Ρετροτρομακτικές ιστορίες και καταστάσεις που βιώσαμε

Επαγγελματίας γιατρός και να λέει τόσα ψέματα. Θα πρόσεχε. Άλλωστε υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε ακόμη και στην επιστημη
 
Ξαναλέω, δεν ξέρουμε τι έλεγε το υπόλοιπο άρθρο κι έτσι δεν ξέρουμε τι στάση κράτησε ο ψυχίατρος και αν είχε άμεση γνώση του υποτιθέμενου συμβάντος. 'Ηταν ψυχίατρος τον οποίο συμβουλεύτηκε η ανώνυμη γυναίκα μετά που άκουσε τις φωνές και πριν πάει για εξέταση από ογκολόγο? (Αν ναι, ΠΩΣ ήξερε ότι πράγματι δεν είχε ήδη δει ογκολόγο? Επειδή του το είπε η υποτιθέμενη ασθενής?) κλπ κλπ κλπ. Αν και ο τίτλος του άρθρου, "Diagnosis made by hallucinatory voices" με κάνει να πιστεύω ότι ο συγγραφέας δεν μιλούσε σοβαρά για πραγματική "διάγνωση" (δες εδώ π.χ. τον ορισμό του hallucination)

Διότι νομίζω η εξήγηση είναι απλούστερη. Όλο και περισσότερο μου μοιάζει για ετεροχρονισμένη πρωταπριλιάτικη φάρσα. Το Scientific American παλιά τουλάχιστον που το διάβαζα συστηματικά, είχε κάθε χρόνο στο τεύχος του Απριλίου ένα τέτοιο άρθρο με εξωφρενικούς ισχυρισμούς που ήταν γραμμένοι σοβαρά και που δεν καταλάβαινες αμέσως ότι ήταν φάρσα. Για να μην αναφέρω την ξεκαρδιστική (αλλά σοβαρότατα γραμμένη) παρωδία επιστημονικού άρθρου από τον Ισαάκ Ασίμωφ (που ήταν και σοβαρότατος επιστήμονας με σπουδές στη βιολογία), "The endochronic properties of resublimated thiotimoline", ή το επιτυχημένο περιοδικό "Journal of Irreproducible Results" που εκδίδεται από το 1955 και το παρόμοιο Annals of Improbable Research το οποίο κάθε χρόνο απονέμει τα Ig Nobel Prizes.

Αν πας στο άρθρο στο BMJ και πατήσεις στο "Related Content" θα δεις ένα με τίτλο "From the deadly serious to the downright barmy" στο οποίο διαβάζω "The Christmas issue is the usual cocktail of the deadly serious, the poignant, the speculative, the frivolous, and the downright barmy." άρα το BMJ συνήθιζε (μόνο τα Χριστούγεννα?) να γράφει και "downright barmy" άρθρα. Ενώ αν πατήσεις στο Responses θα δεις "There are currently no published rapid responses available." Είναι δυνατόν να γράφτηκε τέτοιο επαναστατικό άρθρο στο τμήμα "Education and Debate" και να μην ακολουθήσει ένα τσουνάμι αντιδράσεων από άλλους επιστήμονες? Πού είναι το debate για κάτι που θα ανέτρεπε ένα σωρό παραδεδεγμένες αντιλήψεις?

Είμαστε και οι δύο εκτός θέματος ("...που βιώσαμε" λέει ο τίτλος). Αλλιώς θα έπιανα τη συζήτηση ξεκινώντας από το "Άλλωστε υπάρχουν πολλά που δεν γνωρίζουμε ακόμη και στην επιστημη".

Άλλωστε είμαι απασχολημένος με μια (όχι ρετρο)τρομακτική ιστορία και κατάσταση που θα βιώσω την Κυριακή 4 Ιουλίου που πετάω για Ελλάδα. Αυτό ΑΝ καταφέρω να φτάσω στο αεροδρόμιο (και δεν ακυρωθεί το δρομολόγιο του πρώτου λεωφορείου όπως έγινε πρόπερσι αλλά πήρα το επόμενο διότι τότε ήταν συχνότερα. Για το δεύτερο λεωφορείο, από New York City στο αεροδρόμιο, δεν γεννάται θέμα, τα έχουν καταργήσει, οπότε θα πάρω ταξί) και ΑΝ η American Airlines δεν ακυρώσει την πτήση μου (όπως ακύρωσε καμιά 200αριά την περασμένη Κυριακή λόγω έλλειψης προσωπικού και άλλων προβλημάτων, και όπως θα συνεχίσει να κάνει μέχρι μέσα Ιουλίου όπως ανακοίνωσε). Και μετά αν δεν με πιάσει η μετάλλαξη Δέλτα θα πρέπει να κάνω PCR τεστ 3 μέρες πριν φύγω και να είμαι αρνητικός αλλιώς δεν θα μ' αφήσουν καν να μπω στο αεροπλάνο και δεν θέλω να γυρίσω Αθήνα (από Νότια Εύβοια) τόσες μέρες πριν οπότε θα προσπαθήσω να βρω εργαστήριο στην Κάρυστο. Αν όλα αυτά δεν είναι θρίλλερ δεν ξέρω τι είναι.

