Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Wally είπε:Ημουν 10 ετων!! Ελεος![]()
Το θυμάμαι κι εγώ! Μπορεί να πετούσαν απ έξω μασημένες/χαλασμένες κασέτες, οι οποίες έσπαγαν με το πρώτο πάτημα μιας ρόδας, κι αφού έφευγε από μέσα όλη η μαγνητοταινία, την έπαιρνε ο αέρας και κολλούσε στα κιγκλιδώματα στο πλάι. Δεν ήταν μόνο σε γέφυρες, αλλά γενικά σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας με κιγκλιδώματα (νομίζω τουλάχιστον στο Ποτάμι). Μπορεί και να το έκαναν από σκοπού, να κατέβαιναν και να έδεναν την ταινία στα κιγκλιδώματα, δεν ξέρω.saboter είπε:Εγώ πάλι έχω διακαή πόθο, να μου εξηγήσει κάποιος το -ιδιαίτερα σύνηθες εκείνα τα χρόνια- θέαμα των μασουριών από ταινία κασέτας πάνω στα κιγκλιδώματα κάθε γέφυρας!!Ήταν αυτό που λέμε "μαλλιά-κουβάρια"..
Σου απαντάω και στα δύο:ΦΖΠ1 είπε:Πάντως με τις κασέτες δύο πράγματα δεν κατάλαβαινα : - πρώτον, πώς δεν κοβόταν η ταινία όταν τερμάτιζε ! Μερικά κασσετόφωνα τις γύριζαν τόσο γρήγορα που απορούσες πώς το ξαφνικό στοπ δεν τις κομμάτιαζε...
- δεύτερον, πώς "μασιόνταν"!
Όχι, δεν ισχύει αυτό για το μάσημα, ισχύει όμως για τον "μπουκωμένο" ήχο. Πολλές φορές ξεκόλλαγε το σφουγγαράκι και η ταινία δεν ακουμπούσε σωστά πάνω στην κεφαλή, με αποτέλεσμα να μην ακούγεται σωστά. Βέβαια, αν στράβωνε το έλασμα ή καμιά φορά έβγαινε από τη μια πλευρά, οπότε εκεί παραμόρφωνε και την ομαλή πορεία της ταινίας.ΦΖΠ1 είπε:Πάντως εγώ ήμουν σχεδόν σίγουρη ότι για το "μάσημα" έφταιγε πολλές φορές και η χαλάρωση του ελάσματος με το σφουγγαράκι που βρισκόταν πάνω στην κασέτα, εκεί που κατέβαινε η κεφαλή. Αυτό πολλές φορές με τα πετάγματα της κασέτας από δω κι απο κει, μπορούσε να εκτραπεί ή να φύγει ολόκληρο, οπότε η κασέτα ακουγόταν "θαμπά" και σχεδόν σίγουρα μασιόταν.
Nεκρανάσταση ενός μέσου που ευτυχώς αποτελεί (κατά κανόνα) παρελθόν! Θα το θυμόμαστε πάντα με αγάπη!!! :supergrin:stayros είπε:
Kαι εμενα ετσι μου φανηκε οποτε εκανα μια ψαχτικη και ειδα οτι αναφερεται στο site της SONY ,και αφορα κυριως αποθηκευση δεδομενων.gremlinakos είπε:Ποια νεκρανάσταση? Εμένα καθυστερημένο πρωταπριλιάτικο αστείο μου μυρίζειopcorn: