[El Greco] Κάστρα και Πολιορκητές

Τι λέτε τώρα!!! Ίσως το καλύτερο παιχνίδι που είχε κυκλοφορήσει ποτέ. Άπειρες ώρες... Κι έγω είχα σχεδόν ολόκληρο σετ, νομίζω μου έλειπε μόνο κάποιος πολιορκητικός κριός αν θυμάμαι καλα?? Μεγαλύτερη απογοήτευση ο Μινώταυρος πάντως, τελείως μούφα :)

Με διπλό λαστιχάκι στη Βαλλίστρα μπορούσες με τη δεύτερη βολή να πάρεις το παιχνίδι... Πρώτη βολή με καταπέλτη στο πεδίο μάχης όσο πιο κοντά μπορείς στη περιοχή του άλλου και δεύτερη βολή με τη βαλλίστρα... Δεν έμενε κολυμπηθρόξυλο...

υ.γ. συγγνώμη που ανεβάζω παλιά topics, είμαι νέος στο φόρουμ και τα διαβάζω πρώτη φορά!
 
Είχα φτάσει στο σημείο να παίζω εγώ εναντίον του εαυτού μου! LOL!
 
Lord είπε:
Μεγαλύτερη απογοήτευση ο Μινώταυρος πάντως, τελείως μούφα :)
Ναι, τα κέρατα του έστελναν τη βολίδα ελάχιστα μακριά. Καμία σχέση με τον Κύκλωπα που είχε καλό βεληνεκές.
 
Πωωωω πωωωω κ έχεις στη πίσω μεριά θαμμένη την ανάμνηση κ *τσακ* έρχεται το νημάτιο κ σε τελειώνει με το σοκ..(πολλά G η ανάμνηση από πίθω μέχρι μπροθτά! :Ρ )

Μπράβο παιδιά να είστε καλά ρει :)
 
πουλαει κανενασ καστρα και πολιορκιτεσ el greco?
 
Φωτο απο τον Κυκλωπα ,δεν νομιζω να εχουμε βαλει. :xm:

Phil ντροπη.
 
Μάγκες,μήπως κανείς απο εσάς έχει βάψει τα στρατιωτάκια να πάρω και 'γώ καμιά ιδέα?

Αν το έχει κάνει κάποιος ας βάλει καμιά φωτό!!!! :flower:
 
Εκανα και εγω μια παραγγελια απο το amazon και περιμενω...

Οταν το παραλαβω θα ανεβασω φωτογραφιες και εντυπωσεις.
 
απ' ο,τι θυμάμε το μεγάλο αυτό αξέχαστο παιχνίδι είχε κυκλοφορίσει στην πρώτη του έκδοση στις εξής συσκευασίες: μεγάλη πολιορκία, μικρή πολιορκία, ο δράκος, ο δούρειος ίππος και η ασπίδα μάχης,ο μινώταυτος, ο κύκλωπας, ο πολιορκιτικός κριός και τα κάστρα(τα οπία υπήρχαν στη μεγάλη πολιορκία αλλά όχι στη μικρή!! αν κάνω κάτι λάθος ας με διορθώσει κάποιος!!
 
Στην παλια εκδοση που ηρθε εδω στην Ελλαδα απο την Elgreco θελεις να πεις (με τους Βικινγκς και τους Βαρβαρους), και που ηταν μια μειξη πακετων της Action GT και Lakeside.

Η Μεγαλη Πολιορκια, ηρθε σε εμας με το κουτι και τα περιεχομενα που ειχε η Αγγλικη Action GT με το μπλε κουτι (2 μεγαλα καστρα, 2 μικρα καστρα, 10 σημαιες, 32 βολιδες, 16 στρατιωτες, 24 τουβλακια, 2 καταπελτες, 2 βαλιστρες, 2 χαρτονια βασεις). Ιδια εκδοση κυκλοφορησε και η Βase Toys με ιδιο artwork αλλα μαυρο κουτι.

H Mικρη πολιορκια (που ειχε μονο τα δυο μικρα καστρακια μεσα, 10 σημαιες, 20 βολιδες, 8 στρατιωτες, 24 τουβλακια, 2 χαρτονια βασεις, 2 καταπελτες, 2 βαλιστρες), ηταν παλι η συσκευασια της Action GT.

