Megadrive ή SNES; [και ολίγον από AMIGA πλέον]

Leon είπε:
Ρε παιδιά για MD και SNES μιλάγαμε, η Amiga πώς προέκυψε; Πάντως φίλε Other_Reality δεν τα λες καλά, μπλα μπλα μπλα
ΌΛΟΙ πρέπει να προσκυνήσουν τη θεά και μετά θα κάνουμε συγκρίσεις

:biglaugh:
 
Νομίζω πως σε αυτό το παιχνίδι το mega drive δείχνει τα πραγματικά 'δόντια' του!!Εγώ προσωπικά έμεινα με ανοιχτό το στόμα όταν το είδα πρώτη φορά!

Red Zone (Gen)

[video=youtube;aKc-nqst6_A]

 
Φίλε Leon, την Amiga την ανέφερα, γιατί "μπήκε" στο παιχνίδι με εκείνο το chart, που είχε τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Άν πρόσεξες, στην ουσία αυτό αναφέρω και εγώ, ότι δηλαδή τεχνικά χαρακτηριστικά μπορεί να είχε "ταπεινότερα" (δέν είμαι και απόλυτα σίγουρος) του SNES, αλλα στην τελική τα παιχνίδια (coding τελοσπάντων) είναι που μετράνε. To είπες και μόνος σου, ήταν "αισθητικά" ανώτερα. Ότι hardware και να είχε στον ήχο το SNES, τις μουσικές της Amiga δέν τις έβγαλε κανένα μηχάνημα της εποχής, ίσως και πάλι για λόγους "αισθητικής" (Ολόκληρη κυρία είναι άλλωστε....) Και πάλι, μιλάω για Amiga only τίτλους, και έβγαλα στην απέξω τα μεγάλα arcade conversions. Πολύ γέλιο πέφτει στα conversions ΑΠΟ amiga, όταν τα δείς στις κονσόλες. ...Π.Χ

Amiga - Shadow of the Beast - Part 1 of 3

Κι'εγώ με την αναφορά της Amiga παραξενεύτηκα (σε σχέση με τα 2 κονσόλια) γι'αυτό είπα να υπερασπιστώ τα δίκαια. Όχι τίποτα άλλο, θα σηκωθούν και θα με κυνηγάνε 3 amiges μες το σπίτι !!!
 
Απίστευτο ! Αν δεν μου το έλεγε κανείς θα έλεγα πως το παιχνίδι είναι για Playstation ! Πώς να το πω πιο απλά , μοιάζει πάρα πολύ με το Metal Gear ! ! !
 
Shinobi είπε:
Στα παιχνίδια υπερείχε σίγουρα. Μιλάμε κατ αρχήν για ένα φορμάτ και όχι ST-Amiga φορμάτ και με μηδενική σχεδόν πειρατεία. Τώρα για Amiga vs Megadrive. Στον ήχο η Amiga δεν έχει αντίπαλο μέχρι την εμφάνιση της Soundblaster AWE 64.

Στα γραφικά τα όπλα της Amiga είναι:

προγραμματιζόμενες αναλύσεις, χρώματα από 16 μέχρι 192 σε game.

copper-πολλαπλασιάζει τα χρώματα on screen και τα 8 hardware sprites χωρίς να απασχολεί τον 68000

blitter-μεταφέρει data με 3 φορες x τη ταχύτητα του απλού MC68000 του ST και Megadrive.

dual playfield mode-το parallax scrolling γίνεται παιχνιδάκι.

Αυτά τα ολίγα.
Οι sprite multiplexers γίνονται με 100% 68Κ code.
 
Mega Drive με κλειστά μάτια! Είναι εξάλλου η κονσόλα με την οποία μεγάλωσα, παίζω απο το 1991 μέχρι και σήμερα, με το ίδιο πάθος, με την ίδια κονσόλα!!
 
Επειδή απο hardware δεν είχαν διαφορές οι κονσόλες, η μάχη κρίθηκε στους τίτλους. Αναμφισβήτητα η Nintendo είχε πολύ καλύτερους τόσο first party όσο και third party τίτλους.
 
Το έχουμε ξαναπεί Megadrive με κλειστά μάτια χωρίς να είναι κάτι το φοβερό βέβαια.
 
MegaDrive γιατι πολυ απλα ειναι SEGA!!! :cool:
 
SEGA MEGADRIVE γιατί ήταν η πρώτη μου κονσόλα και

γιατί να το κρύψουμε άλλωστε έχουμε και μια αγάπη προς την SEGA :)
 
Mega Drive. Είμαι τρελά συναισθηματικά δεμένος με αυτήν την κονσόλα και γενικά με την Sega. Δεν είμαι βέβαια πολέμιος του SNES και το αγαπώ και αυτό. Όμως η παιδική μου ηλικία είχε ενα ζευγάρι κόκκινα παπούτσια, χρυσά δαχτυλίδια και ενα τσούρμο digitized φωνές να φωνάζουν Seeegaaaaa
 
... και μία αλεπού με δύο ουρές να προσθέσω εγώ...
 
