Τα ξενοδοχεία στον Ελληνικό Κινηματογράφο

Στην ταινια "ο αγαθιαρης και η ατσιδα" βλεπουμε δυο ξενοδοχεια :

KASTRI

ag.JPG χωρος υποδοχης

XENIA HOTEL στο Λαγονησι

Στην ταινια "του Κουτρουλη ο γαμος" βλεπουμε και παλι το ξενοδοχειο KASTRI

 


kastri.JPG χωρος υποδοχης

agathats.JPG

ag,xenia.JPG

ag4.JPG

kout.JPG
 
Δεν θυμάμαι αν αναφέρθηκε και προηγουμένως, αλλά το ξενοδοχείο Κωστής (Δημητρακόπουλος) εμφανίζεται και στην ταινία "Ο κύριος Πτέραρχος".
 
Aπό τη ταινία "Το Βαρύ Πεπόνι" του 1977...

Screenshots από ξενοδοχείο στο πεδίο του Άρεως...αν δε κάνω λάθος πρόκειται για το Park Hotel.

Vary Peponi Park Hotel 77.jpg

Vary Peponi Park Hotel 77-2.jpg
 
Ακριβώς ! (αν και πλέον λέγεται "κάτι με Park μέσα" νομίζω).

(off-topic) : Μα τι είχε πάθει με τα Εξάρχεια ο Παύλος Τάσιος; Και το "Ναι μεν, αλλά..." σε ένα νεοκλασσικό της Καλλιδρομίου (που υπάρχει ακόμα) το είχε γυρίσει !
 
Από την ταινία «Ο άνθρωπος που γύρισε από τα πιάτα» του 1969

Το ερειπωμένο πλέον και καμένο ACROPOLE PALACE HOTEL της Πατησίων.





Ακολουθούν οι εξής σκηνές από το «υποτίθεται» Roof Garden του ξενοδοχείου αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι έχουν γυριστεί στο ίδιο το ξενοδοχείο

Μπορεί όμως και να είναι. Σαν να διακρίνεται το Πολυτεχνείο απέναντι ή το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.





:)

1969_4.jpg

1969_1.jpg

1969_2.jpg

1969_3.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπέροχο! Ευχαριστούμε πολύ! Πάντα ήθελα να το δω πώς ήταν όταν ακόμα είχε ζωή αυτό το αριστούργημα!

panp είπε:
Ακριβώς ! (αν και πλέον λέγεται "κάτι με Park μέσα" νομίζω).(off-topic) : Μα τι είχε πάθει με τα Εξάρχεια ο Παύλος Τάσιος; Και το "Ναι μεν, αλλά..." σε ένα νεοκλασσικό της Καλλιδρομίου (που υπάρχει ακόμα) το είχε γυρίσει !
Radisson Blu Park Hotel Athens

http://www.rbathenspark.com/
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η Χαριτίνη Καρόλου στη reception του Αστέρα Βουλιαγμένης. Στιγμιότυπο από την ταινία "Η αεροσυνοδός" (1971).

asteras.JPG
 
Το ξενοδοχειο ΜΟΝ ΠΑΡΝΕΣ στην ταινια "μανα μου παραστρατησα" (1961)

attachment.php
attachment.php
attachment.php
attachment.php


ma1.JPG

ma3.JPG

ma5.JPG

ma6.JPG
 
Το Acropole Palace αναγεννάται

Ξεκίνησαν επιτέλους οι εργασίες αποκατάστασης του μεγαλοπρεπούς κτιρίου της οδού Πατησίων.