Ολα τα ξεχωριστα πακετα με τα expansion packs ηταν βασει της Aμερικανικης εκδοσης της Lakeside (ιδια πακετα με τα ιδια artwork). Tα "σπασμενα" expansion packs δημιουργηθηκαν απο την Lakeside μιας και διεθεσε στην Αμερικανικη αγορα μονο τα Grand Battleset/Battleset και οχι τα υπολοιπα σετ των Tomy/Αction GT (Sea Battleset, Dragon Battleset, Chariots Battleset, Trojan Battleset). Ετσι απο εκεινα τα expansion της Lakeside εβγαλε η Elgreco τα:

- τον πρασινο δρακο μαζι με 8 βολιδες και 4 στρατιωτες(της Lakeside ηταν πρασινος και κοκκινος απο το Dragon Battleset σε δυο ξεχωριστα pack)

- τον δουρειο ιππο και την ασπιδα (σε ενα πακετο και τα δυο μαζι με 8 βολιδες και 8 στρατιωτες)

- τον κυκλωπα με 6 βολιδες

- τον μινωταυρο με 6 βολιδες

- τον πολιορκητικο κριο μαζι με 6 τουβλακια και δυο βασεις εκτοξευσης (τα ανωτερω απο δουρειο μεχρι τον κριο προερχονται απο το Trojan Battleset και κατι ξεχωριστα expansion που ειχε βγαλει η Τomy για το Battleset αυτο)

- τα 2 μεγαλα καστρα (με τους ενσωματωμενους καταπελτες που περιειχαν 8 στρατιωτες και 12 βολιδες και δημιουργουσαν αριθμητικα την Μεγαλη πολιορκια σε συνδυασμο με την αποκτηση της μικρης).

** Αν καποιος εχει περισσοτερες πληροφοριες σχετικα με τα περιεχομενα των ελληνικων expansion packs, παρακαλειται να μου στειλει ενα μυνημα για διορθωση και εμπλουτισμο πληροφοριων. Εχουν βγει ενα σωρο διαφορετικες εκδοσεις απο ενα σωρο εταιριες σε διαφορετικες χωρες, οποτε η καθε πληροφορια ειναι ευπροσδεκτη και σημαντικη. Οτι αναφερω ανωτερω ειναι απο οτι εχω καταφερει να ανακαλυψω μεχρι στιγμης, και σιγουρα υπαρχουν ακομα παρα πολλα που προσωπικα αγνοω και δεν εχω ιδεα αν θα ανακαλυψω ποτε! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Απιστευτες αναμνησεις!

Να ρωτησω κατι:υπαρχει αυτην την στιγμη σε ραφια πολυκαταστηματων καποια νεα εκδοση?
 
Μια ερώτηση. Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός την "Πολιορκία" που ήταν σε παρόμοιο στυλ. Είναι κάποια μεταγενέστερη έκδοση από άλλη εταιρία στο ίδιο ύφος;

*Βρήκα και Photo

pic96680_md.jpg
pic96680_md.jpg

Το ίδιο κουτί θυμάμαι ήταν απλά έξω έγραφε στα Ελληνικά "Πολιορκία".
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το Siege ειναι τα Καστρα και Πολιορκητες του φτωχου! :) Απλα ειναι μια απομιμιση και δεν εχει καμια σχεση με την σειρα Kαστρα και Πολιορκητες. Ειναι ισως το κοντινοτερο παιχνιδι που το πλησιαζει, αλλα ειναι χοντροκομμενα, διαφορετικα.. its just not right! Απο οσο γνωριζω ειχε βγαλει και αυτο μια δυο εκδοσεις στο ιδιο στυλ (Μικρη και μεγαλη πολιορκια και ενα στο στυλ Sea Battleset). Κυκλοφορησε ιδιαιτερα στην γερμανια μιας και εκει λατρευουν το παιχνιδι μας. To ιδιο παιχνιδι εχει παρει τον τιτλο Πολιορκια (οπως ανεφερε σωστα ο.. Haros.. μπρρρ!!), Siege, Weapons and Warriors και κατι στα Γερμανικα.