Που είναι οι υπερκόσμιες φωνές όταν τις χρειάζεσαι? Να μου πουν "κάτσε παιδάκι μου στ' αυγά σου που μου θέλεις ταξιδάκια"
 
Αν κάνουν τέτοιες πλακιτσες επιστήμονες άνθρωποι τότε τι να πω σε εγκεκριμένα κιόλας ιατρικά περιοδικά χαλαλι τους αλλά με ψυχώσεις κτλ δεν είναι να γελά κανείς. Μόνο αλήθειες χωρούν και για την έρευνα. Άλλο οι αστικοί μύθοι και άλλο ένα σοβαρό ιατρικο περιοδικό.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Το εμβόλιο δεν παρέχει 100% προστασία ούτε από τον αρχικό ιό, απλώς μειώνει πολύ την πιθανότητα μόλυνσης κι ακόμη περισσότερο την πιθανότητα σοβαρής εξέλιξης και θανάτου. Αλλά η άλφα ήταν 60% πιο εύκολη στη μετάδοση από τον αρχικό ιό (με τον οποίο έγιναν οι έρευνες) και η δέλτα 60% περισσότερο από την άλφα. Στο Ισραήλ τα μισά νέα κρούσματα είναι στους εμβολιασμένους (που είναι όμως πολύ περισσότεροι από τους ανεμβολίαστους). Το τεστ PCR πιάνει και ασυμπτωματικούς. Χώρια που έχει 0.5 με 1% false positive ακόμη κι αν είναι υπο ιδανικές συνθήκες καθαριότητας, αποστείρωσης κλπ, που δεν υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο ιατρείων. Τα πράγματα δεν είναι ποτέ άσπρα ή μαύρα, Εμβολιασμένος = ασφαλής 100% , ανεμβολίαστος = καταδικασμένος να κολλήσεις 100%. Όλα ανάγονται σε μειωμένες ή αυξημένες πιθανότητες. Ο πολύς κόσμος δεν τα καταλαβαινει αυτά, οπότε οι επιστήμονες του τα λένε απλοποιημένα και με απόλυτο τρόπο αν και συχνά, ηθελημένα ή αθέλητα, αφήνουν να φανεί η αβεβαιότητα που είναι συνυφασμένη με την επιστημονική έρευνα (και μετά γαυγίζουν οι δημοσιογράφοι και ωρύονται τα sites που απαιτούν απόλυτες βεβαιότητες).

Αλλά δεν είναι και τόσο εξτριμ η κατάσταση (για να επανέλθουμε στο θέμα), η Ελλάδα και όλες οι χώρες έχουν περάσει πολύ χειρότερα, και επιδημίες και άλλες φρικτές καταστάσεις, πολέμους, κατοχή κλπ. Απλώς όχι στην εποχή μας, και στο παρελθόν ήταν κατά κάποιο τρόπο αναμενόμενα πράγματα ενώ εμείς έχουμε μεγαλώσει διαφορετικά.

Αυτό με τις επιστημονικές πλάκες είναι μεγάλη συζήτηση, αλλά όχι για εδώ.
 
Nαι βρε παιδιά...συγγνώμη κιόλας, αλλά οι τελευταίες σελίδες μόνο με το θέμα δεν έχουν να κάνουν ( φάλαινες, φωνές, covid, εμβόλια )...
 
Nαι βρε παιδιά...συγγνώμη κιόλας, αλλά οι τελευταίες σελίδες μόνο με το θέμα δεν έχουν να κάνουν ( φάλαινες, φωνές, covid, εμβόλια )...
Έχουμε υπερβάλλοντα ζήλο να κάνουμε το υπερπέραν και να βιωσουμε το μεταφυσικό :D επανερχομαι στο θέμα.
 
