Νάσο, θέλω την προσοχή σου. Στις
11 Οκτωβρίου 2010 πέρασα στο σενάριο της σειράς "Εσύ Αποφασίζεις" ('93-'95) κάποια Βίλη Ηλιοπούλου και τότε δημιούργησα και το
προφίλ της. Το προφίλ το δημιούργησα επειδή υπήρχε ήδη μια "Βίλη Ηλιοπούλου" στην τηλεοπτική σειρά
"Οι Κουτσομπόλες" ('91) όπου είχα αλλάξει ήδη από "Βίλλη" σε "Βίλη" (αυτή την πληροφορία είχα τότε) στις
16 Μαΐου 2010. Εσύ στις
7 Ιουνίου 2013 άλλαξες την Βίλη σε Γιούλη, δε ξέρω για ποιον λόγο. Πέτυχες κάπου την Γιούλη; Θεώρησες ότι Βίλη δεν υπάρχει ως ηθοποιός και ότι η σεναριογράφος του "Εσύ Αποφασίζεις" είναι άλλη; Δε ξέρω... Αν πέτυχες τη Γιούλη ενδέχεται να παίζαν και οι δύο, γιατί "Βίλλυ Ηλιοπούλου" βρίσκω ως ηθοποιό στο διαδίκτυο. Σήμερα το έψαχνα ως "Βίλυ" αλλά καταλήγω μάλλον στο "Βίλλυ" και εξηγούμαι.
Το
"Cine Greece" την έχει Βίλη Ηλιοπούλου, αλλά αυτό έχει κατακλέψει την RetroDB, οπότε αντιγράφει και τα λάθη και παραμένουν έτσι. Προφανώς κράτησε την πληροφορία μετά την αλλαγή που είχα κάνει από "Βίλλη" σε "Βίλη". Δε μας αφορούν πληροφορίες από κει. Το
"Cine.gr" την αναφέρει ως Βίλη Ηλιοπούλου αλλά είναι τίγκα στα λάθη απ' αυτά που μας έχει δείξει στο παρελθόν και αναφέρεται σε κάποια θεατρική παράσταση που έπαιξε το 2005. Θεωρώ την σελίδα της
"Πειραματικής Σκηνής Καλάματας" ως πιο έγκυρα πληροφορημένη και η εφημερίδα Μεσσηνίας
"Θάρρος", συμφωνεί με το Βίλλυ Ηλιοπούλου. Η
"Καθημερινή" την έχει ως Βίλη αλλά μιλάμε πάλι για το 2005, επομένως το όνομα μπορεί να το είδαν απ' το Cine.gr (που μιλάει για θεατρική παράσταση της ίδιας περιόδου), ενώ
"Η Εφημερίδα Των Συντακτών" την αναγράφει Βίλυ το 2013. Κατά πάσα πιθανότητα λοιπόν, το
"Βίλλυ" είναι και το πιο σωστό κι αυτό που (κατά κύριο λόγο) καταγράφεται στο διαδίκτυο και έχει επικρατήσει μέχρι σήμερα. Μένει να βρεθεί φωτογραφία της ή τίτλοι αρχής, για να δούμε πως την αναγράφουν, αλλά εάν για το Γιούλη Ηλιοπούλου που άλλαξες δεν είσαι σίγουρος και η τότε αλλαγή έγινε λόγω αμφιβολιών, πες μου για να κάνω τις απαραίτητες διορθώσεις. Κατά πάσα πιθανότητα είναι το ίδιο πρόσωπο με τη σεναριογράφο, ακόμα και αν η δουλειά της ως σεναριογράφος δείχνει να προηγείται. Είναι και η μοναδική δουλειά της ως σεναριογράφος που έχει γίνει μέχρι σήμερα, βέβαια, τα επεισόδια είναι αυτοτελή, οι σεναριογράφοι πολλοί, οπότε πολλά μπορούμε να υποθέσουμε. Εάν δε συμφωνήσουμε για την αλλαγή στις "Κουτσομπόλες", τότε το προφίλ της σεναριογράφου που είχα φτιάξει τότε θα διαγραφεί, γιατί στηρίζεται σε μία μονάχα παραγωγή.
katerinak είπε:
Mandrake τελικα βρηκα απο πού προεκυψαν τα στοιχεια της retrodb : απο τηλεοπτικο προγραμμα που υπαρχει στο φορουμ
Δεν καταλαβαίνω σε ποια στοιχεία αναφέρεσαι ότι προέκυψαν κάπου... Εγώ είπα πως προφανώς δεν ήξερε κάποιος αυτή την "Ειρήνη Μάρρα" και γι' αυτό δε σου απάντησε. Αν ήξερε, φαντάζομαι πως θα απαντούσε..!