Σπάνιες Ελληνικές ταινίες

Ταινια με εξαιρετικο καστ και μουσικη αλλα οπως λεει και ο Rio, με κακης ποιοτητος κοπιες.

Ελπιζω η νεα επανακυκλοφορια να μην ειναι κουτσουρεμενη.
 
Που κυκλοφορεί? Από που μπορούμε να την αποκτήσουμε?
 
Retrospectiva, πολύ ωραία ανάλυση-παρουσίαση για ακόμα μια φορά!

Μόνο, ναι, πες μας, πού κυκλοφορεί; Ξέρεις να μας πεις ποια είναι η διάρκεια της κόπιας που κυκλοφορεί;
 
Tonytony και Βernard όπως είχα αναφέρει στο αρχικό μου ποστ η ταινία δίνεται από το περιοδικό PATRIA στην τιμή των 5,50 ευρώ πριν "modαριστεί" και διαγραφτεί η πληροφορία!

Το link με τη διεύθυνση του περιοδικού την είχα γράψει σε περιπτώση που κάποιοι εντός ή εκτός Αθηνών δεν βρίσκουν το περιοδικό, ώστε να μπορούν να το παραγγείλουν μέσω του ιστότοπου!!!!

ΚΑΜΙΑ αναφορά δεν έγινε στις πολιτικές πεποιθήσεις του περιοδικού.

Με την ίδια λογική δεν πρέπει να αναφέρουμε ποιά εφημεριδά δίνει κάποια ταινία.Γιατί ως γνωστόν η κάθε εφημερίδα έχει και τη δική της πολιτική γραμμή.

Wally RIO και Βernard το DVD είναι των 125 λεπτών. Δυστυχώς δεν σώζεται η αρχική βερσιόν.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συγνώμη που θα ξαναρωτήσω αλλά ψιλομπερδεύτηκα. Μπήκα στην ιστοσελίδα του περιοδικού και δε μπόρεσα να βρω σε ποιο τεύχος είναι. Κυκλοφόρησε ήδη? Και αν ναι στο τεύχος ποιού μήνα? Σε ευχαριστώ και πάλι!
 
Retrospectiva, σε ευχαριστούμε πολύ για τις πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες!!

:thanx2:
 
Τεύχος 24 Οκτώβριος-Νοέμβριος 2010.

Δικιά μου παράλειψη tonytony.

Να σαι καλά.

Bernard σε ευχαριστώ για τα πάντα καλά σου λόγια.
 
Ψάχνω την ταινία "Ανατολίτικες νύχτες" του 1953 που είναι η πρώτη ταινία της Βλαχοπούλου.Είναι τουρκική παραγωγή βέβαια αλλά τραγουδάει σε αυτήν η Ρένα.
 
Dionisispap είπε:
Ψάχνω την ταινία "Ανατολίτικες νύχτες" του 1953 που είναι η πρώτη ταινία της Βλαχοπούλου.Είναι τουρκική παραγωγή βέβαια αλλά τραγουδάει σε αυτήν η Ρένα.
Η σκηνοθεσία, η παραγωγή, το σενάριο και οι ηθοποιοί είναι άγνωστοι. Η ταινία δεν προβλήθηκε ποτέ στην Ελλάδα, ούτε από κινηματογράφους ούτε από την τηλεόραση. Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για χαμένη.

Πηγή: Λεύκωμα του Μάκη Δελαπόρτα για τη Ρένα Βλαχοπούλου.

Κατά τη γνώμη μου μία πολύ σπάνια ταινία είναι το "Της νύχτας τα καμώματα" του Σακελλάριου. Σε ένα άλλο λεύκωμα του για τον Σακελλάριο, που εκδόθηκε το 2000 περίπου, ο Δελαπόρτας λέει πως τα αρνητικά έχουν χαθεί. Ωστόσο ο "Ελεύθερος Τύπος" την είχε δώσει περίπου το 2004 (μάλλον θα βρέθηκαν τα αρνητικά). Δεν νομίζω πως έχει κυκλοφορήσει από άλλη εφημερίδα ούτε να έχει παιχτεί από την τηλεόραση. Όποιος την έχει στην συλλογή του είναι πραγματικά τυχερός (Ο υποφαινόμενος είναι ένας από αυτούς χε, χε :D :D:D).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ComicsFan είπε:
Η σκηνοθεσία, η παραγωγή, το σενάριο και οι ηθοποιοί είναι άγνωστοι. Η ταινία δεν προβλήθηκε ποτέ στην Ελλάδα, ούτε από κινηματογράφους ούτε από την τηλεόραση. Κατά τη γνώμη μου πρόκειται για χαμένη.
Πηγή: Λεύκωμα του Μάκη Δελαπόρτα για τη Ρένα Βλαχοπούλου.
Η ταινία λέγεται "Affet Beni Allahim" ('53) με σκηνοθέτη και σεναριογράφο τον Sinasi Ozonuk και παραγωγό τον Agop Findikyan. Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, μπορείς να κοιτάξεις εδώ. Τώρα αν βρίσκεται είναι άλλου παπά ευαγγέλιο...
 
