Ρετρό Βλακώδεις διαφημίσεις!

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας pooky(1)
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Και μετά το ban για να μπαίνω στο insomnia χρησιμοποιούσα από τη δουλειά το profile του άλλου χημικού που είμαστε μαζί στο εργαστήριο αλλά είδε ο admin το ίδιο ip και τον σβήσανε τελείως τον άλλο λογαριασμό... χα χα χα

παντως οι mods στο insomnia ειναι πολυ καλα παιδια...και το forum ειναι πολυ καλο μιας και εχει πολυ πληροφορια.

[quote name=akmakas

Pooky(1)..Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κατακρίνεις η ψιλοβρίζεις αυτούς που χρωστάνε..[/quote]

Ποτέ μα ποτέ δεν έβρισα αυτούς που χρωστάνε, Ποτέ δεν επιτύθεμαι σε θύματα, γιατί έτσι τους βλέπω. Χοντροβρίζω όλους αυτούς που για να μεγαλώσουν κι άλλο οι κοιλιές τους, θέλουν να μας πείσουν να χρεωθούμε.

Ποτέ δεν θα κατηγορούσα έναν χρήστη ναρκωτικών, αντίθετα με περισσή άνεση θα εκτελούσα αυτόν που του τα πουλάει. Μάλλον δεν έπιασες τη φιλοσοφία μου Ακμακάκο!!!!!

Τελαμόνα, δυστυχώς εδώ θα διαφωνίσουμε. Η φιλοσοφία "Shoot first" και τα λοιπά είναι σήμερα μια από τις κραταιές τάσεις στην σημερινή μας κοινωνία. Οι μεγάλες επιχειρήσεις και τα πετυχημένα αφεντικά όλων ανεξαιρέτως των κατηγοριών και βελληνεκών ακολουθούν ΚΑΘΟΛΙΚΑ αυτή τη τακτική. Εγώ την ακολουθώ μόνο σε όσα λαμόγια θέλουν να με ενοχλήσουν χωρίς καν να τους έχω πειράξει, σε υπανθρώπους που για να το πάιξουν μαγκιά και σπουδαίοι προσπαθούν να τα βάλουν με κάποιον μικρότερό τους ή με κάποιον που νομίζουν ότι τους παίρνει. Δεν σε ξέρω, με πείραξες γιατί θες να το παίξεις ο κακός ή ο έξυπνος της παρέας σου, ή γιατί θες να κάνεις το καμπόσο στο τσουλάκι που συνοδεύεις; Την έκατσες. Έτσι απλά. Έθιξες τα συμφέροντά μου γιατί θες εσύ να κερδίσεις και να χάσω εγώ; Συγνώμη, τέλος χρόνου. Θέλεις να πατήσεις επί πτωμάτων για να ανέβεις και διάλεξες εμένα για σκαλοπάτι; Εν ανυπερθέτω χρόνω κι εκεί που δεν το περιμένεις, κάτι κακό θα συμβεί.

Ξέρεις φίλε Τελαμόνα, στη ζωή υπάρχουν πολλές και διαφορετικές μέθοδοι αντιμετώπισης των προβλημάτων που μπορεί να σου τύχουν. Κάποιοι (καλά τώρα κρυβόμαστε; Σχεδόν όλοι!!!), σκύβουν το κεφάλι και ζητάνε συγνώμη επειδή τόλμησαν να εκφράσουν τη δική τους άποψη. Κάποιοι όταν πάνε να τους χτυπήσουν χτυπάνε δυνατότερα. Προτιμώ την δεύτερη τακτική.

gtsamour την ξέρω την διαφήμηση που λες, δεν θυμάμαι ποιό αυτοκίνητο διαφημίζει. Γενικά η χρησιμοποίηση χαζοτσόκαρων σε ρόλο γλαστρών πάντοτε πουλούσε και θα πουλάει πάντα. Γι΄αυτό το λόγο και πάντα θα χρησιμοποιούνται κατά κόρον στις διαφημίσεις. Δυστυχώς πραγματικά έξυπνα σποτάκια βλέπεις πιά, ολοένα και πιό σπάνια. Χαρακτηριστικό της εποχής που ζούμε και του μέσου όρου πνευματικού επιπέδου του target group που απευθύνονται. Γι' αυτό το λόγο οι διαφημήσεις κυρίως για δάνεια και αυτοκίνητα είναι όλες στο ίδιο στυλ. Γιατί θέλουν να κερδίσουν τον ανασφαλή, τον άνθρωπο εκέινο που έχει ανάγκη να δείξει πως είναι κάτι, και του πασάρουν την έυκολη λύση. Κατανάλωσε, και θα κερδίζεις πάντα. Χμ........Καλά. Η γλαρόσουπα κερασμένη από μας.........

