Το Θέατρο της Δευτέρας

getMedia.aspx


Ενας βλακας και μισος - Δημητρης Πιατας, Παυλος Κοντογιαννιδης

getMedia.aspx


Ζωρζ Νταντεν - Θανος Καληωρας, Χλοη Λιασκου

getMedia.aspx


Η Διαθηκη μου - Γιαννης Βουρος, Ολγα Πολιτου

getMedia.aspx


Τριτη και 13 - Νικος Τσουκας, Σασα Καστουρα
 
Την Δευτέρα 25 Απριλίου 2011 θα προβληθεί η θεατρική παράσταση "Ο Φιάκας" ('82), του "Θεάτρου Της Δευτέρας", στα πλαίσια του αφιερώματος του Σπύρου Ευαγγελάτου, που απ' ότι φαίνεται συνεχίζεται, στο κανάλι "Βουλή". Ελπίζω σιγά σιγά να διατηρήσουν τηλεοπτικό χρόνο κάθε Δευτέρα, έστω, για Ελληνικό θέατρο μιας και οι υπόλοιποι δημόσιοι σταθμοί, έχουν παραμελήσει πάλι το κομμάτι αυτό.
 
Mandrake είπε:
Ελπίζω σιγά σιγά να διατηρήσουν τηλεοπτικό χρόνο κάθε Δευτέρα, έστω, για Ελληνικό θέατρο μιας και οι υπόλοιποι δημόσιοι σταθμοί, έχουν παραμελήσει πάλι το κομμάτι αυτό.
Μακαρι! Ειναι τοσο κριμα, πραγματικα, να αμελειται απο τα καναλια το καλο Θεατρο!

Ευχαριστουμε πολυ Mandrake, για την τοσο ενδιαφερουσα πληροφορια.....
 
Ευχαρίστησή μου! Όποιος ενημερώνεται έγκαιρα ας ενημερώνει για να μην τα χάνουμε κάτι τέτοια!
 
Στα πλαίσια του αφιερώματος, του Σπύρου Ευαγγελάτου, πάλι το "Βουλή" προβάλλει δύο θεατρικές παραστάσεις. Την Δευτέρα 2 Μαϊου 2011 θα προβληθεί η παράσταση "Ιφιγένεια Εν Ληξουρίω" ('80) ενώ την Τρίτη 3 Μαϊου 2011 η παράσταση "Πλούτος" ('79)!
 
Τη Δευτέρα 9/5 το κανάλι της Βουλής θα προβάλλει στις 00.30 το έργο "Του Κουτρούλη ο Γάμος" (Αλέξανδρου Ρίζου) και την Τρίτη 10/5 στις 23.30 τον "Ρήσο" του Ευρυπίδη.

(Υπολογίστε και καμιά ώρα πάνω, καμιά ώρα κάτω γιατί οι έκτακτες ολομέλειες συχνά τη χαλάνε τη δουλειά).
 
[edit] Διάβασε σε παρακαλώ τους κανονισμούς! Δεν επιτρέπεται ΚΑΜΙΑ αναφορά σε link που περιέχουν υλικό για κατεβασμα. [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπόν, την Δευτέρα 30/5 το κανάλι της Βουλής, θα προβάλλει τους Βατράχους, πάλι σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου και την Τρίτη 31/5 θα προβληθεί η Άλκηστις του Ευρυπίδη.

Αυτό το κανάλι πρέπει επιτέλους να τηρήσει τις ώρες που αναγράφει για τις προβολές, γιατί δεν είναι κατάσταση αυτή να προσπαθούμε να κρατήσουμε ένα αρχείο και στο τέλος να γράφουμε μισή παράσταση λόγω λανθασμένου προγραμματισμού. Θερμή παράκληση αν μας ακούει κανείς!
 