Το εχω δει απο κοντα και δεν με ενθουσιασε καθολου μιας και αυτο φωναζει απο μακρια οτι ειναι φτιαγμενο για παιδια. Αν νομιζαμε οτι η ελληνικη εκδοση δεν ειχε σαφεις οδηγιες, αυτο το παιχνιδι ειναι εντελως messed up. Εχει κατι σαν μονοπατι-board απο πορτα σε πορτα (των καστρων) που κινεισαι ριχνοντας δυο ζαρια, και με το ενα μετρας τα βηματα, ενω με το αλλο το ποσες βολιδες να ριξεις στον αντιπαλο, κατι που μπορει ευκολα να θιοθετηθει ευκολα στα δικα μας καστρα και μαλιστα με megaboard και να γινεται χαμος, αλλα εκει σταματα ολη η ευφυια εμπνευσης στο παιχνιδι αυτο. Δεδομενο οτι δεν υπαρχουν τουβλακια, μη ευκολοριχτα καστρα (ειναι ενα μεγαλο κομματι που μονο με κλωτσια πεφτει κατω) η μονη νικη ειναι με το να πεσουν ολες οι φιγουρες απο βολιδες, και απο τις μαχες απο τους στρατιωτες που συναντιουνται στο μονοπατι (και οποιος εχει μεγαλυτερο ζαρι σκοτωνει τον αλλο). Περιλαμβανονται και ιπποτες σε αλογα (στο Weapons and Warriors) που μαλλον περισσοτερο ντεκορ κανουν παρα συμβαλουν στο παιχνιδι. Μεσες ακρες δηλαδη σε μια απομιμιση της επιτυχιας που δημιουργησαν τα Crossbows and Catapults.

Οποιος σκεπτεται να το παρει και να κανει mix n match με τα Καστρα ειναι απλα ιεροσυλια!! :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
παιδία επειδή το έχω ψάξει και εγώ εγώ δεν βλέπω ο δράκος να είναι expansion του sea battle set. Κατ'αρχήν βγήκαν 2 sea battle set.1 απο την ACTION GT και 1 από την TOMY.Αυτά τα 2 battle set έχουν διαγορετικούς κανόνες.Η TOMY έχει περισσότερους με την προσθήκη μαγείεας και watery grave rings αλλά δεν σημαίνει ότι της ACTION GT είναι απαραίτητα και απλουστευμένοι.Ίσως με το set της TOMY είναι πιο εύκιλο να καταστρέψεις πλοίο.Επίσης 2 από τα 4 πλοία της ACTION GT είναι διαφορετικά από αυτα της TOMY που είναι και πιο σκουρόχρωμα.Δράκος βγήκε πρώτα απο την Lakeside σκούρος πράσινος σε μικρό κουτί σαν expansion.Η ACTION GT δεν νομίζω να έβγαλε δράκο.Μετά η TOMY έβγαλε το DRAGON BATTLE SΕΤ όπου υπάρχουν 2 δράκοι ένας ανοιχτό πράσινος και ένας ανοιχτό κόκκινος.Το set της TOMY έχει διαφορετικούς κανόνες με μαγεία,rings που τα βάζεις πάνω απο εκεί που καταλήγει η οβίδα και dragon special attacks ¤ και οι δράκοι χρησιμοποιούνται τελείως διαφορετικά.Αυτά ξέρω εγώ περιμένω πληροφορίες ευχαριστώ! :beerz:
 
Δηλ. το battleground με τα Καστρα και Πολιορκητες μπορει να συνδυαστει?
 
