Οι τρεις Χάριτες / Εγκλήματα
konkar είπε:
Τι λέτε να τους ταράξουμε στα τηλέφωνα αύριο?
Καλημέρα! Λοιπόν, τηλεφώνησα χτες το μεσημέρι στο
ΤΗΛΕΡΑΜΑ (Τηλ: 210 615 4200 (Δε-Πα 12.00-18.00)) και μίλησα
(ήρεμα) με δύο υπαλλήλους του Τμήματος Προσφορών του περιοδικού. Ήταν ομολογουμένως αρκετά ευγενικές, αλλά κι εγώ συγκρατούμουν να μην εκραγώ!
Τους παραπονέθηκα για τις
Τρεις Χάριτες και για τα
Εγκλήματα που τα άφησαν ημιτελή, τους είπα ότι και τις 2 σειρές τις "έκαψαν" για άλλα περιοδικά, τους είπα ότι μας δυσαρέστησαν για 2 φορές στη σειρά με αγαπημένες σειρές και τους είπα ότι λόγω της τακτικής τους αυτής, δεν σκοπεύω να αγοράσω ξανά τηλεοπτική σειρά σε DVD με το περιοδικό τους, εκτός αν ανακοινώσουν από την αρχή ότι σκοπεύουν να την ολοκληρώσουν. Με άφησαν να μιλήσω, με άκουσαν και μου απάντησαν τα εξής:
1) Ότι για τα μεν
Εγκλήματα η συμφωνία ήταν μόνο για την 1η σεζόν, για αυτό και δεν συνεχίστηκε.
2) Ότι για τις
Τρεις Χάριτες η συμφωνία ήταν για τα πρώτα 44 επεισόδια
(τα οποία είχαν εξαγγείλει λέει) και ότι θα συνεχιζόταν η σειρά αν πήγαινε καλά, αλλά...
3) Οι
Τρεις Χάριτες δεν πουλούσαν
(μου είπαν). Αυτό το αμφισβήτησα έντονα και μου απάντησε ότι πουλούσαν "μόνο 3.500 την εβδομάδα". Τους είπα ότι ίσως έφταιγε το γεγονός ότι ήταν καλοκαίρι και οι αναγνώστες ήταν σε διακοπές και μου είπαν ότι από την αρχή ήταν χαμηλές οι πωλήσεις στις Χάριτες. Τους απάντησα ότι τα πρώτα DVDs είχαν κακή εικόνα και μου είπαν ότι οι "κακές πωλήσεις φάνηκαν από το 1ο DVD της σειράς. Παρόλα αυτά, επειδή είχαμε δεσμευτεί, βγάλαμε και τα 44 επεισόδια". Τους ρώτησα αν δηλαδή άλλα περιοδικά πουλούν περισσότερο και μου είπαν ναι, αμφισβήτησα λοιπόν αν το
Εκείνες κι εγώ πουλάει περισσότερο και μου είπαν πως ναι, "έτσι λένε οι κυκλοφορίες των περιοδικών"...
4) Τα
Εγκλήματα μου είπαν ότι είχαν καλύτερες πωλήσεις από τις
Τρεις Χάριτες.
Τους ξαναείπα ευγενικά ότι εγώ δεν σκοπεύω να ξανα-αγοράσω άλλη σειρά με το περιοδικό τους και ότι μιλώ για τον εαυτό μου, αλλά ότι την ίδια άποψη έχουν πολλοί φίλοι με τους οποίους το έχω συζητήσει
(εννοώντας όλους εμάς!). Τους μίλησα μάλιστα συγκεκριμένα για το RetroManiax και ότι πολλά μέλη θα ακολουθήσουν παρόμοια τακτική. Μου απάντησε ευγενικά ότι "θα το λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη μας αυτό που μου λέτε" και στο τέλος μου είπαν τα εξής:
1) Η πρώτη στην οποία μίλησα μου είπε ότι έχουν δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας και ότι αρκετός κόσμος τη θέλει τη συνέχεια της σειράς και ότι το σκέφτονται...
2) Η δεύτερη στην οποία μίλησα
(η προϊσταμένη της πρώτης πρέπει να ήταν) είπε ότι η απόφαση είναι οριστική και ότι δεν θα τις συνεχίσουν τις Χάριτες... Άντε βγάλε άκρη...
Δε συμφωνώ με την τακτική τους, αν οι Χάριτες δεν πουλούσαν
("3.500 τεύχη" σε σχέση με τι; Πόσο πουλάει το ΤΗΛΕΡΑΜΑ κάθε εβδομάδα; Είναι γεγονός ότι σαν περιοδικό τα τελευταία χρόνια δεν είναι τόσο "δυνατό" σε πωλήσεις όσο ο ΤΗΛΕΘΕΑΤΗΣ, το 7 ΜΕΡΕΣ TV και το TV ΖΑΠΙΝΓΚ - αυτό το έχουν λάβει υπόψιν τους, ή περιμένουν "θαύματα" από μια σειρά; ) γιατί δεν συνέχισαν τα Εγκλήματα που πουλούσαν τότε; Επιμένω στην απόφασή μου να μην αγοράσω άλλη σειρά με το ΤΗΛΕΡΑΜΑ εκτός αν ανακοινώσουν από την αρχή ότι σκοπεύουν να την ολοκληρώσουν
(δηλαδή "δεσμευτούν" προς το κοινό)
Αυτά - ήθελα να τα μοιραστώ μαζί σας...