stratos84
RetroMaNiaC
- Αντιδράσεις
- 219
H 122 εαν δεν κανω λαθος ηθελε μπαταρια μονο για το φωτομετρο..chris73 είπε:Να κάνω την ηλίθια ερώτηση αν έβαλες νέα μπαταρία?
Ok!Γιατι εμενα το μυαλο μου πηγε στον μηχανισμο του καθρεπτη...οποτε ας μας πει ο Στρατος περισσοτερα..chris73 είπε:Το φωτόμετρο ενοούσα και εγώ και όχι τον μηχανισμό του καθρέπτη μια και από τα συμφραζόμενα αυτό κατάλαβα πως έλεγε. Ας μας πει ο Στράτος αν θέλει ακριβός.
Μια χαρα τραβας φωτογραφιες αφου η μηχανη λειτουργει κανονικα!!stratos84 είπε:Το φωτόμετρο δε λειτουργεί! Έχω δοκιμάσει νέα μπαταρία αλλά τζίφος!Όταν λέω ότι μηχανικά λειτουργεί, εννοώ πως δουλεύει κανονικά το κλείστρο, το διάφραγμα κλπ. Δηλαδή θεωρητικά χωρίς τη χρήση του φωτόμετρου μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες αν έχεις φιλμ. Λέω θεωρητικά γιατί η μηχανή είναι πάρα πολλά χρόνια σε αχρηστία και ακινησία και ίσως χρειάζεται κάποια συντήρηση την οποία δεν έχω τις γνώσεις για να κάνω.
Αγόρασα 2 φιλμ (1 έγχρωμο και 1 ασπρόμαυρο). Έβαλα το έγχρωμο ώστε όταν το εμφανίσω να δω αν πάνε όλα καλά με τη μηχανή.angel_grig είπε:Μια χαρα τραβας φωτογραφιες αφου η μηχανη λειτουργει κανονικα!!
Αν βάλεις τη φωτογραφική σε σταθερό σημείο (π.χ. σκαμπό, τρίποδο) και τραβήξεις με χαμηλό ISO (π.χ. 64, 100) θα έχειςD@redevil είπε:Αν έχεις σταθερό χέρι ή τρίποδα, μπορείς να πειραματιστείς είτε με το ν' αυξήσεις το ISO, είτε ν' αφήνεις περισσότερη ώρα ανοιχτό το διάφραγμα....
Σωστό!... Ε, ρε άμα πιάσει η νύστα!lass είπε:Αν βάλεις τη φωτογραφική σε σταθερό σημείο (π.χ. σκαμπό, τρίποδο) και τραβήξεις με χαμηλό ISO (π.χ. 64, 100) θα έχειςκαταπληκτικό αποτέλεσμα.
Χωρίς τρίποδο ή κάτι άλλο πρέπει να αυξήσεις το ISO αλλά μαζί αυξάνεται κι ο "κόκκος".
Η μηχανή είναι αναλογική με φιλμ οπότε, διορθώστε με αν κάνω λάθος, Η τιμή του iso πρέπει να συμφωνεί με το φιλμ. Τα παραπάνω ισχύουν σε ψηφιακές όπου ορίζεις ότι iso θες. Είμαι περίεργος να δω τι πέτυχα, έτσι στα τυφλά που πάω, όταν θα εμφανίσω το φιλμ!D@redevil είπε:Σωστό!... Ε, ρε άμα πιάσει η νύστα!
Αυτό που λέει η Lass εννοούσα! #)
Το πολύ πολύ να πάρεις φιλμ με ISO 100.stratos84 είπε:Η μηχανή είναι αναλογική με φιλμ οπότε, διορθώστε με αν κάνω λάθος, Η τιμή του iso πρέπει να συμφωνεί με το φιλμ.
stratos84 είπε:Η μηχανή είναι αναλογική με φιλμ οπότε, διορθώστε με αν κάνω λάθος, Η τιμή του iso πρέπει να συμφωνεί με το φιλμ. Τα παραπάνω ισχύουν σε ψηφιακές όπου ορίζεις ότι iso θες. (...)
Ναι, οκ! Το θεώρησα αυτονόητο, όταν μιλάμε για αναλογικές φωτός! #)Uskoke είπε:(...) Μαριάνα, σε αναλογική κάμερα δεν μπορείς φυσικά να αυξήσεις το ISO-κρέμεσαι απ'αυτό που έχει το φιλμ.