Πάμε πάλι στο θέμα μας.

Όντας από την Καλαμάτα, και ξέροντας τι παίζεται με το λάδι, μου τη δίνουν αφάνταστα οι διαφημίσεις που θέλουν και καλά να μας πέισουν ότι το χύμα φρέσκο λάδι είναι επικύνδυνο και ακατάλληλο. Ξέρετε αυτές με τον ντενεκέ να κάθεται και να τον βαράει η ζέστη και το χιόνι. Φυσικά εκεί που πέφτει το μεγάλο γέλιο είναι όταν αναφέρουν ότι μόνο το επώνυμο ελαιόλαδο έχει...... ημερομηνία λήξης!!!!!!!!!

Τι άλλο θα βρουν για να μας πασάρουν......

Δυστυχώς η τακτική πιάνει, ο κόσμος έχασε την εμπιστοσύνη του στο χύμα λάδι και έτσι κάποιοι είναι ελέυθεροι πιά να φιξάρουν τις τιμές στο τυποποιημένο ελειόλαδο όπως τους γουστάρει. Προς τα πάνω φυσικά.......

Στο θέμα δάνειο, το μόνο δάνειο που μπορώ να δικαιολογήσω είναι το στεγαστικό γιατί μόνο έτσι μπορείς να αποκτήσεις σπίτι δικό σου, χωρίς να προϋπάρχουν λεφτά και γιατί έτσι και αλλιώς πληρώνεις ένα καλό ποσό για ενοίκιο (που δεν το γλυτώνεις), γιατί να μην το δίνεις για το σπίτι σου?

Είμαι από τους πολύ τυχερούς που δεν μου χρειάστηκε (ας είναι καλά οι γονείς μου που είναι άξιοι και μου έφτιαξαν) αλλά είναι το μόνο που θα έπαιρνα.

Άντε να δικαιολογήσω και να βάλεις δόσεις για αυτοκίνητο, ΜΟΝΟ όμως αν δεν έχεις άλλο αξιοπρεπές και το χρειάζεσαι για να πηγαίνεις στη δουλειά σου.

Εγώ πχ για να αλλάξω αυτοκίνητο προτίμησα να περιμένω να μαζέψω όλα τα λεφτά να τα σκάσω ντούκου όλα παρά να βάλω δόσεις. Είχα όμως ήδη ένα Saxo που ήταν μια χαρά, οπότε δεν υπήρχε κωλοσφίξη.

Δεν μπορώ να καταλάβω εκείνους που τους πιάνει η μανία και θέλουν ότι τους τη βάρεσε να το πάρουν ΤΩΡΑ, και να έχουν λεφτά έχει καλώς, αν δεν έχουν, δάνειο=μ@λ@κία.

Για τα διακοποδάνεια και τα καταναλλωτικά ας μη μιλήσω καλύτερα...

πιο γελεία λέξη από το "διακοποδάνειο" δεν μπορώ να σκεφτώ.

gtsamour είπε:
πιο γελεία λέξη από το "διακοποδάνειο" δεν μπορώ να σκεφτώ.

Να σου πώ λοιπόν δύο γελοιότερες;;;;:biglaugh: :biglaugh:

"εορτοδάνειο" και "μετοχοδάνειο"

Το δεύτερο έπαιζε κατά κόρον την εποχή του Χρηματιστηρίου και πολλά κορόϊδα έπεσαν με τα μούτρα στο ψητό. Κάτι επιτόκια της τάξης του 20% και κανένας δεν τα κοίταζε, Το σκεπτικό ήταν "πάρε τώρα το μαλί, ρίχτο στο ναό και από τα τεράστια κέρδη σου ξεχρέωσέ το σιγά σιγά, άλλωστε με τόσο μεγάλη άνοδο και με το δείκτη στις 15000 μονάδες μάλλον και χάρη σου κάνουμε."

Την εποχή εκείνη η κοπέλα μου εργαζόταν σε ιδιωτική τράπεζα μικρού βεληνεκούς, ξένων συμφερόντων που δεν έχει μεγάλη παρουσία στον Ελλαδικό χώρο. Το τι γινόταν δεν μπορείς να φανταστείς. Φυσικά φαντάζομαι το συνέβαινε σε τράπεζες που είναι πασίγνωστες και με πανελλαδική παρουσία.

