Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Σημείωση: This feature may not be available in some browsers.
Δεν ισχύει. Απαντάω παραπάνω με παραδείγματα. Δε με μπερδεύει καμία μετάφραση πάντως.bernard.c είπε:Οι Άγγλοι και οι Αμεικάνοι αναφέρονται και στα "scripted" και στα "non-scripted" προγράμματα ως "TV Shows". Από την άλλη όμως, όταν λένε "TV series" (τηλ σειρές), νομίζω ότι είναι σαφές ότι αναφέρονται μόνο σε "scripted" προγράμματα..
Ναι, το "με πραγματικούς ηθοποιούς" κι εμένα μου ακούγεται άκυρο! Το "Μυθοπλασία" είναι μια χαρά! Κοίταξε να δεις... Αυτοί οι διαχωρισμοί προέκυψαν στην συζήτηση από τις "σειρές". Δεν μας απασχολούν τώρα μιας και δεν υπάρχουν "κινούμενα σχέδια" για να τα ξεχωρίζεις! Όταν με το καλό αποφασίσετε αν πρέπει να μπουν ή όχι θα πρέπει τότε να γίνει κάποιος διαχωρισμός με την υπόλοιπη "μυθοπλασία" που είναι ήδη μέσα!bernard.c είπε:Το να περάσουμε στη RetroDB όρους του τύπου "(πραγματικοί ηθοποιοί")/τηλεοπτική σειρά" το θεωρώ υπερβολή και "άκυρο". Το θέμα είναι να μας καταλαβαίνουν αυτοί που μας διαβάζουν... Και στο forum έτσι τα έχουμε ξεχωρίσει και δεν νομίζω ότι τα μέλη του forum μπερδεύονται...
Ειλικρινά πιστεύω ότι σε μπερδεύει η μετάφραση των λέξεων αυτών από τα Αγγλικά στα Ελληνικά: Οι Άγγλοι και οι Αμεικάνοι αναφέρονται και στα "scripted" και στα "non-scripted" προγράμματα ως "TV Shows". Από την άλλη όμως, όταν λένε "TV series" (τηλ σειρές), νομίζω ότι είναι σαφές ότι αναφέρονται μόνο σε "scripted" προγράμματα..
Για ποιά άρθρα μου μιλάς; Γιατί χάθηκα λίγο...nasos kolias είπε:Όσο για τα άρθρα Mandrake. Υπήρχε διχογνωμία από την αρχή για το που θα μπουν.
Τελικά δεν υπάρχει πλήρης ομοιομορφία επί του θέματος στην retrodb αλλά προσωπικά μ' αρέσει το γεγονός ότι οι κανόνες δεν είναι strict. Επίσης το ότι μερικούς τίτλους δεν στους εμφανίζει, αυτό συμβαίνει σε λέξεις άνω των 10 γραμμάτων. Πχ άν ψάξεις για τη Νεοδημοκράτισσα πεθερά, δεν θα την εμφανίσει αν δεν πληκτρολογήσεις επακριβώς : 7 θανάσιμες πεθερές : Η Νεοδημοκράτισσα πεθερά.
Μειονέκτημα λοιπόν του search engine.
PS προς mandrake : Διαχώρισα το Ρεμπέτικο σε δυο: ταινία και σειρά. Ίσως στη σειρά υπάρχουν περισσότεροι συντεέστές λόγω μεγαλύτερης διάρκειας.
