Αλίκη: Εθνική σταρ ή όχι;

Ποτέ δεν μου άρεσε ούτε ως ηθοποιός, ούτε σαν περσόνα.
 
dimitri10b είπε:
Και επανέρχομαι με τις δηλώσεις της Αλίκης όπως τις αντέγραψα κατά γράμμα από το περιοδικό...Τι της εύχεστε;


Κατʼ αρχήν της εύχομαι να έχει θεατρικές επιτυχίες. Να εκπληρωθούν όλα της τα όνειρα-μια ευχή που της δίνω από την καρδιά μου. Και στην ιδιωτική της ζωή να βρει έναν άντρα,
όπως εγώ τον Δημήτρη και να την κάνει ευτυχισμένη, όπως με έκανε εμένα ο Παπαμιχαήλ. Που να την αγαπάει και να τη σέβεται τόσο, όσο εμένα ο άντρας μου.
Μπορω να ρωτησω dimitri που βρηκες αυτο το αποσπασμα;
 
Στα κλαμπ του Αντώνη στο Pathfinder
 
Μηπως γραφει ημερομηνια κυκλοφοριας του συγκεκριμενου τευχους;
 
14 Ιουλίου 1967 Με τίτλο ''Η Αλίκη Βουγιουκλάκη κάνει το πορτραίτο της Τζένης Καρέζη''
 
Σε ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες, dimitri.

Το αποσπασμα που παρεθεσες εσυ, αλλαζει τελειως το νοημα των λεγομενων της Αλικης και αυτο οφειλω πρωτη εγω να το αναγνωρισω.

Το αποσπασμα της Ιολης (για το οποιο βεβαια δεν εχει απολυτως καμια ευθυνη η ιδια) ειναι παραποιημενο. Εκτος πια, κι αν ειναι παραποιημενο αυτο του Pathfinder. Πρεπει να θεσω και αυτη την πιθανοτητα.

Υστερα απο την αναγνωση και των δυο, το μονο που μπορω να πω ειναι πως 100% σιγουρη δεν ειμαι για τιποτα αυτη τη στιγμη.

Ειναι θλιβερο ομως να αλλαζει εστω και μια λεξη η ενα κομα απο τα λογια ενος ανθρωπου για να βγει το κειμενο πιο πικαντικο. Πολυ θλιβερο, πραγματικα!
 
Στο pathfinder υπάρχει σκαναρισμένη η αυθεντική σελίδα του Ταχυδρόμου οπότε είναι αδιαμφισβήτητα και η πιο έμπιστη πηγή

Και εγώ αυτό είδα και νευρίασα, αλλάζει το νόημα ενώ έχει μπει επιπλέον και μια εντελώς ''άκυρη'' φράση (...''και να μην την πηγαίνει πίσω. Κυρίως το τελευταίο''...)που δεν υπήρχε υπό καμία μορφή στην αυθεντική συνέντευξη...

Ούτε εγώ θα έμπαινα στην διαδικασία σύγκρισης υπό κανονικές συνθήκες, απλά με υποψίασε το ότι δεν υπήρχε καθόλου φωτογραφία του αυθεντικού κειμένου στο σύγχρονο δημοσίευμα...
 
Αφου υπαρχει η αυθεντικη σελιδα του Ταχυδρομου, τοτε το ζητημα ληγει εδω και φαινεται ολοκαθαρα ποιος ειναι αθωος και ποιος ενοχος.

Καλα που το εψαξες!
 
Επειδη διαβασα κι εγω τη συνεντευξη της Αλικης που κανει το πορτραιτο στη Τζενη απο τη σελιδα του Τονυ και ειναι 4 σελιδες αν τις διαβασετε ολες θα καταλαβαιτε οτι αυτες οι δυο γυναικες δεν ηταν ποτε αληθινες φιλες γιατι στη συνεντευξη αυτη λεει η Αλικη για τη Τζενη οτι "Εγω ειμαι πρωτη στις εισπραξεις και στο θεατρο και στον κινηματογραφο και αυτο συμβαινει εδω και 10 χρονια συνεχεια και πιστευω οτι ετσι θα συνεχιστει και απο δω και περα και αν ηταν να αλλαξει θα ειχε γινει ηδη, η Τζενη ειναι δευτερη στις εισπραξεις και στο θεατρο και στο σινεμα".

