποθήκευση περιοδικών σε déjà vu format

Έχει δοκιμάσει κανένας αντί για pdf να μετατρέψει τις εικόνες από τον scanner σε déjà vu format? Είναι αρχεία με κατάληξη .djvu εάν τα έχει κανείς υπόψη του. Κάνουν χρήση μιας διαφορετικής μεθόδου συμπίεσης εικόνων από έντυπα, βιβλία περιοδικά κτλ και καταφέρνει πολύ μεγαλύτερες συμπιέσεις.

Υπάρχουν πολλά σκαρισμένα βιβλία στο διαδίκτυο που κυκλοφορούν σε αυτό το format. Έχω μετατρέψει στο παρελθόν ένα βιβλίο από tiff σε djvu και είχα πολύ καλά αποτελέσματα σε θέμα συμπίεσης. Απώλεια ποιότητας δεv έχει το συγκεκριμένο format από όσο ξερώ.

Εάν υπάρχουν πουθενά οι αρχικές tiff εικόνες που χρησιμοποιηθήκαν για να κανένα τεύχος θα ήθελα να δοκιμάσω να κάνω μια μετατροπή σε djvu. Θα μπορούσε να ανεβάσει κανείς κανένα τεύχος σε μορφή tiff σε rapidshare ή κάπου αλλού?

Εκτός βεβαία εάν όλοι τα αποθηκεύουν απευθείας σε jpg αντί για tiff ή κάποιο άλλο format.
 
Πίσω
Μπλουζα