Στην παλια εκδοση που ηρθε εδω στην Ελλαδα απο την Elgreco θελεις να πεις (με τους Βικινγκς και τους Βαρβαρους), και που ηταν μια μειξη πακετων της Action GT και Lakeside.
Η Μεγαλη Πολιορκια, ηρθε σε εμας με το κουτι και τα περιεχομενα που ειχε η Αγγλικη Action GT με το μπλε κουτι (2 μεγαλα καστρα, 2 μικρα καστρα, 10 σημαιες, 32 βολιδες, 16 στρατιωτες, 24 τουβλακια, 2 καταπελτες, 2 βαλιστρες, 2 χαρτονια βασεις). Ιδια εκδοση κυκλοφορησε και η Βase Toys με ιδιο artwork αλλα μαυρο κουτι.
H Mικρη πολιορκια (που ειχε μονο τα δυο μικρα καστρακια μεσα, 10 σημαιες, 20 βολιδες, 8 στρατιωτες, 24 τουβλακια, 2 χαρτονια βασεις, 2 καταπελτες, 2 βαλιστρες), ηταν παλι η συσκευασια της Action GT.
Ολα τα ξεχωριστα πακετα με τα expansion packs ηταν βασει της Aμερικανικης εκδοσης της Lakeside (ιδια πακετα με τα ιδια artwork). Tα "σπασμενα" expansion packs δημιουργηθηκαν απο την Lakeside μιας και διεθεσε στην Αμερικανικη αγορα μονο τα Grand Battleset/Battleset και οχι τα υπολοιπα σετ των Tomy/Αction GT (Sea Battleset, Dragon Battleset, Chariots Battleset, Trojan Battleset). Ετσι απο εκεινα τα expansion της Lakeside εβγαλε η Elgreco τα:
- τον πρασινο δρακο μαζι με 8 βολιδες και 4 στρατιωτες(της Lakeside ηταν πρασινος και κοκκινος απο το Dragon Battleset σε δυο ξεχωριστα pack)
- τον δουρειο ιππο και την ασπιδα (σε ενα πακετο και τα δυο μαζι με 8 βολιδες και 8 στρατιωτες)
- τον κυκλωπα με 6 βολιδες
- τον μινωταυρο με 6 βολιδες
- τον πολιορκητικο κριο μαζι με 6 τουβλακια και δυο βασεις εκτοξευσης (τα ανωτερω απο δουρειο μεχρι τον κριο προερχονται απο το Trojan Battleset και κατι ξεχωριστα expansion που ειχε βγαλει η Τomy για το Battleset αυτο)
- τα 2 μεγαλα καστρα (με τους ενσωματωμενους καταπελτες που περιειχαν 8 στρατιωτες και 12 βολιδες και δημιουργουσαν αριθμητικα την Μεγαλη πολιορκια σε συνδυασμο με την αποκτηση της μικρης).
** Αν καποιος εχει περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με τα περιεχομενα των ελληνικων expansion packs, παρακαλειται να μου στειλει ενα μυνημα για διορθωση και εμπλουτισμο πληροφοριων. Εχουν βγει ενα σωρο διαφορετικες εκδοσεις απο ενα σωρο εταιριες σε διαφορετικες χωρες, οποτε η καθε πληροφορια ειναι ευπροσδεκτη και σημαντικη. Οτι αναφερω ανωτερω ειναι απο οτι εχω καταφερει να ανακαλυψω μεχρι στιγμης, και σιγουρα υπαρχουν ακομα παρα πολλα που προσωπικα αγνοω και δεν εχω ιδεα αν θα ανακαλυψω ποτε!