Επισης λεει η Αλικη στην ιδια συνεντευξη λεει " Εγω δεν εχω μιμηθει ποτε τη Τζενη, ενω η Τζενη στον κινηματογραφο στο ειδος των ταινιων που παιζουμε εχει επηρεαστει λιγο απο μενα".

Επισης οταν τη ρωταει ο δημοσιογραφος αν εχουν ψυχρανθει ποτε με τη Τζενη η Αλικη απαντα"Ετυχε μια -δυο φορες να ψυχρανθουμε στο παρελθον".

Συγνωμη αλλα εγω δεν μπορω να πιστεψω οτι μιλας ετσι για μια φιλη σου να λες οτι στις ταινιες της εχει επηρεαστει απο τις δικες μου και οτι θα ειναι παντα δευτερη στα εισιτηρια και εγω θα ειμαι παντα πρωτη, γιατι αυτα ειπε η Αλικη για τη Τζενη στη συνεντευξη της και μπορειτε να τα διαβασετε κι εσεις στο pathfinder.

Επισης σε ενα απο τα club που φτιαχτηκαν στο pathfinder για τη Τζενη Καρεζη εχουν δημοσιευσει μια συνεντευξη που εδωσε η Αλικη στον Ιασονα Τριανταφυλλιδη το 1995 και μιλαει για την Τζενη Καρεζη:

Πώς ήταν σαν άνθρωπος ηΤζένη;

Η Τζένη, παρ όλο που έδειχνε πιο δυναμική από μέ*να, πιστεύω πως ήταν παγιδευμένη, ότι δεν τόλμησε να κάνει τις μικρές επαναστάσειςπου έκανα εγώ, τό*σο στη δουλειά όσο και στη ζωήμου.

Νομίζω πως ήταν πιο ανασφαλήςαπό μένα. Πι*στεύω ότι πιέστηκε από κάποιο περιβάλλον γιανα κάνει αυτή τη στροφή στην καριέρα της. Δεν μιλώ για τη Βιρτζίνια Γουλφ, που καλώς την έκανε, όπως καλώς έκανα κι εγώ τη Φιλουμένα. Νομίζω, όμως, ότι κάποια στιγμή, ηΤζένη παραιτήθηκε από την Τζένη. Κάποτε μου είπε ότι ένιωθε σαν να μην είχε κάνει ποτέ αυτές τις ταινίες και ότι γεννήθηκε όταν γνώρι*σε τον Καζάκο. Εμένα, αυτά μου φάνηκαν απαράδεχτα και τρελά. Είπα πως η ίδια αρνιέται τον εαυτό της. Απώλεια ρόλου, λέγεται αυτό. Δηλαδή έκοψε έ*να κομμάτι της ζωής της και το πέταξε. Άλλωστε, η ί*δια μου είπε: «Έκοψα ένα κομμάτι τις ζωής μου και το χάρισα στον Καζάκο».

Είναι δύσκολο να ζήσεις κομμένος στη μέση. Δί*νεις ένα κομμάτι από τον εαυτό σου, όχι όμως ακρι*βώς το μισό.

Αυτά τα είπε πολλά χρόνια μετά;

Μετά το γάμο της μου τα είπε. Όταν άρχισε ο Καζάκος να είναι στην ίδια μοίρα με την Τζένη Καρέζη. Μην ξεχνάς ότι όταν γνώρισε τον Καζάκο, εκείνος έπαιζε δεύτερους ρόλους. Η Τζένη έκανε μεγάλη θυσία. Δεν θέλω να υποτιμήσω τον Καζάκο, αλλά μιλώ για τη δική μου φίλη, για τον άνθρωπο που γνώρισα από τα πρώ*τα μου βήματα.

Ήταν φιλόδοξη;

Η Τζένη ήταν κάποια και μετά έγινε κάποια άλλη. Η Τζένη ήταν η πρώτη γυναίκα που κάπνισε. Οδηγούσε αυτοκίνητο. Ήταν χειραφετημένη. Ήταν κοσμοπολί*τισσα. Της άρεσε πολύ να είναι σταρ και η πιο όμορφη γυναίκα. Και ήταν πολύ όμορφη. Μετά άλλαξε. Τα αρ*νήθηκε όλα αυτά, άφησε τον εαυτό της, δεν οδηγούσε αυτοκίνητο, δεν είχε αυτή την τάση φυγής που τόσο της άρεσε. Περιορίστηκεσ' ένα ορισμένο κύκλο αν*θρώπων και νομίζω πως κάπου κλείστηκε. Όλα τα κα*τάπινε μέσ της, βαθιά. Αν γραφόταν κάτι δυσάρεστο γι' αυτή στην εφημερίδα, μπορούσε να αρρωστήσει.

