Γιατί δεν σου αρέσει η Λαίδη Μακμπέθ, Αριάδνη? Αντίθετα εγώ την βρίσκω μια συμπαθέστατη κυρία που είχε μανία με την καθαριότητα αφού όχι μόνο έπλενε τα χέρια της όλη την ώρα, αλλά μιλούσε στους λεκέδες και τους διέταζε να φύγουν.
Όσο για μένα, είμαι αρκετά Ερμίονος (ΕΡΜΙΟΝΟΣ είπα, όχι ημίονος), αλλά μου δημιουργεί προβλήματα αυτό γιατί και η Ερμιόνη και η Μις Μπένετ με εκνεύριζαν με τη συμπεριφορά τους. Ειδικά η Ερμιόνη που ήταν η καλύτερη μαγισσούλα και μάθαινε τα ξόρκια και τα φίλτρα και συνέχεια ξελάσπωνε τους άλλους που, ειδικά τα πρώτα χρόνια ήταν ελαφρώς ντουβάρια, αλλά αντί να την κάνουν αυτή αρχηγό της τριάδας ο Χάρρυ το έπαιζε ήρωας καθόσον ήταν ο εκλεκτός κι εκείνη το ανεχόταν, αντί να του ρίξει ένα Cruciatus (μην πω ένα Avada Κedavra και γίνω υπερβολικός) να τον μάθει πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.
Για το περηφάν(ε)ια δεν ξέρω. Το γράφω με ει (από το "υπερηφάνεια") αλλά δεν με ενοχλεί η γραφή "περηφάνια" διότι συνήθως προφέρω τη λέξη "περηφά-ñα που λογικά γράφεται με ιώτα. Τον τίτλο του βιβλίου τον γράφω με ει διότι τον διαβάζω "περηφά-νει-α". Δεδομένου ότι υπάρχει η λέξη "περιφάνεια" που πάντα προφέρεται σαν προπαροξύτονη, κι έχουμε της παρόμιες ηχητικά (η) επιφάνεια και τα Επιφάνια / Θεοφάνια (που κακώς γράφονται με -ει αν και στο μάτι "Θεοφάνια" μου χτυπάει άσχημα) έχω μπερδευτεί, αν και δεν ξέρω την ακριβή ετυμολογία του υπερήφανος και πώς απόκτησε εκείνο το εμβόλιμο ήτα,