Juanita είπε:
Ξεκαθαρίζω τη θέση μου[...] Ποιός άλλος είναι ο καταλληλότερος για να την κάνει ευτυχισμένη;;;;;;;;
Έτσι όπως τα περιγράφεις είναι πολύ σωστά και πιθανότατα αυτό να ήθελε να πει και ο ποιητής - στην δική μας περίπτωση η Μιζούκι.
Έτσι όπως το κάνει όμως πολύς κόσμος είναι απογοητευμένος και είναι λογικό. Σε κανένα σημείο δεν δείχνει ούτε και στο τέλος αυτό το κάτι παραπάνω που χρειάζομαι εγώ ώστε να ικανοποιηθώ από αυτό. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω αλλά νιώθω ένα απέραντο κενό.
Δεν λέω ότι θέλω να μου δείξει την Κάντυ να φοράει πέπλα και νυφικά και να τρέχει στο λόφο της Πόνυ να συναντήσει τον Άλμπερτ γαμπρό με τη γκάϊντα και να γράψει από κάτω "The end" για να ευχαριστηθώ.
Θα ήθελα όμως εκεί λίγο μετά την αποκάλυψη της ταυτότητας του Άλμπερτ ίσως μία εξομολόγηση από την πλευρά του. Ίσως την Κάντυ να παραδέχεται έστω και από μέσα της ότι νιώθει κάτι διαφορετικό για τον Άλμπερτ.
Απλά το αφήνει να πλανιέται στον αέρα κι εσύ να αναρωτιέσαι τώρα τι γίνεται εδώ;
Το θέμα δεν είναι ποιος είναι ο καταλληλότερος για να την κάνει ευτυχισμένη. Ο καθένας είχε τα δικά του χαρίσματα, ο Άρτσι, ο Στήαρ, ο Τομ, ο Άλμπερτ κ.τ.λ. (Νομίζω πως ο Νηλ δεν έχει θέση στη λίστα!
) Σημασία έχει ποιος είναι αυτός που θέλει τελικά η Κάντυ. Για να είναι η ηρωίδα ευτυχισμένη το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι τι είναι αυτό που εκείνη θέλει - ποιον εκείνη αγαπάει και ποιον εκείνη θεωρεί καταλληλότερο για να την κάνει ευτυχισμένη.
Φυσικά εγώ προσωπικά παραδέχομαι ανοιχτά πως ο αγαπημένος μου χαρακτήρας είναι ο Τέρρυ για τους δικούς μου λόγους χωρίς αυτό να σημαίνει πως προσπαθώ να πείσω κανέναν να έχει την ίδια άποψη με την δική μου.
Και έχω πει πολλές φορές ότι θα ήμουν ευχαριστημένη αν η Κάντυ έμενε με τον Άλμπερτ και αν υπήρχε συνέχεια θα ήθελα να δω και την αντίδραση του Τέρρυ σε αυτή τη σχέση.
Αλλά έτσι όπως το κάνει η Μιζούκι δεν με πείθει απόλυτα ούτε με ικανοποιεί το τέλος της όχι επειδή η Κάντυ δεν μένει με τον Τέρρυ αλλά επειδή δεν είναι ένα σαφές και ξεκάθαρο τέλος.
Death2Eliza είπε:
παιδια, τι ποσταρες ποιηματα εχετε ριξει??ειναι πραγματικα μαγευτικος ο τροπος που γραφετε, με τοσο παθος κ αγαπη.
θα ριξω το αρθρο αργοτερα για να μην σας κοψω τον ειρμο..
Άντε καλέ!
Ρίξε τις πληροφορίες να ενημερωθούμε.
Μην ανησυχείς, όπως γνωρίζεις εμένα πολύ δύσκολα μου κόβεται ο οίστρος!