  • Like
Reactions: RIO
Πάντως βρε ελέφαντας να ζεις Αμερικη και να μην έχεις μία ρετρό μεταφυσική εμπειρία να μας διηγηθείς έστω ένα προφητικό όνειρο. Και να μου το θυμηθείς καμιά μέρα θα ακούσεις φωνη στο κεφάλι σου ,την φωνή του μακη δημακη να τραγουδά σε άπταιστα αγγλικα το nobody is nobody's :p διότι θα πάρει το υποσυνείδητο σου το πάνω χέρι που όλο τραβιατα και άριες το τρεφεις.
Αυτό με το νεκροταφείο που λέει ο Μπιλυ στο πρώτο ποστ γινότανε παλιά ειδικά στα χωριά.
Βαζανε στοιχήματα μεταξύ τους με τον όρο οποίος χάσει να πάει μεσάνυχτα στο νεκροταφείο του χωριού. Και μέρα πηγαίνανε και αυτοί να κάνουν πλάκα από πίσω. Όμως είναι επικίνδυνο πολύ.
Τωρα πολλά που λέει ο Μπιλυ πιστεύω πως έχουν σχέση με τον χωρόχρονο. H φιγούρα στο νεκροταφείο ίσως ήταν από άλλη διάσταση , ίσως μία ψυχή που ακόμα δεν είχε "φύγει" εννοώ δεν συμπληρώθηκαν οι μέρες.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Θυμάμαι στο περιοδικό Pixel τότε, είχε δημοσιευθεί ένα άρθρο με ορισμένα μεταφυσικά γεγονότα αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της εποχής. Θα γράψω ότι θυμάμαι γιατί έχουν περάσει και 30 χρόνια και δεν θυμάμαι λεπτομέρειες.

Η πρώτη αναφορά είχε να κάνει με την καθαρίστρια μιας εταρίας (φυσικά στην Αμερική, που αλλού; ). Ενώ καθάριζε τα γραφεία πολύ νωρίς ώς συνήθως, σε ένα συγκεκριμένο υπήρχε ένας υπολογιστής που εκείνη την ώρα ήταν σβυστός. Ενώ αυτή καθάριζε το γραφείο, ξαφνικά η οθόνη ανάβει κάνωντας μια λάμψη και μετά αμέσως σβύνει. Της φάνηκε αρκετά παράξενο και δεν έδωσε άλλη σημασία και συνέχισε την εργασία της. Μετά από λίγο η οθόνη ανάβει ξαφνικά για μια ακόμη φορά και σβύνει ξανά. Αυτό συνεχίστε για αρκετή ώρα. Η καθαρίστρια φεύγει από το συγκεκριμένο γραφείο τρομοκρατημένη και αναφέρει το παράξενο γεγονός στην διεύθυνηση. Γίνεται έλεγχος από την εταρία και βλέπουν πως το καλώδιο της οθόνης είναι εκτός μπρίζας αλλά πολύ κοντά σε αυτή. Αυτό υποτίθετε πως εξηγούσε την λειτουργία της οθόνης και το μυστήριο λύθηκε.

Δεν θυμάμαι να ανάφερε το άρθρο πόσο κοντά ήταν το καλώδιο παροχής ρεύματος στην μπρίζα, αλλά ως γνωστόν, να μεταφερθεί το ρεύμα μόλις λίγα εκατοστά στον αέρα, είμαι απόλυτα σίγορυος πως δεν είχαν τοποθετήσει μέσα στον τόιχο κολώνα με μετασχηματιστή ανάλογο σαν αυτό της ΔΕΗ που έχουμε εδώ σε διάφορα σημεία..


Η δεύτερη αναφορά είναι παραπλήσια αλλά απόλυτα μεταφυσική (τουλάχιστο με τα λεγόμενα του συγγραφέα του άρθρου). Επίσης το γεγονός έπαιρνε μέρος σε μια εταιρία και σε έναν υπολογιστή της εποχής που άναβε μόνος του, αλλά έκανε και κάτι παραπάνω. Το συνεργείο καθαρισμού έβλεπε τον υπολογιστή να ανάβει και στην οθόνη να εμφανίζονται χαρκτήρες που διαβάζονται (Γειά σου με λένε Τζον, πέθανα σε αυτός το μέρος πριν από πολλά χρόνια). Όπως είναι φυσικό το συνεργείο έφυγε πετώντας από το κτήριο. Δυστηχώς δεν θυμάμαι περισσότερα, αλλά θυμάμαι τα γραφόμενα ήταν αρκετά πιασάρικα λόγο του μικρού της ηλικιάς μου (και περίμενα να ανάψει και να με χαιρετήσει τότε ο σβυστός Amstrad cpc 6128, αλλά μάταια).