acropoll.jpg

Πολλοί Αθηναίοι δεν θα το πιστεύουν και με το δίκιο τους: στο Acropole Palace της οδού Πατησίων εγκαταστάθηκε εργολάβος και οι εργασίες αποκατάστασης ξεκίνησαν στο πολύπαθο κτίριο. Ενα από τα πιο επιβλητικά αρχιτεκτονήματα του αθηναϊκού Μεσοπολέμου, που παραλίγο να καεί δύο φορές τα τελευταία χρόνια, εισέρχεται επιτέλους σε φάση αναγέννησης. Εστω κι αν οι προβλεπόμενες χρήσεις ελάχιστα σχετίζονται με την ιστορία του στη ζωή της πρωτεύουσας και δεν φέρνουν πίσω τον αέρα αστικής ευωχίας με τον οποίο συνέδεσε την παρουσία του στην καρδιά του 20ού αιώνα.Ομως μιλάμε για δύο εντελώς διαφορετικές εποχές και θα πρέπει να συμβιβαστούμε με την ιδέα ότι το ξενοδοχείο που είχε σχεδιάσει ο αρχιτέκτονας Σωτήρης Μαγιάσης (1894-1966) δεν μπορεί να αναβιώσει στις σημερινές συνθήκες της χώρας και της πόλης, αλλά θα καταστεί ένας θύλακας πολυτέλειας της ελληνικής γραφειοκρατίας και πιο συγκεκριμένα του υπουργείου Πολιτισμού στο οποίο ανήκει από το 1999. Ας κρατήσουμε το πέρασμα του Acropole Palace σε έναν κύκλο ζωής γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό. Ακόμα κι αν το πέρασμα στη νέα εποχή δεν γίνεται χωρίς απώλειες: οι περίφημοι πολυέλαιοι, όπως και η σιδερένια κουπαστή της σκάλας, αλλά και οι περισσότεροι μαρμάρινοι κίονες έχουν κάνει φτερά.

Πρόκειται για επταώροφο κτίριο, 6.600 τ.μ., ύψους 34 μέτρων, σε «στρατηγικό» σημείο, ακριβώς απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Σύμφωνα με τη μελέτη αποκατάστασης, τα 4.000 τ.μ. θα απορροφήσουν χρήσεις γραφείων, στο υπόγειο, όπου κάποτε βρισκόταν το ballroom, θα λειτουργήσει αίθουσα μονίμων εκθέσεων, στο ισόγειο πωλητήριο του ΤΑΠΑ και αναψυκτήριο. Για το «δεύτερο ισόγειο» έχουν προβλεφθεί οι χώροι υποδοχής. Στο ίδιο επίπεδο οι δύο μεγάλες αίθουσες δεξιώσεων θα αποκτήσουν, η μία χρήση πολιτιστικών εκδηλώσεων και η άλλη (η κυκλική) θα λειτουργήσει ως χώρος για συνεντεύξεις Τύπου. Εποπτευόμενοι φορείς που νοικιάζουν σήμερα χώρους θα βρουν επιτέλους στέγη.

Ο άνθρωπος που έχει ζήσει τις περιπέτειες του Acropole Palace από πολύ κοντά, η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επιχειρεί μια λιγότερο «τυπική» περιγραφή της νέας ταυτότητας του κτιρίου. Αποσαφηνίζει ότι δεν πρόκειται για τη νέα διοικητική έδρα του ΥΠΠΟ. «Διαμορφώνεται χώρος όπου η εκάστοτε πολιτική ηγεσία του υπουργείου θα υποδέχεται υψηλούς καλεσμένους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για την έδρα του ΥΠΠΟ. Προσωπικά σκέφτομαι αυτό το λαμπρό κτίριο ως έναν αναβαθμισμένο χώρο προβολής και φιλοξενίας πολιτιστικών θεσμών και γεγονότων». Ειδικά για την παλιά αίθουσα του χορού στο υπουργείο Πολιτισμού εμφανίζονται πολύ ανοικτοί ως προς το είδος και το περιεχόμενο των εκθέσεων που θα φιλοξενεί σε «διαρκή εναλλαγή», όπως τονίζει η κ. Λίνα Μενδώνη, από το 2015 και μετά. Ως προς την υποδοχή των υψηλών καλεσμένων το Acropole Palace θα δώσει λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα καθώς σήμερα συναντήσεις σε υψηλό επίπεδο γίνονται συνήθως στο Μουσείο της Ακρόπολης. Επίσης προβλέπεται η λειτουργία βιβλιοπωλείου. Ο προϋπολογισμός είναι 13 εκατομμύρια ευρώ και η παράδοση του νέου κτιρίου υπολογίζεται στο τέλος Σεπτεμβρίου του 2015.

