Έκανες πολύ καλή χρήση Dino!
Και σήμερα το 80% του κόσμου μπορεί να έχει έναν υπολογιστή για να τρέχει ΜΙΑ εφαρμογή (browser) που να μπαίνει σε ΕΝΑ site (facebook), εδώ υπάρχει εταιρία που βγάζει laptops με λειτουργικό που κάνει
ΜΟΝΟ αυτό.
Για άλλους, βλέπε Maddog, τα σύγχρονα PC υπάρχουν για να παίζεις παιχνίδια, κάποια πράγματα δεν αλλάζουν τελικά
Υπήρχαν και πολλοί που χρησιμοποιούσαν την πολύ καλή κατά τη γνώμη μου MS Basic που έρχονταν μαζί με το μηχάνημα και με τον καιρό μεταπηδούσαν σε C ή assembly.
Όσοι είχαν C64 είχαν και αυτοί μια τεράστια βιβλιοθήκη παιχνιδιών αλλά από κει ξεκίνησαν οι demo developers για παράδειγμα.
Για όσους έχουν μια κάποια οικειότητα με Unix δείτε κάποιες από τις
εντολές που μπορούσες να χρησιμοποιήσεις στα scripts που έγραφες ΠΡΟ Arexx εποχής. Δε σας θυμίζουν τίποτα; Redirects;
pipes?
Υπάρχει τεράστιο βάθος, που οι περισσότεροι δεν τα γνωρίζαυν.
@ChristOS
Ακόμα δεν έχεις πει το TOS τι καλύτερο είχε από το AmigaDOS της παιχνιδομηχανής όπως αρέσκεσαι να λες (και να ξαναλές, και να ξαναλές)
Ως τώρα γράφουμε όλα όσα
ΔΕΝ έχει το TOS και τα έχει το AmigaDOS, για πες που υπερτερεί και το κάνει "επαγγελματικό" υπολογιστή.
Και μια ερώτηση ακόμα:
Μήπως αυτό που λες ότι πήρες υπολογιστή και όχι παιχνιδομηχανή είναι ψευδαίσθηση; Νομίζω ότι τα PC είναι τα επαγγελματικά συστήματα, εκτός και αν η PureC σου ήταν καλύτερη από την Watcom ή μετέπειτα την VisualC ή τα spreadsheet στον Atari ήταν καλύτερα από το MS Office. Αλήθεια όταν χρειαζόσουν .doc/.xls από κάποιον άλλον, να τα ανοίξεις και να τα αλλάξεις και τα δώσεις πίσω τι έκανες;
Στο θέμα hardware πως μπορούσε o Falcon να σταθεί δίπλα σε ένα απλό Pentium MMX σου λέω εγώ, ούτε καν PIII? Expansion? Λειτουργικό; Θες να μας πείσεις ότι το mint ήταν καλύτερο και από τα ΝΤ ή Linux/X11 συνδυασμό;
Κοίτα και εγώ μπορώ να πω ότι ήμουν ευχαριστημένος από την Amiga το 1994-5 γιατί μέχρι τότε την κράτησα. Αλλά και 3000/4000 να είχα που σαφώς είναι
μηχανήματα, με extra bold γράμματα, πάλι ήταν ξεπερασμένη. Η x86 ήταν τόσο γρήγορη, οι κάρτες γραφικών που έβγαιναν κάθε μέρα για τα PCs ήταν τόσο καλές, οι κάρτες ήχου GUS,Maui π.χ ήταν σε άλλη κλάση πλέον που δεν υπήρχε σύγκριση
fixed vs expanded.
Δεν έμεινα λοιπόν στην superbase και το workbench αλλά πήγα απ' ευθείας στο Linux/FreeBSD/Win95 και δεν ξανακοίταξα πίσω για πολλά χρόνια.
Το ίδιο έκαναν και οι περισσότερες εταιρίες, ακόμα και η ναυαρχίδα το Cubase μεταπήδησε όταν κατάλαβαν ότι έχαναν την μάχη από τους αντίπαλους που εστίασαν σε PC/Mac.
Αν εσένα
προσωπικά σαν Χρήστος οι ανάγκες σου ήταν τέτοιες που δεν χρειαζόσουν τίποτα καλύτερο από αυτό που είχες, τότε πάω πάσο, είμαι σίγουρος ότι πάρα πολλοί ακόμα και σήμερα θα μπορούσαν να μείνουν με εκείνα τα μηχανάκια.