Αυτό το άρθρο δεν ήταν συνηθισμένο στις σελίδες του περιοδικού. Μάλλον τους έμενε μια κενή σελίδα πριν το τυπώσουν το συγκεκριμένο τεύχος. Τι να πω;
 
Θα σας πω μια ιστορία που ειχε βιωσει ο πατέρας μου και έχει να κάνει με τα παιχνίδια μυαλού που ειχαν αναφερθεί παλιότερα.Αρχές δεκαετιας `60 ηταν νεος αστυνομικός. Ενα βράδυ ελαβαν κληση οτι ενας ψυχοπαθης ειχε αποδρασει απο το ψυχιατρειο και κρυβοταν στο νεκροταφείο και ειχε μαχαίρι.Πηγαν λοιπον οι αστυνομικοι στο νεκροταφείο και σκορπιστικαν για να τον βρουν.Οπως περπατουσε ο πατερας μου αναμεσα στους τάφους ειδε μια σκια κι ενα χερι να τον καλεί προς το μέρος της.Κρυφτηκε πισω απο ενα τάφο τράβηξε το περιστροφο κι ηταν έτοιμος να ρίξει σε όποιον εμφανιζόταν.Περασαν κάποιες ωρες άρχισε να ξημερωνει και να ξεκαθαριζει το μυαλό του και τοτε καταλαβε οτι η σκια ήταν ενα δέντρο και το χερι ηταν ενα κλαδί που κουνιοταν με τον αερα.Τοτε ηρεμησε και προχώρησε. Τον ψυχοπαθη τελικα τον βρηκαν κρυμμένο στο οικογενειακο ταφο της οικογενειας του και τον επιασαν χωρις αντισταση.
 
Από τα περίεργα που μου έχουν συμβεί είναι το εξής :Αρχές δεκαετίας του 90 βρίσκομαι στο χωρίο της μάνας , μου κοιμόμουν στο σπίτι ενός θείου μου και μέσα στη νύχτα ξυπνάω από βαθύ ύπνο γιατί είδα στο ονειρό μου μία αστυνομικό να παίρνει τηλέφωνο από τηλεφωνικό θάλαμο και να μας ειδοποιεί για έναν άλλο θείο μου ότι είχε πάθει σοβαρό ατύχημα. Εγώ τρόμαξα και ξύπνησα, βλέποντας όμως δίπλα την ξαδέρφη μου που κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου, άλλαξα και εγώ πλευρό και κοιμήθηκα. Το επόμενο πρωϊ είπα στην ξαδέρφη μου για το όνειρο και η απάντηση της ήταν : "'Ονειρο ήταν, ξέχνα το". Εμένα όμως μου είχε κολλήσει στο κεφάλι και είχα και ένα κακό προαίσθημα.
Κατά το μεσημέρι ειδοποιούν αυτόν τον θείο μου, τον οποίο αφορούσε το όνειρο να πάει Βόλο γιατί πέθανε ένας αδερφός του. Πήγαν κανονικά στην κηδεία αλλά όταν επέστρεφαν είχαν όντως ένα σοβαρό ατύχημα. Ο θείος μου τραυματίστηκε σοβαρά αλλά ευτυχώς επέζησε. Από τότε η ξαδέρφη μου δεν θέλει να ακούσει να της αφηγούμε κανένα όνειρο. :diablotin:
 
Πολύ καλές οι ιστορίες που διάβασα guys (και διάβασα τις μισές ήδη καθώς μου κράτησαν το ενδιαφέρον).

Εγω δεν πολύ-πιστευω στη μεταφυσική, χωρίς να είμαι σε θέση να αποκλείσω τίποτα βεβαίως.

Θα σας πω μια σχετικά πρόσφατη και καθολου spooky ιστορία, που όμως ηταν μια στιγμή που ξεκάθαρα σκέφτηκα το μεταφυσικό, έστω και στιγμιαία:

Καθόμαστε απόγευμα σε κάποια καφετερεια μια παρέα ετερόκλητη, όλοι γνωστοί μεταξύ μας παρολα αυτα. Ανάμεσά μας βρίσκεται και μια φίλη η οποία παρότι ειναι πολύ έξυπνο άτομο, η ενασχόληση της με χαρτομαντειες, η πεποίθησή της οτι βλέπει σε όνειρα τα μελλούμενα, καθώς και το οτι παίρνει μυνηματα απο υπερφυσικές υπάρξεις, καθιστά κάπως παρωχημένα καμία φορά τα λεγόμενά της.

Για άλλη μια φορά αρχίζει εκείνο το απόγευμα αυτο το βιολί.
Για αντ την πειραξω, προτείνω (για πρώτη φορά και εντελώς στο χαβαλέ) να εξακριβωσουμε αν έχει τετοιες ικανότητες.