Εννοοιται snes.Το megadrive εκτος απο καποια αξιολογα platform δεν ειχε τιποτα αλλα να επηδηξει.Το snes ειχε τα παντα και κυριως φανταστικα rpg που παιζονται ανετα ακομα και σημερα.ΜΙΑ ΖΩΗ ΝINTENDO.
 
είχε και το MD RPGs, βεβαια, SNES all the way, και είναι απόλαυση η VC στο wii.

Παίζω τα παλιά μου παιχνίδια μια χαρά
 
Mega drive και από εμένα! Μπορεί να είμαι nintendακιας πλεον, αλλά εκείνη τη περίοδο την έβρισκα με τη Sega! Ποιο πλήρης κονσόλα στον βασικό κύκλο ζωής των 16μπιτων! Πολλές arcade μεταφορές, καλύτερα σπορ, racing, shoot em up και πολλά καλά platform! Γενικότερα στα ποιο δημοφιλή είδη παιχνιδιών στη δύση έχω την εντύπωση πως το mega drive είχε μια ελαφριά υπεροχή ! Εκεί που έχανε καθαρά ήταν στα Jrpg, αλλά προσωπικά δε με ενδιαφέρουν! Ακόμα ήταν πολύ σημάντικό ότι τα παιχνίδια του mega drive (όπως και η ίδια η κονσόλα) ήταν φτηνότερα (μάλλον όλοι αυτοί οι επεξεργαστές που έριχνε η Ninty σε πολλά παχινίδια της). Πάντως και με τις δύο κονσόλες έχω περάσει αμέτρητες ώρες διασκέδασης!
 
Κι εγώ αρχικά προτιμούσα το Mega Drive. Τα Sonic με εντυπωσίαζαν πάντα περισσότερο από τα Mario σε αντίθεση με σήμερα που τα Sonic είναι όλα μάπες. Αλλά αυτό άλλαξε αργότερα όταν βγήκαν παιχνίδια στο Snes όπως Super Metroid και Yoshi's Ιsland. Το Super Metroid είναι το αγαπημένο μου 16bit παιχνίδι οπότε πλέον θα ψήφιζα SNES.
 
Εγω ειχα παει να παρω mega drive + ΜΚ2 (ειχα master system) χριστουγεννα ηταν θυμαμαι, φτάνω σπιτι βαζω το μηχανημα στην TV . Τζιφος τιποτα δεν εδειχνε μονο μαυρη οθονη , τρελενομαι τρεχω πίσω στο μαγαζι λεω δεν λειτουργει μου, μου λεει δεν εχουμε αλλο .. Εχουμε Snes και MK2 θες; Ε λοιπον πηρα το Snes στην ιδια τιμη και απο τοτε τρελαθηκα το Snes πολυ καλυτερα σε γραφικα και ηχο . Μετα ξεχασα και τα σονικ και ολα ελιωνα στα donkey kong , mario κτλ κτλ..
 
Saulot είπε:
Χαχα!!! Μόνον ως αστείο μπορεί να ακουστεί η σύγκριση των snes rpg με αυτά του MD......Ok, παραδέχομαι οποιαδήποτε σύγκριση των δύο κονσολών σε πολλούς τομείς, όμως δε μπορούμε να συγκρίνουμε την κονσόλα με τα καλλίτερα rpg όλων των εποχών με αυτά του MD! Θα μας λιντσάρουν όλοι οι jrpg fans!
 
geo2004z είπε:
Χαχα!!! Μόνον ως αστείο μπορεί να ακουστεί η σύγκριση των snes rpg με αυτά του MD......Ok, παραδέχομαι οποιαδήποτε σύγκριση των δύο κονσολών σε πολλούς τομείς, όμως δε μπορούμε να συγκρίνουμε την κονσόλα με τα καλλίτερα rpg όλων των εποχών με αυτά του MD! Θα μας λιντσάρουν όλοι οι jrpg fans!
Αυτο ακριβως εγραψα και γω σε αλλο θεμα.Δεν τιθεται θεμα συγκρισης ειδικα σαυτο τον τομεα.Μην κατσω τωρα τζαμπα και γραψω τα rpg απο της δυο κονσολεσ που τα εχω τερματισει σχεδον ολα.
 
Θέλετε να συγκρίνουμε shoot' em ups καλύτερα; :p
 
Πίσω
Μπλουζα