Δεν νομιζω πως μια πραγματικη φιλη μιλαει ετσι οταν δεν σεβεται τον ανθρωπο που εχει επιλεξει η φιλη της να ειναι στη ζωη της και τον θεωρει κατωτερο ενω η αλλη δηλωνε ευτυχισμενη πολυ μαζι του.

Και μαλιστα να λεει οτι την υποχρεωσε να αλλαξει ρεπερτοριο ενω ηταν δικη της επιλογη δεν την αναγκασε κανεις.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ιολη, εγω θα επαναλαβω αυτο που εγραψα λιγο πιο πανω. Κατα τη γνωμη μου, η Αλικη δεν μπορουσε να πιαστει φιλη και δεν περιμενα τη συνεντευξη του Ταχυδρομου για να βγαλω αυτο το συμπερασμα. Το εχω βγαλει συν τω χρονω, απο πραγματα που διαβασα, που ειδα, που μου μετεφεραν ανθρωποι που την ειχαν γνωρισει, και απο αυτα που καταλαβαινει ο νους μου.

Υπαρχει ομως ενα γεγονος που δεν αλλαζει και ειναι πολυ ασχημο: ο συνδεσμος που παρεθεσες (και δε φερεις καμια ευθυνη, το ξαναλεω) ειχε διαστρεβλωσει καποια λογια της Αλικης. Ψαχνοντας περισσοτερο ειδα οτι το ιδιο διαστρεβλωμενο κειμενο κυκλοφορει και σε αλλες σελιδες του διαδικτυου και αυτο ειναι πολυ αδικο προς την ιδια την Αλικη. Αναπαραγονται ψευδη και δημιουργουνται εσφαλμενες εντυπωσεις.
 
bambinella 100 είπε:
Ιολη, εγω θα επαναλαβω αυτο που εγραψα λιγο πιο πανω. Κατα τη γνωμη μου, η Αλικη δεν μπορουσε να πιαστει φιλη και δεν περιμενα τη συνεντευξη του Ταχυδρομου για να βγαλω αυτο το συμπερασμα. Το εχω βγαλει συν τω χρονω, απο πραγματα που διαβασα, που ειδα, που μου μετεφεραν ανθρωποι που την ειχαν γνωρισει, και απο αυτα που καταλαβαινει ο νους μου.Υπαρχει ομως ενα γεγονος που δεν αλλαζει και ειναι πολυ ασχημο: ο συνδεσμος που παρεθεσες (και δε φερεις καμια ευθυνη, το ξαναλεω) ειχε διαστρεβλωσει καποια λογια της Αλικης. Ψαχνοντας περισσοτερο ειδα οτι το ιδιο διαστρεβλωμενο κειμενο κυκλοφορει και σε αλλες σελιδες του διαδικτυου και αυτο ειναι πολυ αδικο προς την ιδια την Αλικη. Αναπαραγονται ψευδη και δημιουργουνται εσφαλμενες εντυπωσεις.
bambinella το πρωτο κομματι ειναι απο το fan club της Αλικης και εχουν κανονικα τις σελιδες του περιοδικου οπως δημοσιευτηκε το 1967 καποιος αν ξερει πως γινεται μπορει να τις σκαναρει δεν ειναι παραποιημενα λογια, ενω το δευτερο σκελος ειναι απο το fan club της Τζενης και γραφει οτι ειναι απο συνεντευξη της Αλικης το 1995.Στο δευτερο αποσπασμα μπορει να εχεις και δικιο το πρωτο ομως ειναι αυθεντικο γιατι εχουν σκαναρει τις σελιδες του περιοδικου και μπορεις αν εισαι γραμμενη εκει να τα διαβασεις κι εσυ.
 