Η φιλοσοφία της μάζας σε όλο της το μεγαλείο.

Φυσικά για το στεγαστικό συμφωνώ απόλυτα και 1000%. Αλλά κι εδώ θέλει ψάξιμο και μάλιστα πολύ μεγάλο γιατί οι κάθε λογής παγίδες είναι καλά κρυμένες. Επίσης, όπως έγιναν τα πράγματα και όπως θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2008 με το επιτόκιο πάνω από 5%, μάλλον συμφέρει κάποιον να παραμείνει στο νοίκι. Για το αυτοκίνητο διαφωνώ. Βάζε 200 ευρώ στην άκρη (σαν μια νοητή δόση) και αγόρασε ένα καλό αυτοκινητάκι για να κάνεις την δουλειά σου. Αν καπνίζεις κόψε το κάπνισμα. Το έβγαλες το αυτοκίνητο. Φυσικά αν τίθεται θέμα ασφάλειας, (έχεις ένα χρέπι που μπορεί να σε σκοτώσει και να πάρει στο λαιμό του κι άλλους), βάλε δάνειο. Αλλά ξέρεις πολύ καλά κι εσύ και όλοι μας ότι οι περισσότεροι αγοράζουν αυτοκίνητα με δόσεις ενώ δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν εύκολα στην υποχρέωση αυτή.

Γιατί τα ξεχρεώνουν θα μου πεις; Γιατί απλά, αν τύχουν κατάσχεσης μπαίνουν άμμεσα στην μάυρη λίστα και δεν μπορούν να πάρουν δάνειο ούτε για τσίχλες. Και τα απάλευτα τυπάκια που αγοράζουν ΤΖΕΙΠΑΚΟΙΑ για να νοιώσουν ηγέτες, μάλλον έχουν αναγάγει στο τρόπο ζωής το χρέος. Δεν τους παίρνει λοιπόν.

Gtsamour για την διαφήμιση του ford focus γράφεις. Που η τύπισσα λεει τώρα θα έχω να σκέφτομαι μόνο την βενζίνη. Τις 1.000.000 δόσεις για το αμάξι ποιος θα το σκέφτεται; Ασε που στο διαφημιστικό το focus που στρογγυλοκάθεται η τύπισσα είναι το ST που κάνει πάνω απο 30.000 ευρώ νομίζω.

Εντύπωση μου κάνει μια διαφήμιση της BMW για το x5 που είχα δει. Πόσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ κοστίζει αυτό το πράγμα; Πως το πασάρουν έτσι απλά στον Έλληνα που παίρνει βασικό μισθό;

Gtsamour για την διαφήμιση του ford focus γράφεις. Που η τύπισσα λεει τώρα θα έχω να σκέφτομαι μόνο την βενζίνη. Τις 1.000.000 δόσεις για το αμάξι ποιος θα το σκέφτεται; Ασε που στο διαφημιστικό το focus που στρογγυλοκάθεται η τύπισσα είναι το ST που κάνει πάνω απο 30.000 ευρώ νομίζω.

Εντύπωση μου κάνει μια διαφήμιση της BMW για το x5 που είχα δει. Πόσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ κοστίζει αυτό το πράγμα; Πως το πασάρουν έτσι απλά στον Έλληνα που παίρνει βασικό μισθό

Επίσης θεωρώ καρα-βλακώδες τις διαφημίσεις οποιασδήποτε εταιρίας τηλεφωνίας και ειδικά της ΤΙΜ. Αυτό το ΘΕΛΩ που πλασάρουν μου κάθεται στο στομάχι. ΘΕΛΩ εκείνο ΘΕΛΩ το άλλο ΘΕΛΩ τα πάντα. Σου δείχνουν ενα κινητό που έχει κάμερα τόσα mpixel και άλλες χαζομάρες αλλα δεν σου λενε πόσο κάνει. Γράψου στο ταδε συμβόλαιο (χρεώσου δηλαδή) θα τα σκας και θα το πάρεις. Αλλα το ΘΕΛΕΙΣ γιατί είναι trendy,μοδάτο κλπ κλπ.

