Metalcandyman
Billy Mitchell εκ Σερρών
- Αντιδράσεις
- 6.062
Φοβερο πραγματικα με θυμιζει το πρωτο Post που εκανα οταν ανοιξα το θεμα με τον κυρ θανο ηταν και κεινη πολυ τρομερη και περιεργη εμπειρια για μενα.Επισης επειδη ειχα χρονια να γραψω κατι εκατσα σημερα και εγραψα ενα βιωμα μου που ηθελα και παλια να το γραψω αλλα με επερνε παρα πολυ ωρα και το αφηνα στην ακρη.Σημερα βρηκα ευκαιρια πολυ και το εγραψα σε λιγο ανεβαζω το post Μου.Κι αφού διάβασα τα πάντα μέχρι εδώ (και ξενύχτησα δεόντως) θα πω κανά δυο ανάλογα περιστατικά που συνέβησαν στο οικογενειακό μου περιβάλλον. Για να είμαι ειλικρινής, λόγω δουλειάς έχω ακούσει πολλές ιστορίες με ας πούμε μεταφυσικό περιεχόμενο αλλά πάντα έχω ένα ενδιαφέρον να ακούω κι άλλες, ειδικά μάλιστα όταν δεν προέρχονται από παππούδες αλλά από ανθρώπους της ηλικίας μας.
Πριν αρχίσω
@ iliekater Ξέρω ότι ζήτησες την πληροφορία από τον metal αλλά μια που δεν απάντησε, είπα να βοηθήσω. Ο διαχωρισμός του καρπού από τα άχυρα λέγεται λίχνισμα και απαιτούσε μέρος που το πιάνει ο αέρας και συνήθως γινόταν αργά το απόγευμα. Πολύ όμορφη εικόνα!
Σε εμένα προσωπικά δεν έχει τύχει κάτι συνταρακτικό εκτός από τη διαίσθηση που είχα την παραμονή το βράδυ που είχε γίνει το δυστύχημα με το τραίνο το '85 και ήμασταν μέσα (το έχω αναφέρει σε άλλο topic) και το ότι έχω δει στον ύπνο μου όλους τους θανάτους των παππούδων, γιαγιάδων και αγαπημένων θείων με απόκλιση 1-3 μέρες από το εκάστοτε γεγονός. Επίσης κατά περίεργη σύμπτωση, στους περισσότερους από αυτούς τους θανάτους την προηγούμενη μέρα σε κάποιο κανάλι θα έπαιζε την "Αλίκη στο Ναυτικό"!
Το πρώτο περιστατικό συνέβη στη μάνα μου όταν ήταν ακόμη 12 χρονών (και η οποία επίσης έχει δει διάφορα διαισθητικά όνειρα κατά καιρούς). Καλοκαίρι, δεκαετία 50, την εποχή που ήταν η παραγωγή της ντομάτας. Ο παππούς μου, ούτε κατάλαβα ποτέ γιατί, είχε αφήσει το άλογο στο χωράφι αποβραδίς. Πριν ακόμη χαράξει, η γιαγιά μου έστειλε τη μάνα μου να φέρει το άλογο για να φορτώσουν την ντομάτα για να την κατεβάσουν στην πόλη για πούλημα. Φτάνει η μάνα στο χωράφι, το άλογο πουθενά. Το έψαξε, το φώναξε, πήγε το χωράφι πάνω κάτω, τίποτα. Κάποια στιγμή από το διπλανό χωράφι άκουσε τη θεια Ρήνη να της φωνάζει "Άσ' το άλογο, πήγαινε σπίτι". Η μάνα μου μέσα στον πανικό της ότι είχε χαθεί το άλογο (το οποίο, κακά τα ψέματα, κόστιζε λεφτά και αν χανόταν θα κόστιζε και δουλειά) συνέχισε να το φωνάζει. Η θεια Ρήνη της ξαναφώναξε "Άσ' το άλογο, γύρνα πίσω". Μια από τα ίδια η μάνα μου, τα ίδια και η θεια Ρήνη για μια ακόμη φορά. Απελπισμένη η μάνα μου ότι θα τα άκουγε από τη γιαγιά μου πήρε το δρόμο για το σπίτι που ήταν κανά τέταρτο μακριά. Στο μεταξύ άρχισε να φέγγει. Μόλις έφτασε, κλαίγοντας είπε στη γιαγιά τι έγινε και η γιαγιά χλώμιασε αλλά πολύ ψύχραιμα της είπε: "Το άλογο ήρθε μόνο του πριν κανά τέταρτο. Για το άλλο μην πεις σε κανένα τίποτα." Κι εκείνη τη στιγμή η μάνα μου συνειδητοποίησε ότι η θεια - Ρήνη ήταν ήδη κανά χρόνο πεθαμένη.