Και λεω σε έναν ακόμη απο την παρέα να σηκωθεί και να να σχηματίσει με τα δάχτυλα του έναν αριθμό πίσω απο την πλάτη του, τον οποίο θα έβλεπα μονο εγω που θα ήμουν δίπλα του και κανεις άλλος.
Η φίλη μας καλείται να μαντέψει ποσά δάκτυλά έχει ανοικτά.

Μας λεει την απάντηση την πρώτη φορά με πολλή σιγουριά, και ειναι σωστή.
Ε, λεω θα το ξανακάνουμε.
Μαντεύει σωςτα και τη δεύτερη φορά.
Και μαντεύει σωςτα και την Τρίτη.
Δηλαδή βάσει πιθανοτήτων κάποιος έχει 1/125 πιθανότητες να τα βρει σωςτα.

Εκεί το γυριςα στον χαβαλέ και της είπα να πάμε μαζι σε κανένα καζίνο και τέτοια.

Για μια στιγμή φοβήθηκα μην πιςτεψω στο υπερφυσικό γιατι την τεραρτη φορά θα είχε και πάλι -πιθανολογικά- 1/5 να βρει το σωστό, αλλα στο σύνολο θα είχε μια επιτυχία που ειναι 1/625 να το βρεις σωςτα.

Έκλεισα λοιπόν την πόρτα σε αυτές τις ιδέες και στον 4ο γύρο μαντεψιας.

Και δεν εκανα μαζι της τίποτε ανάλογο έκτοτε. Ούτε στο κασινο πήγαμε....ακόμα.

p.s Εχω σκεφτεί έκτοτε το όλο setup αυτού του πειράματος. Δεν παίζει να είδε κάποιος τι γινόταν απο πίσω μας. Ούτε τζάμια, ούτε ανακλασεις...μονο ένα πάρκο. Και έγινε τοσο γρήγορα όλο αυτο που δεν είχε κανεις τον χρόνο να προετοιμάσει κάποια κομπίνα.
 
Πολύ καλές οι ιστορίες που διάβασα guys (και διάβασα τις μισές ήδη καθώς μου κράτησαν το ενδιαφέρον).

Εγω δεν πολύ-πιστευω στη μεταφυσική, χωρίς να είμαι σε θέση να αποκλείσω τίποτα βεβαίως.

Θα σας πω μια σχετικά πρόσφατη και καθολου spooky ιστορία, που όμως ηταν μια στιγμή που ξεκάθαρα σκέφτηκα το μεταφυσικό, έστω και στιγμιαία:

Καθόμαστε απόγευμα σε κάποια καφετερεια μια παρέα ετερόκλητη, όλοι γνωστοί μεταξύ μας παρολα αυτα. Ανάμεσά μας βρίσκεται και μια φίλη η οποία παρότι ειναι πολύ έξυπνο άτομο, η ενασχόληση της με χαρτομαντειες, η πεποίθησή της οτι βλέπει σε όνειρα τα μελλούμενα, καθώς και το οτι παίρνει μυνηματα απο υπερφυσικές υπάρξεις, καθιστά κάπως παρωχημένα καμία φορά τα λεγόμενά της.

Για άλλη μια φορά αρχίζει εκείνο το απόγευμα αυτο το βιολί.
Για αντ την πειραξω, προτείνω (για πρώτη φορά και εντελώς στο χαβαλέ) να εξακριβωσουμε αν έχει τετοιες ικανότητες.

Και λεω σε έναν ακόμη απο την παρέα να σηκωθεί και να να σχηματίσει με τα δάχτυλα του έναν αριθμό πίσω απο την πλάτη του, τον οποίο θα έβλεπα μονο εγω που θα ήμουν δίπλα του και κανεις άλλος.
Η φίλη μας καλείται να μαντέψει ποσά δάκτυλά έχει ανοικτά.

Μας λεει την απάντηση την πρώτη φορά με πολλή σιγουριά, και ειναι σωστή.
Ε, λεω θα το ξανακάνουμε.
Μαντεύει σωςτα και τη δεύτερη φορά.
Και μαντεύει σωςτα και την Τρίτη.
Δηλαδή βάσει πιθανοτήτων κάποιος έχει 1/125 πιθανότητες να τα βρει σωςτα.

Εκεί το γυριςα στον χαβαλέ και της είπα να πάμε μαζι σε κανένα καζίνο και τέτοια.

Για μια στιγμή φοβήθηκα μην πιςτεψω στο υπερφυσικό γιατι την τεραρτη φορά θα είχε και πάλι -πιθανολογικά- 1/5 να βρει το σωστό, αλλα στο σύνολο θα είχε μια επιτυχία που ειναι 1/625 να το βρεις σωςτα.

Έκλεισα λοιπόν την πόρτα σε αυτές τις ιδέες και στον 4ο γύρο μαντεψιας.