Ρε δε μας χερετάτε λεω εγω;

ps καλό αυτοκίνητο το focus αλλά σαν design δεν μου αρέσει καθόλου, ειδικά το πίσω πέρος του.

telonio είπε:
Εντύπωση μου κάνει μια διαφήμιση της BMW για το x5 που είχα δει. Πόσες δεκάδες χιλιάδες ευρώ κοστίζει αυτό το πράγμα; Πως το πασάρουν έτσι απλά στον Έλληνα που παίρνει βασικό μισθό
Η "φθηνή" έκδοση κοσίζει μόνο 65 ψωροχιλιάρικα. 3 μήνες δουλειά δηλαδή :biglaugh: :biglaugh:

Επίσης ξέχασες να αναφέρεις το "Θέλατο" της TIM (τρομακτικό :nervous: :help: )

Εχεις δίκιο φίλε keeper. Το θέλατο! Μα τους θεούς τι χαζομάρα είναι αυτή! :biglaugh:

85.000 ευράκια για όποιον ρώτησε η κανονική έκδοση.

Φυσικά και το πασάρουν παιδιά στον μέσο Έλληνα καταναλωτή. Από ένα τέτοιο αυτοκίνητο θα κερδίσουν πολλοί.

1). Ο κατασκευαστής. Βγάζει απίστευτα περιθώρια κέρδους κάτι που δεν συμβαίνει με τα μικρά φτηνά αυτοκίνητα. Το κόστος κατασκευής είναι πάνω κάτω το ίδιο είτε πρόκειται για ματίζ είτε για Εσ ελ κέι. Φυσικά μιλάμε πάντα για αμάξια που κατασκευάζονται σε ρομποτική γραμμή παραγωγής μαζικά και όχι χειροποίητες κατασκευές. Άντε στα ακριβά να είναι διπλάσιο, πωλούνται όμως στο δεκαπλάσιο.

2). Οι τράπεζες. Φυσικά θα πάρετε δάνειο για να το αγοράσετε. Αλλά μόλις το έχετε στα χέρια σας όλοι στο δρόμο θα κοιτάνε εσάς και θα σας θαυμάζουν!!!!

3). Ο έμπορος. Από την πώληση αλλά και από τα σέρβις. Με 2000 ευρώ κάθε προγραμματισμένο έλεγχο σιγά μη πέσει έξω. Με 1800 ευρώ λάστιχα κάθε τρία χρόνια και πάει λέγοντας και πάει λέγοντας.

4). Οι ασφαλιστικές. Με πάνω από 3000 με 4000 χιλιάρικα το χρόνο ασφάλιστρα (και λίγα είπα), χάρη σας κάνουν.

5). Το κράτος. Σήματα, εφορίες κτλπ κτλπ.

6). Ο βενζινάς. Το κάρο σας καίει μόνο κατοστάρα βενζίνη με 1,35 το λίτρο και καταναλώνει περί τα 35 λίτρα τα 100 χιλιόμετρα με μαλακό πόδι και στις κατηφόρες. Εμ τι νομίζατε; Θα την γλυτώνατε εύκολα;

Και μετά ρωτάτε αν ενδιαφέρονται για τη ζωή σας; Να ταίσουν τον Καιάδα τους νοιάζονται.

Το αγοράσατε; Καλώς ήλθατε στην τάξη των ηγετών. Φυσικά έχει ένα μικρό τίμημα αλλά μπρος στην ματαιοδοξία και το να ξεχωρίζεις, αλλά και να έχεις όλα τα κοριτσάκια στα πόδια σου τίποτα δεν έχει σημασία.

Α, ξέχασα σε δυό χρόνια θα βγει το νέο μοντέλο. Δεν θα το αγοράσεις; Ρε ρεμπεσκιέ, γίνεται να κυκλοφορείς με αμάξι περασμένο μοντέλο; Τι λες τώρα; Ποιός είσαι εσύ που θα αλλάξει τους κανόνες; Αυτοί δεν αλλάξουν ή ακολουθείς ή θάβεσαι.

Έτσι είναι, Και μετά πας στις μάντρες και στα προσφέρουν μεταχειρισμένα (τι μεταχειρισμένα τα περισσότερα δεν έχουν πάνω από 15000 χιλιόμετρα πάνω τους) σε τιμές 12 με 15000 ευρώ και δεν τα παίρνει κανένας.

Η Ελλάς του 2010. Πάει ολοταχώς στην καταστροφή μέσα σε πολυτελή 4 Χ 4. Οποίο άισχος.

Μόλις τώρα είδα "τι παίζεται" σε αυτό το thread. Ας προσέχουμε λίγο τον λόγο μας όχι τίποτα άλλο θεωρώ αυτό το forum "καθαρό" από περιττές λογομαχίες*. Επίσης όλα λύνονται με έναν καφέ έστω και μέσω skype (και μην ακούσω τίποτα κακίες wally, το skype τρέχει ΚΑΙ σε Linux!)