Εεεεπ!! Παράνομο υλικό; :p Ευχαριστούμε για τις σπουδαίες πληροφορίες!! :) Αρχίσαμε κι εκεί τις επαναλήψεις, πάντως. Η παράσταση "Ρήσος" έχει προβληθεί ξανά στο "Βουλή". Προσωπικά δε με πειράζει, βέβαια!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Mandrake είπε:
Εεεεπ!! Παράνομο υλικό; :p
Το να γράφει ο καθένας και να κρατά αρχείο για πάρτη του , είναι κάτι που αναφέρεται συχνά στο φόρουμ και δεν εμπίπτει σε κάποια παρανομία. Είναι κάτι που προτρέπουμε να κάνουν όλοι όσοι κατά καιρούς μπαίνουν και ρωτούν το κλασικό "πού μπορώ να βρω/αναζητήσω/κτλ". Το κρατάς για σένα. Τόσο απλό.
 
Το ανέφερα μεταξύ σοβαρού και αστείου αλλά αν είναι να δώσουμε συνέχεια, να τοποθετηθώ. Όταν ανέφερα για δικό μου αρχείο σε προηγούμενα posts, διεγράφησαν και δέχθηκα παρατηρήσεις. Για τσέκαρέ το λίγο αν θέλεις. Δεν διαφωνώ σ' αυτό που λες. Σου λέω τι συνέβη.
 
Mandrake είπε:
Το ανέφερα μεταξύ σοβαρού και αστείου αλλά αν είναι να δώσουμε συνέχεια, να τοποθετηθώ. Όταν ανέφερα για δικό μου αρχείο σε προηγούμενα posts, διεγράφησαν και δέχθηκα παρατηρήσεις. Για τσέκαρέ το λίγο αν θέλεις. Δεν διαφωνώ σ' αυτό που λες. Σου λέω τι συνέβη.
Δε θεωρώ ότι δίνω συνέχεια όπως την εννοείς, απλά διευκρίνησα για να μην υπάρξουν αφορμές και από άλλα μέλη στην πορεία.

Όσο για την παρατήρηση που λες, εξαρτάται πως είχες διατυπώσει.

Αν ψάξεις και στα θέματα των καναλιών που έχουν συζητηθεί στο φόρουμ, θα βρεις συζητήσεις τύπου "το βίντεο-Dvd για αυτό υπάρχει, για να κρατά ο καθένας προσωπικά ό,τι θέλει/μη ζητάτε πληροφορίες για copyright υλικό κτλ". Πάντα σε σχέση με άλλους-όχι για τον καθένα προσωπικά.
 
Μια χαρά είχα διατυπώσει για υλικό που εγώ κατέβασα και που είχα στην κατοχή μου. Δεν ανέφερα οτιδήποτε για διαμοιρασμό, ούτε ότι το δίνω εγώ, ούτε τίποτα τέτοιο. Αλλά αν θέλουμε να δούμε και νομικά το θέμα, ισχύει το εξής σύμφωνα με το νόμο 2121/1993, σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία:

Άρθρο 3

Το περιουσιακό δικαίωμα

1. Το περιουσιακό δικαίωμα δίνει στους δημιουργούς ιδίως την εξουσία (δικαίωμα) να επιτρέπουν ή να απαγορεύουν:

α) Την εγγραφή και την άμεση ή έμμεση, προσωρινή ή μόνιμη αναπαραγωγή των έργων τους με οποιοδήποτε μέσο και μορφή, εν όλω ή εν μέρει.

β) Τη μετάφραση των έργων τους.

γ) Τη διασκευή, την προσαρμογή ή άλλες μετατροπές των έργων τους.

δ) Όσον αφορά το πρωτότυπο ή τα αντίτυπα (αντίγραφα) των έργων τους, τη διανομή τους στο κοινό με οποιαδήποτε μορφή μέσω πώλησης ή με άλλους τρόπους. Το δικαίωμα διανομής εντός της Κοινότητας αναλώνεται μόνο εάν η πρώτη πώληση ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο πρώτη μεταβίβαση της κυριότητας του πρωτοτύπου ή των αντιτύπων εντός της Κοινότητας πραγματοποιείται από τον δικαιούχο ή με τη συγκατάθεσή του.