Και δεν εκανα μαζι της τίποτε ανάλογο έκτοτε. Ούτε στο κασινο πήγαμε....ακόμα.

p.s Εχω σκεφτεί έκτοτε το όλο setup αυτού του πειράματος. Δεν παίζει να είδε κάποιος τι γινόταν απο πίσω μας. Ούτε τζάμια, ούτε ανακλασεις...μονο ένα πάρκο. Και έγινε τοσο γρήγορα όλο αυτο που δεν είχε κανεις τον χρόνο να προετοιμάσει κάποια κομπίνα.
Ωχ! Πάλι καλά που οι μαντεψιές ήταν για τα δάκτυλα και όχι για τραπουλόχαρτα! Θα ήταν πολύ.."evil" η κατάσταση!
 
:ghostface:
Ωχ! Πάλι καλά που οι μαντεψιές ήταν για τα δάκτυλα και όχι για τραπουλόχαρτα! Θα ήταν πολύ.."evil" η κατάσταση!
Κοιτα, αν ηταν με τραπουλόχαρτα σε τραπέζι black jack σε καζίνο και τα έβρισκε και κερδίζαμε καμία περιουσία, evil ξε-evil, εγω θα συνέχιζα.

Ετσι κι αλλιώς τη μισή μου ψυχή την εχω πουλήσει στον διαβολο για τα καθημερινά βιοποριστικά.Χαχαχα!

Ε, θα πουλούσα και την άλλη μισή για να γίνω πλούσιος.
Ειναι καλό deal!
Πως να πεις «όχι»

Χαααααααα!!
 
:ghostface:

Κοιτα, αν ηταν με τραπουλόχαρτα σε τραπέζι black jack σε καζίνο και τα έβρισκε και κερδίζαμε καμία περιουσία, evil ξε-evil, εγω θα συνέχιζα.

Ετσι κι αλλιώς τη μισή μου ψυχή την εχω πουλήσει στον διαβολο για τα καθημερινά βιοποριστικά.Χαχαχα!

Ε, θα πουλούσα και την άλλη μισή για να γίνω πλούσιος.
Ειναι καλό deal!
Πως να πεις «όχι»

Χαααααααα!!
Καλό!

Ωχ,ακόμα χειρότερα! Στο μυαλό μου είχα,ότι αν ήταν "τραπουλόχαρτα",μετά την τέταρτη ή πέμπτη μαντεψιά, δεν θα προλαβαίνατε να φύγετε από το τραπέζι της καφετέριας,όχι να πάτε στο καζίνο!
Γιατί αν ήσασταν ήδη σε καζίνο, δεν θα μιλούσαμε για "evil" καταστάσεις (έμμεση αναφορά στο "Evil dead").
Θα μιλούσαμε για "δαιμονικές" καταστάσεις,που τα γεγονότα θα εξελίσσονταν σε καζίνο αντί σε σινεμά (αναφέρομαι στο Demons (1985).

(δεν ξέρω,φίλε Fuzzylogic, αν τις έχεις δει τις ταινίες. Γιατί αν δεν τις ξέρεις, τότε έχω κάνει τα δυο πιο άστοχα σχόλια στο forum μέχρι τώρα)
 
Πολύ καλές οι ιστορίες που διάβασα guys (και διάβασα τις μισές ήδη καθώς μου κράτησαν το ενδιαφέρον).

Εγω δεν πολύ-πιστευω στη μεταφυσική, χωρίς να είμαι σε θέση να αποκλείσω τίποτα βεβαίως.

Θα σας πω μια σχετικά πρόσφατη και καθολου spooky ιστορία, που όμως ηταν μια στιγμή που ξεκάθαρα σκέφτηκα το μεταφυσικό, έστω και στιγμιαία:

Καθόμαστε απόγευμα σε κάποια καφετερεια μια παρέα ετερόκλητη, όλοι γνωστοί μεταξύ μας παρολα αυτα. Ανάμεσά μας βρίσκεται και μια φίλη η οποία παρότι ειναι πολύ έξυπνο άτομο, η ενασχόληση της με χαρτομαντειες, η πεποίθησή της οτι βλέπει σε όνειρα τα μελλούμενα, καθώς και το οτι παίρνει μυνηματα απο υπερφυσικές υπάρξεις, καθιστά κάπως παρωχημένα καμία φορά τα λεγόμενά της.

Για άλλη μια φορά αρχίζει εκείνο το απόγευμα αυτο το βιολί.
Για αντ την πειραξω, προτείνω (για πρώτη φορά και εντελώς στο χαβαλέ) να εξακριβωσουμε αν έχει τετοιες ικανότητες.