* Αυτές που έχω συμμετάσχει εγώ είναι μια χαρά λογομαχίες!!

Χε χε αν μη τι άλλο Shock φιλάρα, πάμε καλά. Διαφωνίες και λογομαχίες είναι καλό να υπάρχουν. Είναι πολύ μελαγχολικό και μονότονο το φαινόμενο της συνεχούς συμφωνίας.

Λοιπόν

Ηλίθιες διαφημίσεις του στυλ "κενό μήνυμα στο 6666 και θα κερδίσετε ένα αυτοκίνητο".

Σιγά μη το έδιναν σε μας. Πουλάνε; Τσιμπάει ο κόσμος; Αν τσιμπάει λέει...... Πολύ καλός μου φίλος και μορφωμένος άνθρωπος πριν από κάποιους μήνες μου ανέφερε πως χρέωσε το κινητό του πάνω από 600 ευρώ σε ένα μήνα. Έστελνε κενά μηνύματα για να μπει ισόποσες φορές σε κλήρωση για διαμέρισμα. Μη σας αναφέρω τι πήρε τελικά.

Όχι διαμέρισμα, όχι αυτοκίνητο, ούτε χρησιμοποιημένο χαρτομάντηλο δεν θα μας δώσουν παιδιά. Αλλά όσο υπάρχει κοπάδι που την πατάει και συνεχίζει να χρεώνεται κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους.

Αυτο το στείλτε μύνημα γενικώς βρωμάει. Είναι μέχρι να δεις τις χρεώσεις με τα μικροσκοπικά γράμματα στο περιθώριο.

Εμένα πάντως δε με ενοχλούν οι διαφημίσεις.Σίγουρα υπάρχουν "χαζές διαφημήσεις" αλλά όταν κάποιος ας πούμε πάει να πάρει ένα στεγαστικό ΔΕ θα βασιστεί στην ποιότητα της διαφήμησης.

Αν το κάνει τότε δε φταίει η διαφήμηση, έτσι κι αλλιώς στην πρώτη τράπεζα που θα έβλεπε μπροστά του θα έμπαινε ή σε αυτήν που θα του έλεγε ο "φίλος" του ότι είναι "καλή".

Για να μη σας κουράζω, το πρόβλημα το εστειάζω στην παδεία που έχουμε (όχι μορφωτικό επίπεδο), στη ποιότητα ζωής που απορέει το βιωτικό επίπεδο σήμερα, και από το IQ Level του καθενός μας.

Έχετε παρατηρήσει τι γίνεται στους δρόμους που ο καθένας κάνει το δικό του σαν να είναι σε πίστα, τα πεζοδρόμια που είναι γεμάτα αυτοκίνητα αναγκάζοντας τους πεζούς να "κατεβαίνουν" στον δρόμο;

Εχετε αναρρωτηθεί γιατί στην Ελλάδα έχουμε 1 Μέγαρο Μουσικής ενώ στην διπλανή "Υπανάπτυκτη" Τουρκία είναι κοντά στα 10;

Έχετε παρατηρήσει τα επίπεδα των Θεατρικών Παραστάσεων που ανεβαίνουν κάθε χρόνο στην Ελλάδα; Συγκρίνετε τις με τις "αδερφές" όπως αρεσκόμαστε να λέμε τους Βρετανούς.

Έχετε δει πόσες πορείες γίνονται κάθε χρόνο για την ποιότητα της παιδείας μας στην Ελλάδα; (0)

Τον Έλληνα για χίλιους-2 λόγους δεν τον ενδιαφέρει να βελτιώσει το βιωτικό του επίπεδο και οι διαφημίσεις αντικατοπτρίζουν ακριβώς αυτό. Δεν προσπαθούν να μας ρίξουν το επίπεδο μας, είναι ήδη κοντά στον πυρήνα της γης, Το target group είναι συγκεκριμένο και έχουν γίνει πολλές μελέτες πριν βγει μια διαφήμηση στην τηλεόραση.

Με το στείλτε μήνυμα πάντως ένας φίλος "έβγαλε" ένα ipod. Δεν τα επικρωτώ αλλά στη χώρα του τζόγου αν βάλει ένα πλαφόν α καθείς που του αρέσει να τζογάρει και να στέλνει SMS γιατί να μην το κάνει; Επειδή εμείς το θεωρούμε λάθος;

Και η πλειοψηφία χρησιμοποιεί winΓκου-χου, γκούχου, πρέπει να με βρήκε η ίωση που κυκλοφορεί.:biglaugh:

Πίσω
Μπλουζα