το battleground είναι η τελευταία έκδοση που έχει μόνο το κυρίως παιχνίδι το expansion tower attack και 3 πακέτα με που το καθένα έχει 1 επιπλέον όπλο για κάθε φυλή με λίγη φαντασία φυσικά και μπορεί να συνδιαστεί θα είναι και πιο διασκεδαστικό στο battleground λέει ότι τα orc ξεκινάνε πάντα πρώτα βασικά τα πάντα μπορεί να συνδιαστούν.Κύκλωπες ,Μινώταυροι,δράκοι,πλοία,Δούρειοι ίπποι,batteshield,battering ram,κανόνια,2πλές και 3πλές βαλιστροκαταπέλτες κλπ. Στο battleground έχει και 2ο battering ram που το χρησιμοποιούν μόνο οι knights και μόνο 2 φορές και κοστίζει 2 βολές.Πιστεύω ότι η συμμαχία που είχε προτείνει ο phil_vr Barbarians,Doomlords of Gulch και Orcs είναι καταπληκτική ιδέα και λόγω συμβολισμού στις σημαίες

μάλιστα έγω έχω σκεφτεί να μην παίζεται σειρά σου-σειρά μου αλλά real time με όριο χρόνου όπου οι παίχτες θα γράφουν κρυφά ποίο όπλο βαράει και που και όταν λήξει ο χρόνος δείνει ο ένας στον άλλον τις εντολές που έχουν δώσει και οι βολές εκτελούνται ταυτόχρονα!Σαν το επιτραπέζιο power αν έχετε υπ'όψην.Εάν κάποιος έχει κερδίσει extra turn τότε βαράει μόνο αυτός αλλά μόνο με τον εξοπλισμό του set απο το οποίο προήλθε ο extra turn αν πρόκειται για set της TOMY ή με όλα τα όπλα εάν πρόκειται για τον πύργο της battleground.Εάν και οι 2 έχουν τον 3ο γύρο από τον Πύργο της battleground τότε βαράνε ταυτόχρονα.Μπορούμε επίσης να βάλουμε και στοιχεία από Warhammer.Π.χ. Κάθε στρατιώτης σε συγκεκριμένη απόσταση από Μινώταυρο,Κύκλωπα ή Δράκο να παίρνει terror test εκτός απο τους αρχηγούς,τους dragon masters και τους wizards.Παίρνουμε λοιπόν 2 ζάρια για κάθε στρατιώτη και αν φέρουμε ΠΑΝΩ από 7 τότε ο στρατιώτης είναι απώλεια!!Πως σας φαίνεταί;Εμένα πολύ πιο τακτικό και διασκεδαστικό
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γεια σε όλους!!! Είμαι καταχαρούμενη που βρήκα και άλλους φανατικούς του "Κάστρα και Πολιορκητές"!!! Επειδή δεν το έχω και ενδιαφέρομαι σαν τρελή για αγορά (είδα σχετικά μηνύματα από το Δεκέμβρη), μπορείτε να μου πείτε αν υπάρχουν διαθέσιμα κομμάτια και πώς μπορώ να τα προμηθευτώ!!!! :) :) :)
 
χθες βράδυ έκατσα και διάβασα αχόρταγα τα ποστ σας για τα καστρα και πολιορκητές. πραγματικά συγκινήθικα και ένα ρίγος με διαπέρασε... αυτός ειναι και ο λόγος που γράφτηκα τελικά στο σάητ, παρόλο που χάζευα εδώ και καιρό διαφορα θεματακια!

ειχα και εγω την μικρή πολιορκία, ειχα τον δούρειο ίππο με την μαγική ασπίδα, είχα τον πολιορκιτικό κριό και φυσικά, τον δράκο! περιττό να πώ ότι ήταν το δεύτερο καλύτερο παιχνίδι μετα το πειρατικό των πλεημομπίλ!!! αυτή την στιγμη η τύχη τους αγνοείται (μεταφέρθηκαν στο χωριο και μετα...;; ). γλυκόπικρα τα συναισθήματα καθως διάβαζα και αλλους "παθόντες" που οι μητέρες τους ξεφορτώθηκαν παιχνίδια τα οποία τωρα δεν υπάρχουν...

σας ευχαριστώ για το πρώτο αυτό ταξίδι, καλη μου αρχή!

α.

υ.γ. βάρβαροι πάντα!!

υ.γ. 2 εννοείται πως θέλω να ξαναγοράσω το αυθεντικό σετ, το καινουργιο δε με ξετρέλανε (όπως το είδα από τις φωτό σας).
 
Φίλε otto, έχεις για avatar τον Βίκινγκ και τον Βάρβαρο που έχω βάψει με τα χεράκια μου. Με συγκίνησες, σνιφ! :D ;)
 
Πίσω
Μπλουζα