ε) Την εκμίσθωση και το δημόσιο δανεισμό, όσον αφορά το πρωτότυπο ή τα αντίτυπα των έργων τους. Τα δικαιώματα αυτά δεν αναλώνονται από οποιαδήποτε πώληση ή άλλη πράξη διανομής του πρωτοτύπου ή των αντιτύπων. Τα δικαιώματα αυτά δεν εφαρμόζονται σε σχέση με τα έργα αρχιτεκτονικής και τα έργα των εφαρμοσμένων τεχνών. Η εκμίσθωση και ο δημόσιος δανεισμός νοούνται σύμφωνα με τα οριζόμενα στην οδηγία 92/100 του Συμβουλίου της 19ης Νοεμβρίου 1992 (ΕΕΕΚ αριθμ. L 346/61 - 27.11.1992).

στ) Τη δημόσια εκτέλεση των έργων τους.

ζ) Τη μετάδοση ή αναμετάδοση των έργων τους στο κοινό με τη ραδιοφωνία και την τηλεόραση, με ηλεκτρομαγνητικά κύματα ή με καλώδια ή με άλλους υλικούς αγωγούς ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, παραλλήλως προς την επιφάνεια της γης ή μέσω δορυφόρων.

η) Την παρουσίαση στο κοινό των έργων τους, ενσυρμάτως ή ασυρμάτως ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, καθώς και να καθιστούν προσιτά τα έργα τους στο κοινό κατά τρόπο ώστε οποιοσδήποτε να έχει πρόσβαση στα έργα αυτά, όπου και όταν επιλέγει ο ίδιος.

Όπως καταλαβαίνεις ο έχων στην κατοχή του υλικό που δεν έχει αγοράσει και κάνει χρήση αυτού, έστω για πάρτη του, θεωρείται παράνομος.

Δεν συμφωνώ με το νόμο αυτόν για πολλούς και διάφορους λόγους αλλά για να ακριβολογούμε στο τι θεωρείται ποινικό αδίκημα και τι όχι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι πολύ ωραία όλα αυτά.

Δεν μπορώ να θυμηθώ πώς ακριβώς το είχες διατυπώσει, αλλά για να το λες, δεκτό.

Επιπλέον ξαναλέω, ότι αρκετές φορές στο φόρουμ έχουμε πει να μη ζητούν υλικό, απλά όποιος θέλει να το γράφει άμα δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη στιγμή που προβάλλεται. ΔΕΝ υποστηρίζω ότι είναι ΝΟΜΙΜΟ, υποστηρίζω ότι ΔΕΝ ειναι πρωτοφανές.

Τέλος πάντων, δε θέλω να βγούμε παραπάνω off topic γιατί αυτή η κουβέντα αφορά μόνο το θέατρο της Δευτέρας. Οπότε κλείνουμε εδώ.
 
Έχεις δίκιο... Καλύτερα να σταματήσουμε εδώ γιατί ξεφύγαμε απ' το θέμα. Ας μεταφερθεί η συζήτηση κάπου αλλού. Ίσως χρειαστεί.
 
Τη Δευτέρα 6/6 στις 23.30 θα προβληθεί από τη Βουλή, ο "Αγαμέμνων" του Αισχύλου, παραγωγής 1988! Παίζει ο Δημήτρης Παπαμιχαήλ με την Χατζηαργύρη και την Τασοπούλου.
 
Την Τρίτη 7/6 στις 00.30, οι "Ευμενίδες" (1986) με Γρηγοριάδου, Τασοπούλου και Θεοδωρακόπουλο, πάντα στο κανάλι της Βουλής.
 
sunset89 είπε:
Λοιπόν, την Δευτέρα 30/5 το κανάλι της Βουλής, θα προβάλλει τους Βατράχους, πάλι σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου και την Τρίτη 31/5 θα προβληθεί η Άλκηστις του Ευρυπίδη.
Δυστυχως η "Αλκηστις" δεν μπορει να προβληθει λογω φθορας του βιντεο. Κριμα...
 
ChristosM είπε:
Δυστυχως η "Αλκηστις" δεν μπορει να προβληθει λογω φθορας του βιντεο. Κριμα...
Αλήθεια??? Πολύ λυπηρό γιατί πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες μου τραγωδίες...Φαντάζομαι και άλλων! :(

Ευχαριστούμε πολύ Χρήστο για την ενημέρωση. :)
 
Το Μια Νύχτα Άνω Κάτω με τον Αρζόγλου το θυμάστε? [edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα