Σωστος τροπος συγκρισης στην εικονα των ρετρο παιχνιδιων?

Οι μετατροπεις hdmi - vga σε av δεν εφτασαν την ποιοτητα εικονας που εχω με το svideo της ati καρτας.Aυτα τα κινεζικα με τους ετοιμους emulators για mame και κονσολες μιας και δεν εχουν 240p στην συνδεση,εχουν τις ρυθμισεις που εχουν κανονικα οι emulators ωστε αν χρειαστει να μπορουν να γινουν και οι βελτιωσεις στην crt με την εικονα του svideo?Πχ στο mame την επιλογη on/off του φιλτρου bilinear filtering η για την επιπλεoν καθαροτητα της εικονας με bitmap prescaling η για την κινηση με frame skipping κλπ.Τουλαχιστον με το svideo η crt στους enulators να εχει καλη ποιοτητα εικονας με καθαρα γραφικα μιας και οι συνδεσεις vga to scart rgb ειναι πιο δυσκολες και δεν εχει και το monitor rgb scart.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Εκανα μερικες ρυθμισεις στο PC διπλα διπλα με Amiga σε Sony Trinitron RGB, o shader ειναι ο Guest.r-Dr.Vemom. Πιο καλα σε αυτα τα μονιτορ 1280χ1024 χλωμο εως ακατορθωτο. Πιστευω ειναι οσο πάει.

 
Λοιπον πηρα την καρτα HD 5450, δουλευει καμπανα στην crt με το ιδιο καλωδιο που ειχα κανει πριν.
CRT emudriver 2.0, Windows 10, μαζι με την GTX-1070 που παίζει κανονικα στο LCD μονιτορ. Ως δευτερη κάρτα η HD 5450.
Εφτιαξα 2 static modelines στο VMMaker (dynamic βάζει κάτι άκυρα refresh) 360x288 @50 Amiga και 384x282 @50 C64 και παίζει κομπλε σαν να εχεις το κανονικό μηχάνημα. WinUAE (DirectD39) και hoxs64. Scrolling σαν νερό ουτε θολούρες ούτε τίποτα.
 
Shinobi καλοπαιχτο το νέο setup!!! Αν και στη δεύτερη παράγραφο σε έχασα (εγώ φταίω όχι εσύ) καταλαβαίνω ότι το αποτέλεσμα που είδες σε άφησε υπερικανοποιημενο.
Τώρα όσον αφορά τη δεύτερη παράγραφο την πάτησες διότι στο άμεσο μέλλον θα σε ταράξω στις ερωτήσεις. Δεν θα μείνω εγώ με χαμηλής ποιότητας emulation κ να σας κοιτάω ......

Υγ σήμερα έμαθα ότι ένα pc μπορεί να έχει δύο κάρτες γραφικών...
 
Shinobi καλοπαιχτο το νέο setup!!! Αν και στη δεύτερη παράγραφο σε έχασα (εγώ φταίω όχι εσύ) καταλαβαίνω ότι το αποτέλεσμα που είδες σε άφησε υπερικανοποιημενο.

Ξεκινα απο το hardware και if you build it, they will come. ;)

Υγ σήμερα έμαθα ότι ένα pc μπορεί να έχει δύο κάρτες γραφικών...

Και οχι μονο δυο.

Αυτο ισχυει βασικα απο το πρωτο ΙΒΜ PC (για συγκεκριμένα σενάρια) και μετα.

Στην μετα DOS εποχη ισχυει απο τα windows 98 και μετα. Προσωπικα εχω dual monitor setup στον κεντρικο μου υπολογιστη απο το 1999 και μετα. Μεταξυ 2004 και 2006-7 ειχα dual monitor στον κεντρικο υπολογιστη και στην downloadιερα, οποτε ειχα στην σειρα 4 CRT οθονες. :fafoutis:
 
Υγ σήμερα έμαθα ότι ένα pc μπορεί να έχει δύο κάρτες γραφικών...
Δεν είναι αναίμακτα τα πράγματα, πολλοί emu κοιτάνε την πρώτη κάρτα και δεν δίνουν σημασία στην 2η. Παλεύω να σετάρω το Retroarch και μένει κολλημένο στην ανάλυση που έχω δώσει στην τηλεόραση μέσα από τα Windows, 720x576. To Switchres δεν ανταποκρίνεται, ίσως να έχω κάνει κάποιο λάθος.

ΥΓ το βρηκα και το Retroarch, μπαινεις Display και βαζεις primary την τηλεοραση και δουλευουν ολα ρολόι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Φοβερά εντυπωσιακο ότι το retroarch με switchres αλλάζει μόνο του ανάλυση σε κάποια παιχνίδια, πχ PS1 (Beetle psx HW) breath of fire ξεκινά 480i στα μενού και ingame γυρίζει μόνο του 240p. Ανακάλυψα ότι το Dreamcast (Flycast) τα πιο πολλά παιχνίδια είναι 480i (πάνε 10+ χρόνια που το πούλησα το Dreamcast), δείχνουν όμως φοβερά στην Trinitron πχ το Resident evil code Veronica. Όλες οι κονσόλες σε native αναλύσεις, για pal computers βάζω λίγο χέρι, αλλάζω εγώ την ανάλυση. Και Saturn (yabasashiro) επίσης σε native ανάλυση.
 
Κ γω περιμένω να μου έρθει το monitor philips. Να ρωτήσω κάτι....
Ο βασικός μου υπολογιστής είναι i7 875k κ gpu asus hd 5770
Μιας που πρόσφατα έμαθα ότι ένα pc μπορεί να έχει 2 κάρτες γραφικών.... Θα είχε νόημα να συνδέσω σε αυτό το pc την en8600gt που διαθέτει svideo κ να συνδέσω σε αυτή το crt μόνιτορ.
Έτσι νομίζω θα είναι καλύτερα από το να βάλω 2ο pc δεδομένου ότι
- θα έχω έναν καλό επεξεργαστή να εκμεταλευτω , από το να μπλέξω με Κολοκοτρώνιδες τύπου p4.
- θα κερδίσω χώρο αφού θα έχω ένα pc
- θα έχω να κάνω με win10 κ όχι xp
Καλά το σκέφτομαι ;
 
Εφόσον δεν παίζεις σύγχρονα παιχνίδια στο PC, θα έβαζα την 8600 ως κυρια κάρτα με τα κανονικα drivers της Nvidia, θα εβγαζα ολα τα προηγουμενα drivers πρωτα, μετα την 5570 με CRT emudriver 2.0 και το κατάλληλο καλώδιο απο την Radeon στην τηλεόραση. Μπορει να είναι λίγο overkill, η 5770 είναι πάνω από 5 φορές πιο γρήγορη από την 5450 που χρησιμοποιώ εγώ. Η 8600 είναι μόλις στο 40% της απόδοσης της 5770 σε 3d, δηλαδή αν θες μετα να παίξεις κανένα 3d την πάτησες.

Δεν ξέρω ισως ομως με CRU να εφτιαχνες μερικα custom modes στην 8600 να επαιζες 240p αλλα μαλλον οχι Retroarch με switchres. Μονο κανενα MAME ισως η WinuAE, emu που αλλαζεις απο τα μενου οθόνη και ανάλυση.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Όλο κ κάτι ψιλοπαιζω στο pc από σύγχρονα .... Όχι όμως βαριά.
Από ότι κατάλαβα μου προτείνεις ή την μία ή την άλλη κ όχι κ τις δύο παράλληλα. Η radeon έχει δύο εξόδους dvi κ νομίζω δύο hdmi. Το crt μόνιτορ έχει είσοδο svideo κ bnc composite (thanks freaktmp)
Να βάλω ανταπτορα στην radeon από dvi σε vga κ να φτιάξω καλώδιο από vga σε scart ? Κ μετά πως θα κάνω το σκάρτ bnc ή svideo?
 
μαλλον θα χρειαστεις αυτο:


και φυσικα ανταπτορακια Dvi-VGA female, bnc-RCA female και εννοειται ενα απλο καλώδιο vga.

διαδρομη
DVI-VGA FEMALE converter ->VGA CABLE->TRANSCODER->RCA or SVIDEO TO BNC/RCA FEMALE converter or SVIDEO.

ΥΓ κάτι παλιές κάρτες κάτι Radeon 7000 pci που είχαν S/video η composite out πιθανόν υπήρχε η δυνατοτητα να οδηγήσουν μια crt απευθείας, αυτές οι νεότερες κάρτες μάλλον όχι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Κατανοητό
Το βρήκα κ στο aliexpress
Με μια τέτοια λύση δεν θα υπάρχει ο κίνδυνος να έχω lag μεταξύ χειρισμού κ εικόνας; Η μήπως αυτό ισχύει στην περίπτωση της μετατροπής hdmi σε αναλογικό. Αυτή η λύση που προτείνεις είναι αναλογικό vga σε αναλογικό svideo η bnc composite.

Edit
Υπάρχει βέβαια κ η επιλογή καλωδίου από vga σε svideo από Ελλάδα διότι έχει καεί η γούνα μου με παραγγελίες από Κίνα . Από αρχές Νοεμβρίου κ ακόμα περιμένω να έρθουν.
Vga to Svideo
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ναι στο Aliexpress το έχει 15 ευρώ. Πιθανόν να έχει ένα ελάχιστο ανεπαίσθητο lag, δεν το έχω δοκιμάσει. Αλλα απευθείας να βάλεις ένα καλώδιο και να οδηγήσεις crt με Composite το βλέπω χλωμό.
 
Ανακάλυψα ότι το Dreamcast (Flycast) τα πιο πολλά παιχνίδια είναι 480i (πάνε 10+ χρόνια που το πούλησα το Dreamcast), δείχνουν όμως φοβερά στην Trinitron πχ το Resident evil code Veronica.
Οπως και στο αυθεντικο dreamcast με rgb scart σε 480i η εικονα ειναι φοβερη στην crt.Πριν επαιζα mame στην crt τηλεοραση trinitron με το καλωδιο vga to scart rgb.Ολα τα λεφτα η αυθεντικη εικονα των arcades σε καλη crt.Γραφικα φωσφορου και πεντακαθαρη κινηση στα 2d arcades.Eιναι λες και αγορασαμε τις αυθεντικες arcade πλακετες και τις συνδεσαμε σε ποιοτικη crt arcade οθονη.

Ναι στο Aliexpress το έχει 15 ευρώ. Πιθανόν να έχει ένα ελάχιστο ανεπαίσθητο lag, δεν το έχω δοκιμάσει. Αλλα απευθείας να βάλεις ένα καλώδιο και να οδηγήσεις crt με Composite το βλέπω χλωμό.
Eχει πολλους μετατροπεις vga σε rca - svideo το ebay.Oπως και μετατροπεις hdmi σε rca.Τον εχω αυτον τον μετατροπεα.Μπορεις να τον συνδεσεις απευθειας με το vga καλωδιο και μετα το rca και εχεις 480i εικονα στην crt τηλεοραση.Δεν φτανει ομως την ποιοτητα 480i που εχω με το svideo της ati hd 4890.
 
Ναι με απλό μετατροπέα λογικά θα παίζει μόνο 480i που δεν είναι το ζητούμενο. Θέλει και transcoder και drivers στην Ati για να δείξει 240p.

Εγώ θα έβαζα κύρια κάρτα 750ti (80% ανώτερη της 5770) τις βρίσκεις 40 ευρώ και δεύτερη την 5770 αποκλειστικά για 15khz για να μην κάνω downgrade το PC εφόσον παίζω και κανένα παιχνίδι. Στην ουσία με 60 ευρώ θα έχεις κάνει αναβάθμιση και θα έχεις και 15khz (αν όλα πάνε καλά δηλαδή).
 
Δεν ξερω αν ενδιαφέρεται κανείς ακόμα, αλλα πλεον εχουμε και review για Super Console X Pro.

Δεν εχει πρακτικα καμια διαφορα απο το σκετο.


 
Για 50 ευρω ειναι καλό ντιλ.
 
Το φτηνοτερο που το βρισκω μαζι με τα εξοδα αποστολης ειναι 61€ για την εκδοση 64gb.
 
Την ίδια δουλειά μπορεί να κάνει ένα android tv box που κάνει 35€ (χωρίς χειριστήρια). Μόνο που πρέπει να σεταρεις μόνος σου.


 
Κανένα shader δεν φτάνει πολύ κοντά σε CRT και όλα χάνουν φωτεινότητα που ήδη έχεις λιγότερο από crt χωρίς shader επειδή τα έχω δίπλα δίπλα και βλέπω.
Eπαιζα πριν arcades στην crt τηλεοραση μου και οτι crt φιλτρο η upscaler και να βαλεις στην lcd λες ειναι αδυνατον να δειξει ακριβως οπως τα δειχνει η crt.Οπως εχει γραφτει και στο crt gaming ακομα και στις crt τηλεορασεις υπαρχουν μεγαλες διαφορες μεταξυ τους.Αναλογως τι crt τηλεοραση εχεις.

Αντε να μετατρεψεις αυτα τα γραφικα

1.JPG

Σε γραφικα που εχω στην συγκεκριμενη crt τηλεοραση για να παρουμε μια ιδεα.Αντε να φτασεις την λεπτομερεια της πραγματικης μασκας και την ενταση του φωσφορου στην lcd μιας καλης crt.

2.JPG

3.JPG

4.JPG
 
Πίσω
Μπλουζα