Πάμε να δούμε μερικά ακόμα Ισπανικά παιχνίδια. Στην Ισπανία ο Amstrad ήταν αρκετά πετυχημένος και οι developers φρόντιζαν συνήθως τα παιχνίδια να εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του σε αντίθεση με τους Άγγλους που συχνά έκαναν straight ports από Spectrum.
196.
La Pulga (1983)
To παιχνίδι πρωτοφτιάχθηκε στον ZX81 αλλά δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Σε σύντομο χρονικό διάστημα ο δημιουργός του Paco Suarez το μετέφερε στον Spectrum όπου ονομάστηκε Bugaboo the Flea, έκανε τεράστια επιτυχία και σηματοδότησε την αρχή της χρυσής εποχής του Ισπανικού game development. Στην συνέχεια μεταφέρθηκε στον CPC από τον ίδιο ως Roland in the Caves, μεταμορφωμένο σε παιχνίδι της μασκότ του Amstrad (το όνομα βασίζεται στο στέλεχος της Amsoft Roland Perry). Στο παιχνίδι ελέγχετε ένα ψύλλο που είναι στον πάτο μιας σπηλιάς και πρέπει να ξεφύγει προσέχοντας μην το φάει ο δράκος που κατοικοεδρεύει εκεί. Το μόνο που ελέγχετε είναι την κατεύθυνση και την δύναμη του άλματος. Απλό αλλά πολύ εθιστικό και πολύ δύσκολο.
Ποια έκδοση να παίξετε: Στο
FRGCB προτείνεται η έκδοση για CPC.
197.
Astro Marine Corps (1989)
Ένα ωραίο φουτουριστικό run'n'gun με εντυπωσιακά γραφικά και ομαλό scrolling από την Dinamic.
Ποια έκδοση να παίξετε: Αν και υπάρχει για Amiga καλύτερα να προτιμήσετε την έκδοση για Amstrad. Οι Ισπανοί έβγαλαν πολλά καλά παιχνίδια στους οκτάμπιτους αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να περάσουν επιτυχώς στους δεκαεξάμπιτους και η βιομηχανία του Ισπανικού gaming στην ουσία πέθανε μαζί με τα 8-bits.
198.
Satan (1989)
Ένα πολύ εντυπωσιακός κλώνος του Black Tiger με όνομα που θέλει να προκαλέσει, κάτι που σίγουρα βοήθησε στις πωλήσεις. Το εξώφυλλο είναι από Luis Royo βασισμένο στις 10 εντολές με τον Charlton Heston. Αλλά προτιμώ το εναλλακτικό που δεν βγήκε από Alfonso Azpiri. Δείτε και τα δύο
εδώ.
Ποια έκδοση να παίξετε: Αυτή για CPC που είναι όντως πολύ εντυπωσιακή. Δείτε το official conversion του Black Tiger για σύγκριση.
Αυτά προς το παρόν από Ισπανικό software, αλλά θα δούμε και πολλά ακόμα στην συνέχεια όταν πάμε σε παιχνίδια για Spectrum αλλά και MSX. Στην συνέχεια θα πάμε στην Γαλλία να δούμε μερικά παιχνίδια για CPC (έχουμε ήδη δει αρκετά) όπου εκεί μαζί με τον Atari ST ήταν οι πιο επιτυχημένοι home.