Και λεω σε έναν ακόμη απο την παρέα να σηκωθεί και να να σχηματίσει με τα δάχτυλα του έναν αριθμό πίσω απο την πλάτη του, τον οποίο θα έβλεπα μονο εγω που θα ήμουν δίπλα του και κανεις άλλος.
Η φίλη μας καλείται να μαντέψει ποσά δάκτυλά έχει ανοικτά.

Μας λεει την απάντηση την πρώτη φορά με πολλή σιγουριά, και ειναι σωστή.
Ε, λεω θα το ξανακάνουμε.
Μαντεύει σωςτα και τη δεύτερη φορά.
Και μαντεύει σωςτα και την Τρίτη.
Δηλαδή βάσει πιθανοτήτων κάποιος έχει 1/125 πιθανότητες να τα βρει σωςτα.

Εκεί το γυριςα στον χαβαλέ και της είπα να πάμε μαζι σε κανένα καζίνο και τέτοια.

Για μια στιγμή φοβήθηκα μην πιςτεψω στο υπερφυσικό γιατι την τεραρτη φορά θα είχε και πάλι -πιθανολογικά- 1/5 να βρει το σωστό, αλλα στο σύνολο θα είχε μια επιτυχία που ειναι 1/625 να το βρεις σωςτα.

Έκλεισα λοιπόν την πόρτα σε αυτές τις ιδέες και στον 4ο γύρο μαντεψιας.

Και δεν εκανα μαζι της τίποτε ανάλογο έκτοτε. Ούτε στο κασινο πήγαμε....ακόμα.

p.s Εχω σκεφτεί έκτοτε το όλο setup αυτού του πειράματος. Δεν παίζει να είδε κάποιος τι γινόταν απο πίσω μας. Ούτε τζάμια, ούτε ανακλασεις...μονο ένα πάρκο. Και έγινε τοσο γρήγορα όλο αυτο που δεν είχε κανεις τον χρόνο να προετοιμάσει κάποια κομπίνα.
Βρε συ φοβερό. Στα 19 είχα δύο φίλες, αδερφές που είχαν μια θεία από Αθήνα που έλεγε φλυτζάνι. Τυχαία μια μέρα βρέθηκα σπίτι τους που ήταν και η θεία, με βάλανε και ήπια ελληνικό καφέ ( πρώτη μου και τελευταία φορά)και η θεια μου τα πε όλα με ακρίβεια , είχα πάθει πλάκα , πρώτη φορά με έβλεπε στην ζωή της . Και πραγματα για το κοντινό μέλλον που βγήκαν.
 
Καλό!

Ωχ,ακόμα χειρότερα! Στο μυαλό μου είχα,ότι αν ήταν "τραπουλόχαρτα",μετά την τέταρτη ή πέμπτη μαντεψιά, δεν θα προλαβαίνατε να φύγετε από το τραπέζι της καφετέριας,όχι να πάτε στο καζίνο!
Γιατί αν ήσασταν ήδη σε καζίνο, δεν θα μιλούσαμε για "evil" καταστάσεις (έμμεση αναφορά στο "Evil dead").
Θα μιλούσαμε για "δαιμονικές" καταστάσεις,που τα γεγονότα θα εξελίσσονταν σε καζίνο αντί σε σινεμά (αναφέρομαι στο Demons (1985).

(δεν ξέρω,φίλε Fuzzylogic, αν τις έχεις δει τις ταινίες. Γιατί αν δεν τις ξέρεις, τότε έχω κάνει τα δυο πιο άστοχα σχόλια στο forum μέχρι τώρα)
Αααα! Τωρα κατάλαβα ποια σκηνή λες απο evil dead.
Στην οποία σκηνή, νομιζω μαντεύει 5 διαδοχικά χαρτιά της τράπουλας και η τύπισσα ειναι σε στυλ «ε, ναι....νοιωθω τυχερή σήμερα...οκ».

Το ανάλογο θα ηταν να βρεις τα 5 νούμερα του Τζόκερ (που ειναι πάλι 5 σωστές προβλέψεις απο ένα σύνολο περίπου 50).

Μου αρέσει να μιλάω με στοιχεία για να τεκμηριώσω την κακια μου η ποια συνοψίζεται στο εξής:

περαν του γεγονότος πως έχει ραδίκια για εγκέφαλο ο συγκεκριμένος ρόλος (το εξήγησα πριν...Χαχα). Επιπλέον συγκεντρώνει και τα κάτωθι ενοχλητικά στοιχεία:

- Ειναι τοσο αθώα/ αγγελικη η όψη και η παρουσία της που ξέρουμε απο την αρχή οτι θα πεθάνει και το μονο που έχει να προσφέρει στο σασπένς ειναι να σφαχτεί καλα.

