Να συνεχίσω με λίγα (κατά τη γνώμη μου) εξαιρετικά χαρακτηριστικά:
1).
8 giga DDR5 μνήμη. Απλά κατάλαβαν ότι το bandwidth είναι το παιχνίδι και όχι τόσο τα ghz. Ελπίζω να μην πάει η τιμή της κονσόλας +100 ευρώ για τη μνήμη και μόνο.
2).
Quick suspend. Εξαιρετικό. Κοιτώντας το Vita και το 3DS μου (ΟΚ και τον iMac μου με SSD boot drive
) είχα αναρωτηθεί γιατί να μην γίνεται και στις κονσόλες. ΟΚ, και λοιπόν, θα πει κανείς. Απαντώ: Γιατί όχι;
3).
Ψύξη: Μιλάμε για pc-hardware (πειραγμένο αλλά η ουσία παραμένει). Σήμερα με τόσα πολλά small form factor gaming pcs υπάρχει και η τεχνογνωσία και η πείρα για τέλεια και αθόρυβη λύση για απροβλημάτιστη ψύξη. Διότι αν εγώ με τις ανύπαρκτες γνώσεις μου στο pc hardware και modding μπορώ να στήσω ένα micro ATX case με δύο 680 και έναν overclocked (στον God) i7 με υδρόψυξη, έχοντας θερμοκρασίες δωματίου, φαντάζομαι τι θα κάνουν οι hardware designers της SONY. Περιμένω θαύματα.
4).
Τιμή: Αν δεν ξεπεράσουν τα 499 ευρώ (για την ακριβή version) θα πάει καλά. Εδώ το Wii U έχει 420 για την zombie U version που στην ουσία περιλαμβάνει ένα overpriced controller που δεν λειτουργεί με όλα τα παιχνίδια και ένα χυδαίο από όλες τις πλευρές overhyped game. Σίγουρα θα προτιμήσω να δώσω 500 ευρώ για ένα Killzone 4 pack παρά 420 για ένα Wii U zombie U version pack.
5).
3rd party devs. Απίθανα νέα. 143 devs από τη πρώτη στιγμή είπαν "ναι με τα 1000" στη νέα κονσόλα. Παραδοσιακοί pc devs (witcher 3 anyone? ) θα ασχοληθούν άμεσα με τη κονσόλα. Από την άλλη πλευρά έχουμε ένα Wii U που ούτε η Zelda, ούτε ο Luigi, ούτε ο Link, ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν το σώζει πια με τη καμία απλά γιατί οι 3rd party devs ούτε θα ασχοληθούν πια μαζί του.
Για να πάμε και στο Wii U τώρα. Δεν το βλέπω να σώζεται. Μοιάζει ήδη σαν άνυδρο τοπίο, δεν έχει games ( το one on one δεν το σώζει ) δεν φαίνεται τίποτε στον ορίζοντα και αν μη τι άλλο, πρέπει να γίνει για γενναία μείωση τιμής (τουλάχιστον 100 με 150 ευρώ κάτω) μπας και δει φως.
(Sorry για τα long posts αλλά αφού δεν μετέχω συχνά πια, όποτε το κάνω θα του δίνω να καταλαβαίνει!!!!! )