Αγαπητέ Wally η RetroDB όπως έχω ξαναπεί είναι ξεχωριστή database από μόνη της και δεν χρειάζεται πληροφορίες απ'το IMDB και το κάθε IMDB! Κάθε όμως κατηγορία απ'αυτές που υπάρχουν εδώ υπάρχουν κι εκεί ή αν θέλεις πολλή μόδα και ξενόφερτα προγράμματα πλέον τα παίρναμε και τα "παίρνουμε" απ'έξω ενώ τα προσαρμόζουμε στα μπορώ και στα θέλω της Ελληνικής πραγματικότητας. Ομοίως το πρέπον είναι να κινούμαστε και να προσαρμοζόμαστε με τους δόκιμους όρους και κατηγορίες που έχουν επιβληθεί παγκόσμια αλλά που μπορούμε στην γλώσσα μας να τους μετατρέψουμε διαφορετικά χωρίς να χάνεται το νόημα του τι σημαίνουν/είναι! Για παράδειγμα το "μυθοπλασία" που αναφέρατε είναι όντως αποδεκτό και κατανοητό, πιστεύω από όλους! Δεν είναι θέμα λοιπόν "αντιγραφής" του IMDB γιατί πολύ απλά δεν είναι δικοί τους οι όροι αλλά των "ειδικών" πάνω σε οποιοδήποτε οπτικοακουστικό υλικό υπάρχει στον πλανήτη. Απλά εκεί προσαρμόζονται όπως καλό θα είναι να γίνει κι εδώ πέρα! Δηλαδή αν τις "τηλεοπτικές εκπομπές" ο τύπος της τότε εποχής τις είχε ονομάσει "τηλεοπτικές μεταδόσεις" (που τις ονομάζει αλλά δεν έχει επικρατήσει απλά ως "κατηγορία"!), που πάλι βγάζει νόημα στο τι θέλαν να πουν με αυτό, θα τις περνούσατε ως "τηλεοπτικές σειρές και "τηλεοπτικές μεταδόσεις"; Πως σας ακούγεται αυτό;Wally είπε:Εκτιμω τη γνωμη σου φιλτατε Mandrake (που μαλιστα την θεμελιωνεις πολυ σωστα με παραδειγματα) αλλα θα γινω ελαφρως κουραστικος επαναλαμβανοντας οτι η RetroDB δεν παταει πανω στο προτυπο ImDB (που μπορει να ειναι και το καλυτερο), δεν απευθυνεται σε παγκοσμιο κοινο αλλα ειναι και παραμενει ενα Ελληνικο εξειδικευμενο (ως προς τη θεματολογια του εννοω) wiki.
Αλλαγες στη δεδομενη κατασταση ουτε μπορουν να γινουν ευκολα (απο τους λιγους feeders) αλλα ουτε νομιζω να χρειαζεται.
Οι κατηγοριες που υπαρχουν ειχαν προαποφασιστει συμφωνα και με τα trends που παρατηρουσαμε και στο φορουμ αλλα και με την γραμμη που δινει ο Νασος.
Οι εκπομπες ειναι μια μεγαλη σελιδα και θα πεσει αρκετη κουβεντα παντως...
Δεν το πολυκατάλαβα. Τα "A.K.A." τα είδα από δικές σας καταχωρήσεις και προχώρησα σε όσα δεν υπήρχαν. Δεν άλλαξα όνομα κανενός τίτλου παρά μόνο προσθέτοντας αποσιωπητικά ή σημεία στίξης όπου δεν είδα (δε μου απαντήθηκε ούτε σ'αυτό το κομμάτι τι κάνουμε). Προσθετικά έβαλα 1-2 δεύτερους λοιπόν. Οι εναλλακτικοί τίτλοι δημιουργούν πρόβλημα στο search;nasos kolias είπε:2. Μη διορθώνεις τα Snames, και κυρίως με αυτόν τον τρόπο όπως σε άλλα forum, του τύπου Αν Ήταν Το Βιολί Πουλί. Θα υπάρξει πρόβλημα στο search. Καλύτερα να μην τα πειράζεις καθόλου.
Υπάρχει Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο για αυτή τη σειρά. Προβλήθηκε μάλιστα το καλοκαίριMandrake είπε:Ωραία! Τελικά η σειρά "Οι Στάβλοι Της Εριέτας Ζαϊμη" έχει 36 επεισόδια. Βρέθηκαν τα υπόλοιπα 2! Πρέπει να διορθώσετε το όνομα στον τίτλο με ένα "ρ" στο "Εριέτας" που είναι και ο σωστός. Εγώ δε μπορώ να το κάνω παρά μόνο στο Sname που το άλλαξα. Μένει να σιγουρευτούμε για το αν υπάρχει σπέσιαλ εορταστικό Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο. Λογικά είναι εκτός αρίθμησης.