Δεν ξέρω αν το είχα ξαναναφέρει, θυμάμαι τις εποχές που είμουνα Γερμανία Erasmus και είχα κάνει το σπίτι αποθήκη και ο συνιδιωκτήτης πρέπει να φοβότανε ή να αναρωτιότανε.
Αυτό που μου αρέσει σε κάποιες χώρες έξω είναι ότι βρίσκεις τέτοια retro σε αφθονία, είτε σε μαγαζάκια που έχουν τα πάντα, είτε σε δημοπρασίες, είτε ειδικές λαϊκες αγορές που στύνονται σε διάφορους χώρους.
Λοιπόν, Γερμανία στην Καρλσρούη είχα παρατηρήσει το εξής φαινόμενο 2 φορές όσο είμουν εκεί. Ξυπνάω το πρώι, ξεκινάω με το ποδήλατο για το πανεπιστήμιο και μια συγκεκριμένη μέρα βλέπω piles από σκουπίδια, όχι σάπια σκουπίδια, αλλά παλιές τηλεοράσεις, κομπιούτερ και πολλά διάφορα, στιβαγμένα σε σημεία δίπλα από κάδους. Και κόσμος να φαίρνει πράγμα. Σαν να είχαν κάτι καθορισμένο σαν special day που ότι δεν χρειάζεται τα βάζουν εκεί για να τα πάρει κάποιος άλλος που μπορεί να τα αξιοποιήσει. Εκεί το είδα αυτό και δεν ξέρω και πως λέγεται. Ήταν μαζεμένος κόσμος και έφερνε πράγματα ενώ ερχόντουσαν άλλοι ακόμα και με φορτηγάκια και μαζεύανε.
Τέσπα, είχα βρει διάφορα κουτιά PC 486 και Pentium 1 που δουλεύανε άψογα, είχα κουβαλίσει 2-3 σπίτι, τρέλα. Κυρίως PC όμως. Και δεν το είχα πάρει χαμπάρι πιο νωρίς να γυρίσω την πόλη όπου έπαιζε αυτό. Βέβαια και πως να τα κουβαλήσω με το ποδήλατο; Τέλος πάντων θα σας πω και την αμαρτία μου, είχα βρει και μια Amiga και την πήρα, νομίζω ξύλωσα την εξτρά μνήμη από αυτήν και μετά έβγαλα το drive και την έκαψα και με κολύτηρι για να το ξεκολήσω κάτι τέτοια θύμαμαι καϊλες, γιατί δεν μπορούσα να ανοίξω τις βήδες ή μήπως το drive δεν έβγαινε, δεν θυμάμαι. Καϊλα αιρετική και ξύλωσα το drive για να το χρησιμοποιήσω στον Amstrad θυμάμαι. Δεν θυμάμαι από εκεί και πέρα τι έγινε, αν άξιζε, αλλά την πέταξα γιατί θα γυρνούσα Ελλάδα και δεν χωρούσε στην τσάντα και μπορεί και να μην δούλευε έτσι και αλλιώς.
Θυμάμαι και τις εποχές που είχα βρει στους δρόμους να πετάνε παλιές motherboards, σκληρούς δίσκους, κάρτες γραφικών, από μια εταιρία ας πούμε που πετούσε παλιά. Εκεί που περπατούσα Θεσσαλονίκη Χαριλάου να τα βλέπω αυτά τα πράγματα και να γεμίζω την τσάντα. Αααα,. το είχα κάνει και στην Καρλσρούη πίσω από το πανεπιστήιο είχε recycle center και είχε τα πάντα από PC. Και ο τύπος εκεί με βοήθησε να διαλέξω μερικά απλώς μου ζήτησε αν κάτι δεν δούλευε καλό θα ήταν να το γυρίσω για recycling. Μετά είχα πάει σε ένα μάθημα με μια τσάντα φουσκωμένη από motherboards και graphics cards. Έχω μια τρέλα με τις κάρτες γραφικών τις παλιές γιατί δοκιμάζω σε διάφορα προγράμματα και δικό μου κώδικα πιο είναι το maximum output που μπορούν να βγάλουν σε VGA mode. Χάχα, έτσι και να άνοιγε η τσάντα και να ξεχιλίζανε οι κάρτες. Είχα πάει και σε μάθημα computer graphics σαν visitor έτσι, ενώ κανονικά το τμήμα μου ήταν το μαθηματικό, και μετά έλεγα στον καθηγητή που φαινόταν νέος για την demoscene και ότι τώρα πια κάνουν realtime raytracing σε μερικά demos
Είχα βρει και ένα cartidge Lion King για NES που δεν το δοκίμασα ποτέ.
Έχω μαζέψει κούτες από hardware PC που τώρα δεν έχω όρεξη να τα κοιτάξω.
Τι ωραία αίσθηση να πέρνεις κάτι από τα σκουπίδια και να το ξαναβάζεις μπρος. Μου λείπει αυτό. Σταμάτησα λίγο το χόμπυ αυτό γιατί τα περισσότερα είναι στο χωριό από τότε που έφυγα και προτιμώ να βρω δουλειά και να εγκατασταθώ σε δικό μου σπίτι πριν το ξαναρχίσω.
υ.γ. Ξέχασα! Είχα πετύχει και ένα PS2 πληκτρολόγιο Siemens, πολύ βαρύ που ήταν το αγαπημένο μου γιατί τα κουμπιά κάνανε κλακ, που ήταν από αεροδρόμιο ή κάποια υπηρεσία μεταφορών νομίζω, γιατί επάνω είχε κουμπιά που λέγανε Flug, Zug, Bahn και τέτοια. Χαχα, δούλευε στον PC άψογα και πρέπει να το έχει πάρει ο αδερφός μου τώρα και το θέλω πίσω!
Διαβάζω τα ευρήματα σας και εκλπήσομαι. Μα που τα βρίσκετε όλα αυτά; Αυτά μόνο σε δημοπρασίες τα βρίσκω και σπάνια. Άμα βρω κάτι πεταμένο, παλιό PC θα είναι και να μην πω εδώ Θεσσαλονίκη έχω να ξαναβρώ έστω και PC 5 χρόνια ίσως! Μάλλον πρέπει να συχνάζω περισσότερο σε χωματερές