Πηγή: Καθημερινή. 4/10/2013
 
Μήπως γνωρίζει κάποιος τι απέγινε το Ξενοδοχείο που καταφτάνει η γερασμένη πλέον Λίνα[Κυβέλη] με τον Γκίκα Μπινιάρη στο αριστούργημα του Ορέστη Λάσκου:''Η άγνωστος'',στον Πειραιά όπως λέει ο αφηγητής στη ταινία?
 
Ξενοδοχείο Apollon Palace νυν Divani Apollon Palace στο Καβούρι.

Από την ταινία «Κορίτσι Βόμβα» του 1976

ApollonPalace76.JPG

:)
 
Λήψη από την ταινία "Το βαρύ πεπόνι" (1977) του Παύλου Τάσιου με τους Μίμη Χρυσομάλλη και Κώστα Μεσσάρη. Είναι από την ταράτσα του ξενοδοχείου Παρκ στο τέλος της Λεωφόρου Αλεξάνδρας με Μαυρομματαίων στην είσοδο του Πεδίου Άρεως (φαίνεται κάτω δεξιά και το άγαλμα του Βασ. Κωνσταντίνου).

park.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
η κακια αναλυτη μπαινει στο ξενοδοχειο ακροπολ της λαρισας απο την ταινια ζωη γεματη πονο 1964

sdd6o6.jpg
sdd6o6.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μια νέα γειτονιά πολιτισμού στην Αθήνα


Επίσκεψη του Νίκου Ξυδάκη στο Acropole Palace















2sboqk7.jpg





«Το Acropole Palace θα αποτελέσει ένα σημαντικό κύτταρο πολιτισμού, ένα χώρο καλλιτεχνικής δημιουργίας και προσέλκυσης κυρίως νέων καλλιτεχνών» δήλωσε ο αν. Υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στο κτίριο της οδού Πατησίων.



Σκοπός της επίσκεψης που πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία της αν. Γενικής Γραμματέως του Υπ. Πολιτισμού, Μαρίας Ανδρεαδάκη-Βλαζάκη, ήταν να ενημερωθεί ο υπουργός από την προϊστάμενη αρχή, τη Διεύθυνση Προστασίας και Αναστήλωσης Νεώτερων και Σύγχρονων Μνημείων, για την εξέλιξη του έργου.



Έργο του αρχιτέκτονα Σωτήρη Μαγιάση, το Acropole Palace οικοδομήθηκε τα έτη 1925-26. Θεωρείται αντιπροσωπευτικό δείγμα Αρχιτεκτονικής της Art Nouveau στην Ελλάδα και χαρακτηρίστηκε ως έργο τέχνης από το ΥΠΠΟ. Πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα εναπομείναντα κτίρια της εποχής του Μεσοπολέμου και χαρακτηρίζεται από σπάνια και ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά και μορφολογικά στοιχεία, που το αναδεικνύουν ως εξαιρετικό δείγμα του ρυθμού Art Nouveau στον ευρύτερο ευρωπαϊκό χώρο.



Η αποκατάσταση του ιστορικού διατηρητέου κτιρίου, που συνδέθηκε με την έντονη κοσμική ζωή του Μεσοπολέμου, αλλά και με τη νεότερη ιστορία της πόλης των Αθηνών, έχει ήδη προχωρήσει. Στα μέσα Ιανουαρίου ξεκίνησαν και οι εργασίες αποκατάστασης των όψεων του κτιρίου επί των οδών Πατησίων και Αβέρωφ, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες αποκατάστασης του γύψινου τραβηχτού διακόσμου οι οποίες και προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου.