- Η επιτηδευμένη αυτή αθωότητα ειναι τοσο ενοχλητική που εγω προσωπικά τείνω να ταυτιστώ με το evil (αλήθεια έχει τύχει σε κανεναν αυτο? Να ειναι δηλαδή τοσο αχώνευτη ο ήρωας που να δες να τον βλέπεις να υποφέρει).

Μιλάω πάντα για τον ρόλο της κοπέλας, όχι για την κοπέλα την ιδια
Πάντως φιλε Fulci, εγω το έκοψα στον τρίτο γύρο το θέμα μαντεψιας με τη φίλη, γιατι το ξέρω αυτο το έργο! Χαχαχα
 
Τελευταία επεξεργασία:
Αριάδνη κι εγω περίπου στην ηλικία που λες ειχα σχέση με μια κοπέλα που η γιαγιά της ηταν φημισμένη ως προς τις ικανότητες στο να «λεει τον καφέ».
Μάλιστα, οταν έπινε καφέ η κοπέλα μου, έβλεπε με μεγάλη ακρίβεια τι γίνεται στη σχέση μας.
Σε κάθε περιπτωση, αυτο με τον καφέ είχε μια άλλη χάρη. Η παρέα, το κουβεντολοι....
Σα να βλέπω τη συγχωρεμένη τη θεία μου με τη λαχτάρα να κατέβει στο ισόγειο στη νοικαρισσα της κάθε απόγευμα, και να κρέμεται απο τα λόγια της.

Η οποία μαζι με τον σύζυγό της, εξακολούθησαν να ενοικιάζουν στη θεία και τον θείο μου έως ότου πεθάνανε και οι δυο (40-50 χρόνια).
Αυτο, γιατι η θεία μου δεν ήθελε να πουλήσει το διαμέρισμα, και η νοικαρισσα δεν ήθελε να φύγει μακρυά απο τη θεία μου.

Όμορφες σχέσεις.
 
Αριάδνη κι εγω περίπου στην ηλικία που λες ειχα σχέση με μια κοπέλα που η γιαγιά της ηταν φημισμένη ως προς τις ικανότητες στο να «λεει τον καφέ».
Μάλιστα, οταν έπινε καφέ η κοπέλα μου, έβλεπε με μεγάλη ακρίβεια τι γίνεται στη σχέση μας.
Σε κάθε περιπτωση, αυτο με τον καφέ είχε μια άλλη χάρη. Η παρέα, το κουβεντολοι....
Σα να βλέπω τη συγχωρεμένη τη θεία μου με τη λαχτάρα να κατέβει στο ισόγειο στη νοικαρισσα της κάθε απόγευμα, και να κρέμεται απο τα λόγια της.

Η οποία μαζι με τον σύζυγό της, εξακολούθησαν να ενοικιάζουν στη θεία και τον θείο μου έως ότου πεθάνανε και οι δυο (40-50 χρόνια).
Αυτο, γιατι η θεία μου δεν ήθελε να πουλήσει το διαμέρισμα, και η νοικαρισσα δεν ήθελε να φύγει μακρυά απο τη θεία μου.

Όμορφες σχέσεις.
Φαντάζομαι θα τις έβγαιναν κάποια πράγματα. Μια προκατάληψη από τους παλιούς: λέγανε πως δεν είναι καλό τα Χριστούγεννα να πέφτουν Σάββατο
 
Μια προκατάληψη από τους παλιούς: λέγανε πως δεν είναι καλό τα Χριστούγεννα να πέφτουν Σάββατο
Να και μια προκατάληψη που δεν γνώριζα. Ωστόσο όλο το δωδεκαήμερο είναι γεμάτο από δοξασίες και προκαταλήψεις (για τις οποίες θα μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα μικρό θέμα) καθώς πολλές από αυτές υπήρχαν και πριν τη γέννηση του Χριστού και οι οποίες σχετίζονται με την γονιμότητα και την ευκαρπία της γης.
 
Να και μια προκατάληψη που δεν γνώριζα. Ωστόσο όλο το δωδεκαήμερο είναι γεμάτο από δοξασίες και προκαταλήψεις (για τις οποίες θα μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα μικρό θέμα) καθώς πολλές από αυτές υπήρχαν και πριν τη γέννηση του Χριστού και οι οποίες σχετίζονται με την γονιμότητα και την ευκαρπία της γης.
Ναι λέγανε πως Σάββατο αν πέσουν τα Χριστούγεννα η η προηγούμενη η η επόμενη χρονιά θα έχει θανάτους πολλούς.
 
Πίσω
Μπλουζα