Τίποτα από τα δύο, απλά μια πολύ καλή αφορμή για καυγά:mike είπε:Δηλαδη τωρα που καποιο παιδι παιζει Wii ή xbo60 και η μητερα του λεει "παλι πλαιστεσιον παιζεις?" ειναι κοπλιμεντο ή υποτιμητικο ?
ChrisTOS είπε:Τίποτα από τα δύο, απλά μια πολύ καλή αφορμή για καυγά:
Όχι δεν παίζω πλέιστέσιον, παίζω Wii γιατί δεν μου πήρες το PS3 που σου ζήτησα.
Η βασική αιτία της επιτυχίας του ήταν ότι ήταν υπολογιστής για το mainstream κοινό: χωρίς custom-ιές κάτι σαν pc που κάνει 500 ευρώ και τα κάνει όλα, αντί ενός mac που κάνει 2,000 ευρώ (χωρίς να είναι τόσο καλύτερος όπως η Amiga για να τα δικαιολογεί).NLS είπε:Ο άλλος ήταν ένα μηχάνημα που δεν είχε τίποτα ιδιαίτερο, η αρχική του επιτυχία ήταν βασικά λόγω των εξής:
- Το όνομα ενός γίγαντα ...Atari.
- Το MIDI (το οποίο οι τότε ημιμαθείς μουσικοί έλεγαν "ήχο", που φυσικά απέχει πολύ από την αλήθεια μια και ο ήχος της Amiga ήταν ΣΑΦΩΣ ανώτερος από του ST).
- Μια υπόσχεση (ότι κάποτε θα βάλει blitter λες και μόνο αυτό ήταν η Amiga).
- Μερική ομοιότητα με PC και GEM (μια και το TOS από εκεί είχε κλέψει) που είχε αρχίσει να έχει κάποια επιτυχία στα γραφεία τότε.
Αν και δεν εχω ουτε κλασμα των γνωσεων του ChrisTOυ στο συγκεκριμμενο θεμα και επομενως το αντιστοιχο "ειδικο βαρος γνωμης" ,ChrisTOS είπε:Ήταν αποτυχημένες τεχνολογικά επιλογές οι οποίες απλά μας άρεσαν. Το ότι είχαν κάποιες τεχνολογικές καινοτομίες είναι ένα άλλο θέμα συζήτησης.
Πράγματι... Εγώ είμαι αυτός!NLS είπε:Ξέχασα, υπάρχουν και άνθρωποι που δεν δέχτηκαν ποτέ την πραγματικότητα (συνήθως... ένας, αντίστοιχο με πωλήσεις).*(πραγματικότητα που φαίνεται σε hard-core χαρακτηριστικά, σε πωλήσεις, σε τι community έμεινε ζωντανό κλπ.)
* Αυτό από μόνο του είναι δικό του θέμα. Έχει σχέση με τα λεφτά που έδωσε κάποιος και δεν μπορεί να δεχτεί ότι ήταν σε λάθος επιλογή, στο ότι μετά έμαθε αυτό που επένδυσε πάνω του και δεν ήθελε να ξαναρχίσει, ότι το... συμπάθησε όταν "γνωρίστηκαν", ότι έβγαλε άμυνα προς κάτι πιο "αδύναμο" κλπ. Το έργο το έχω δει πολλές φορές (χαρακτηριστικό με αυτοκίνητα και μηχανές επίσης).
Εϊμαστε 2 Στο MIST μου η χρήση είναι 90/10 Atari!DINO είπε:Πράγματι... Εγώ είμαι αυτός!Ίσως και να είμαι ο μοναδικός στην Ευρώπη με Atari ST που δε μετάνιωσε για την επιλογή του.