sylvester είπε:
Gtsamour, είμαι πιθανόν ο 2ος αγοραστής του ΑΜDRIVE για χρήση του floppy σε Spectrum +3. Εδώ δεν τα έχω καταφέρει να το βάλω μπρος.
Λοιπόν, η καλωδιοταινία μπαίνει με έναν μόνο τρόπο, δεν μπορεί να μπει από την άλλη.
Άρα από σύνδεση με το καλώδιο είμαι οκ.
Από ρεύμα, παίρνεις από το άσπρο καλωδιάκι ή του δίνεις από ένα εξωτερικό καλώδιο στο 5V ?
Γράψε μου αν ξέρεις καμιά εντολή από basic που να έχει σχέση με δισκέττα, να δω ασν θα ανάψει το λαμπάκι.
Ευχαριστώ
Όχι από το άσπρο καλώδιο, αυτό χρειάζεται μόνο αν το χρησιμοποιείς σε Amstrad 6128 (pass through για τα 5V είναι).
Βάζεις 5V στην υποδοχή που λέει 5V αλλά προσοχή στην πολικότητα, είναι η ίδια με αυτήν που χρειάζεται για έναν Amstrad 6128 αλλά δε θυμάμαι αν το + είναι το μέσα ή το έξω. Αν μπεί ανάποδα μπορεί να γίνει και ζημιά οπότε περίμενε να σου πει ο pontium πριν δοκιμάσεις, εκτός και αν έχεις κανέναν amstrad και πάρεις ρεύμα από το monitor του.
Το drive έχει κόκκινο led και επιγραφή power οπότε αν παίρνει σωστά ρεύμα θα φανεί από εκεί.
Το πράσινο τετράγωνο ledάκι στο μπροστινό μέρος του drive θα είναι μονίμως αναμμένο εφόσον ο διακόπτης του primary είναι στο on, έτσι πρέπει να είναι μη σε ξενίσει.
Εφόσον το primary είναι στο οn, μπορείς απλά στο αρχικό μενού του μηχνήματος, να επιλέξεις τον LOADER οπότε αμέσως το μηχάνημα θα ψάξει το drive και αν βρει κάτι εκεί θα το φορτώσει. Αν δεν βρεί θα γράψει "press play on tape" ή κάτι τέτοιο....
Εντολές basic είναι CAT, LOAD "ονομα"
Όταν το στήσεις, μην παραλείψεις να δοκιμάσεις τα dsk images στο site που ποστάρισε ο Anestis, είναι φανταστικά.
Αργει να φορτώσει λίγο το κάθε game γιατί είναι συμπιεσμένα και κάνει το decompression στη μνήμη, αλλά αξίζει γιατί η κάθε δισκέτα θα έχει 15 παιχνίδια περίπου δηλαδή σύνολο 112 παιχνίδια σε 8 δισκέτες.
Η κάθε τέτοια δισκέτα είναι 710kb χωρητικότητας αλλά δε χρειάζεται να "παίξεις" με το διακόπτη Side A/B, απλά φρόντησε να είναι στο Side A.
Ξεκινά αυτόματα από το LOADER και βγάζει μενού επιλογής παιχνιδιού.