Οι τελικές εργασίες χρωματισμού της όψης του κτιρίου προβλέπεται να ολοκληρωθούν στα τέλη Ιουλίου, οπότε και θα αποκαλυφθεί η πρόσοψη του κτιρίου, εφόσον θα είναι δυνατή η απομάκρυνση του ικριώματος από τις όψεις. Για λόγους ασφαλείας θα παραμείνει στο έργο η περίφραξη προστασίας μέχρι την τελική περαίωσή του.



Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο αν. Υπουργός Πολιτισμού, Ν. Ξυδάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Η ολοκλήρωση του Acropole Palace αποτελεί προτεραιότητα του υπουργείου Πολιτισμού. Το Acropole Palace θα μετατραπεί σε σημαντικό κύτταρο πολιτισμού, ένα χώρο καλλιτεχνικής δημιουργίας και προσέλκυσης κυρίως νέων καλλιτεχνών, που θα στεγάζει και χώρους εκθέσεων, πωλητήριο του ΤΑΠΑ κ.α.



»Το Acropole μαζί με το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, το Επιγραφικό Μουσείο, το κτίριο του Πολυτεχνείου και την ανάπλαση της οδού Τοσίτσα μπορούν να δημιουργήσουν μια νέα γειτονιά πολιτισμού στο κέντρο της πόλης και να λειτουργήσουν σαν ισχυρός πόλος ανάπτυξης για ολόκληρη την περιοχή, η οποία εδώ και χρόνια υποβαθμίζεται και πλήττεται από την κρίση».


 


Acropole Palace .jpg

 


Πηγή: Δελτίο τύπου του ΥΠΠΟ 23/04/2015


 




 
Το ξενοδοχείο Athenee Palace όπου σύμφωνα με το σενάριο έμενε ο Δημήτρης Χορν στο "Μια ζωή την έχουμε" (1958). Το ξενοδοχείο βρίσκεται στην οδό Κολοκοτρώνη 1 με Σταδίου και χτίστηκε το 1907. Ενδιαφέροντα στοιχεία για την ιστορία του και φωτογραφίες μπορείτε να δείτε εδώ.

athenee.jpg
 
Το πιστεύετε ότι ποτέ δεν είχα προσέξει ότι υπάρχει ξενοδοχείο σ' αυτή τη γωνία? Τελικά πρέπει να πάω σε πόλη ως τουρίστας για να τη ΔΩ. Διότι περπατούσα (και περπατώ ακόμη όταν είμαι Αθήνα) με τα μάτια στο πεζοδρόμιο, για να πάω από το ένα σημείο στο άλλο. Δεν βλέπω τι υπάρχει γύρω μου, πολύ λιγότερο τι υπάρχει ψηλά. Και με αυτοκίνητο να περνάω, ή δεν προσέχω τίποτε ή χαζεύω ανθρώπους. Δεν είμαι τουρίστας στην Αθήνα.
 
vlcsnap-2015-05-20-12h31m19s251.jpgΠάντως elephandas δε νομίζω ότι εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί το ξενοδοχείο αυτό. Πάντως κάτι εξίσου ενδιαφέρον από το Μια Ζωή Την Έχουμε είναι ότι έχει και μία σκηνή από το μπαλκόνι του Κλέωνα, με την θέα που αυτός θα έβλεπε, που αποκαλύπτει, πρώτον ότι η Σταδίου κατέβαινε προς Ομόνοια, δεύτερον, ότι το πεζοδρόμιο που ενώνει τη Σταδίου με την Κολοκοτρώνη, αυτό που περνάει λοξά μέσα από την πρασιά της Παλιάς Βουλής, τότε ήταν δρόμος και τρίτον κρίνοντας από την φορά των αυτοκινήτων, μάλλον και η Κολοκοτρώνη, είχε την αντίθετη φορά από ότι σήμερα.
 