mhmerotategiatipino είπε:
Της νύχτας τα καμώματα ταχω κι εγώ επίσης από Ελεύθερο Τύπο!!!! :)
Τότε να βάλεις το DVD σε μία περίτεχνη θήκη κρεμασμένη στον τοίχο να φαίνεται πως είσαι πραγματικά συλλέκτης ;) ;)!!!
 
Η Επιστροφη της Μηδειας. Σπανιοτατη ταινια που ειδα μονο μια φορα ως τωρα. Την ειχε προβαλει ενα μικρο καναλι πριν απο λιγα χρονια.

Με εντυπωσιασε πολυ το σεναριο της που πανω - κατω ειχε ως εξης:

Απο ερωτικη αντιζηλια προς την ερωμενη του αντρα της Μαριαννα Κουρακου, η πλουσια Αλεκα Κατσελη αφηνει μια διαθηκη με πολυ παραξενους ορους. Οταν αυτη πεθανει πρεπει ο αντρας της να παντρευτει την Αννα Φονσου, αν θελει να κληρονομησει τη μεγαλη περιουσια της νεκρης συζυγου του.

Ολα γινονται οπως τα σχεδιαζει η πανουργα γυναικα, με τη διαφορα οτι ο γαμος ειναι λευκος. Τελικα η Αννα Φονσου αλλαζει γνωμη για τον αντρα που παντρευεται και θελει να τον κανει αληθινα δικο της, κατι για το οποιο δεν εχει πια αντιρρηση ουτε εκεινος.

Εγκαταλειπει την ερωμενη του και το παιδι που απεκτησε μαζι της και επιθυμει να μεινει κοντα στη νεα του συζυγο.

Τον τελευταιο λογο εχει ομως η ερωμενη, που τιμωρει αυτον που την προδωσε ευνουχιζοντας τον.

Ωραια ταινια με πολυ εντυπωσιακο φιναλε, αλλα οπως ειπαμε δεν προβαλλεται απο τα καναλια.

Ειναι καιρος νομιζω να δουμε και λιγοτερο γνωστες αλλα εξισου καλες ταινιες, περα απο την Αλικη στο Ναυτικο.
 
Την θυμάμαι αυτην την ταινία. Την είχε βάλει πριν αρκετά χρόνια, ένα μικρό κανάλι. Μου είχε κάνει μεγάλη εντύπωση, η τελευταία σκηνή. Αφού έιχαν κάνει σεξ σε ένα αχυρώνα, ο τύπος αποκοιμήθηκε. Η Κουράκου τον έδεσε και με ένα εργαλείο για τα άλογα... έκανε την δουλειά. Νομίζω, οτι ο τελευταίος διάλογος ήταν:

- Θα με σκοτώσεις (γελώντας)

-όχι εσένα. Το παιδί σου!8)8)
 
Πολυ καλο μνημονικο, RIO!

Oντως η τελευταια σκηνη ηταν συγκλονιστικη.
 
DoctorGalifrean είπε:
Οντως, αξιζει να υπαρχει σε μια συλλογη περισσοτερο για τα πλανα που λες.
Νομίζω πως αυτή την εποχή η ταινία προβάλλεται στον Δαναό. Επανακυκλοφόρησε προφανώς λόγω της μεγάλης επιτυχίας του σήριαλ "Το Νησί"
 
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ''ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 1 ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ '' ΚΑΙ ''ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ 2 Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΜΕ ΤΑ 2 ΠΡΟΣΩΠΑ '' ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΑΙΝΙΕΣ ΤΟΥ 1987 ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΠΑΝΙΕΣ ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΤΙ
 
Οι ταινίες που λες είναι βιντεοταινίες οπότε σε κάποιο ξεχασμένο βίντεο κλαμπ ίσως???...
 
Πίσω
Μπλουζα