Καταρχας να δωσω και με την σειρα μου - εστω και με μεγαλη καθυστερηση.... #) - τα συγχαρητηρια μου

στον ARETARA και στην bambinella για την συνεργασια τους και το "στησιμο" αυτο του thread. :worship:

Κατα δευτερον,επειδη δεν βρηκα πιο "καταλληλο" θεμα και επειδη το thread κανει λογο για ξενοδοχεια,

το παρακατω το ποσταρω εδω,αν "ταιριαζει" καπου αλλου,παρακαλω να μεταφερθει. :)

Κλείνει ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία της Αττικής, το Πεντελικόν στην Κηφισιά. 


Έπειτα από 88 χρόνια λειτουργίας, το ξενοδοχείο βάζει λουκέτο λόγω οικονομικών προβλημάτων.
Στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας (σ.σ. χθες) ενημερώθηκαν οι υπάλληλοι για να αποχωρήσουν όσο και όσοι διέμεναν στο ξενοδοχείο να κάνουν check out. Νωρίτερα είχε διακοπεί και το σύστημα on line κρατήσεων του Πεντελικόν.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης η οποία κοινοποιήθηκε λίγο μετά τις 2 το απόγευμα της Δευτέρας....

" Η εταιρία ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΒΑΡΔΗ Α.Ε. και το «ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟN» μετά από μια πολυετή και επιτυχημένη πορεία συνεχούς και συνεπούς προσήλωσης στην υψηλών προδιαγραφών εξυπηρέτηση, θα ήθελε καταρχάς να σας ευχαριστήσει για την προτίμησή σας αλλά και για την εμπιστοσύνη σας.

 


Με αυτό σαν γνώμονα, η Διοίκηση της εταιρίας θα ήθελε να σας ενημερώσει σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις και την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των κτιριακών εγκαταστάσεων. Από τα μέσα Μαΐου ο νέος ιδιοκτήτης των εγκαταστάσεων είναι ο κος Δουζόγλου. Η Διοίκηση της εταιρίας από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε διαπραγματεύσεις με τον νέο ιδιοκτήτη ώστε να επιτευχθεί μία ομαλή μετάβαση από την προηγούμενη ιδιοκτησία στην νέα, και με μοναδικό στόχο την συνεχή, αδιάλειπτη και συνεπέστατη λειτουργία του ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟN. Παρά τις άοκνες προσπάθειες της Διοίκησης, οι προσπάθειες αυτές δεν απέδωσαν και η σημερινή αιφνίδια απόφαση του νέου ιδιοκτήτη ήταν το εμβληματικό και ιστορικό ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟN να διακόψει οριστικά την λειτουργία του την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015 στις 12μ.μ., όπως και έγινε.


 


Το σύνολο των πελατών που διέμεναν στο Ξενοδοχείο ενημερώθηκε σχετικά και ήδη έχει αποχωρήσει.


 


Η Διοίκηση της εταιρίας εργάζεται ήδη με σκοπό την άμεση και πλήρη μεταφορά των λειτουργιών της εκτός των εγκαταστάσεων της Κηφισιάς".
Πηγες: in.gr και news247.gr

Η ανακοινωση υπαρχει και στην ιστοσελιδα του ξενοδοχειου: pentelikon.gr

Έκλεισε λόγω χρεοκοπίας το Πεντελικόν - MEGA ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

https://www.youtube.com/watch?v=PqRpSEEyBtI

Πραγματικα δυσαρεστη ειδηση.... :(
 
Σε ευχαριστω πολυ Σταυρο. Χαιρομαι που σου αρεσε το θεμα με τα ξενοδοχεια.

Κριμα για το Πεντελικον....Πανεμορφο και ιστορικο ξενοδοχειο, αλλα ουτε αυτο γλιτωσε την οικονομικη κριση. Και για να αναφερθω στην παρουσια του εν λογω ξενοδοχειου στον ελληνικο κινηματογραφο (αν δεν εχει αναφερθει ηδη) το βλεπουμε στην ταινια Κριμα το μποϊ σου, γυρω στο 26ο λεπτο της.
 
Πίσω
Μπλουζα