Μιλάμε για μια ολόκληρη ζωή που ουσιαστικά συμπορεύτηκαν στον ίδιο χώρο. Σίγουρα υπήρχαν οι καλές και οι λιγότερο καλές στιγμές στη σχέση τους. Ωστόσο όταν τόσοι πολλοί και τόσο κοντινοί τους άνθρωπο συγκλίνουν στο ότι ήταν φίλες, νομίζω δεν χωράει αμφιβολία. Υπάρχουν δηλώσεις πολλών ατόμων, με ποιο πρόσφατη την συνέντευξη του γιού της Τζένης, Κωνσταντίνου Καζάκου, στο ΟΛΑ που έλεγε πως είχε κρυφακούσει τηλεφώνημα της Αλίκης προς τη μητέρα του, κατά το οποίο η πρώτη της εκμυστηρεύονταν τα ερωτικά της. Υπάρχουν άπειρα τέτοια περιστατικά, που μιλούν για συναθροίσεις στα σπίτια των δύο γυναικών κ.λ.π Επίσης η Αλίκη κατά την πρεμιέρα της Evita παρουσίασε την Τζένη στον Άγγλο παραγωγό ως την ''πρώτη κυρία του θεάτρου μας''...Και επιμένω πως ειδικά η Αλίκη, που την έχω ''μελετήσει'' πιο στενά, την εκτιμούσε πάρα πολύ. Όσο για το αν η Αλίκη είχε φίλους, φυσικότατα και είχε. Και φίλους πραγματικούς, που με τη στάση τους την τίμησαν και ζωντανή αλλά κυρίως όταν έφυγε...
 
Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τα όσα γράψατε αγαπητοί φίλοι σχετικά με τη φιλία -εντός ή εκτός εισαγωγικών- Αλίκης και Τζένης. Να προσθέσω ότι η Αλίκη επεδίωξε, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα έλεγε η ίδια, να συνεργαστεί με την Τζένη στο θέατρο δύο φορές, το 1975 στις ''Τρεις αδερφές'' του Τσέχωφ -το σχέδιο περιελάμβανε μάλιστα Αλίκη, Τζένη και Έλλη Λαμπέτη- και στα τέλη της δεκαετίας του '80 στη ''Μαρία Στιούαρτ'' του Σίλερ, με την Αλίκη ως Μαρία Στιούαρτ και την Τζένη ως Ελισάβετ. Επίσης, σκεφτείτε τι τρελές εισπράξεις θα είχε κάνει στα μέσα της δεκαετίας του '60 μια κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνίστριες τη Βουγιουκλάκη και την Καρέζη σε ισότιμους ρόλους -έχω στο μυαλό μου το παράδειγμα της γαλλικής υπερπαραγωγής του 1965 ''Βίβα Μαρία'' με τις Γαλλίδες εθνικές σταρ, Μπριζίτ Μπαρντό και Ζαν Μορό, που είχε σκίσει στα ταμεία παγκοσμίως και τα γυρίσματά της απασχολούσαν τον Τύπο επί μήνες. Αν είχαν λίγο παραμερίσει τα ''εγώ'' τους η Αλίκη και η Τζένη και εάν υπήρχει ένας σκηνοθέτης ικανός να τις διαχειριστεί -όπως ο Λουί Μαλ του ''Βίβα Μαρία''- θα είχαμε και στην Ελλάδα μιαν αντίστοιχη μυθική ταινία.
 
dimitri10b είπε:
Μιλάμε για μια ολόκληρη ζωή που ουσιαστικά συμπορεύτηκαν στον ίδιο χώρο. Σίγουρα υπήρχαν οι καλές και οι λιγότερο καλές στιγμές στη σχέση τους. Ωστόσο όταν τόσοι πολλοί και τόσο κοντινοί τους άνθρωπο συγκλίνουν στο ότι ήταν φίλες, νομίζω δεν χωράει αμφιβολία. Υπάρχουν δηλώσεις πολλών ατόμων, με ποιο πρόσφατη την συνέντευξη του γιού της Τζένης, Κωνσταντίνου Καζάκου, στο ΟΛΑ που έλεγε πως είχε κρυφακούσει τηλεφώνημα της Αλίκης προς τη μητέρα του, κατά το οποίο η πρώτη της εκμυστηρεύονταν τα ερωτικά της. Υπάρχουν άπειρα τέτοια περιστατικά, που μιλούν για συναθροίσεις στα σπίτια των δύο γυναικών κ.λ.π Επίσης η Αλίκη κατά την πρεμιέρα της Evita παρουσίασε την Τζένη στον Άγγλο παραγωγό ως την ''πρώτη κυρία του θεάτρου μας''...Και επιμένω πως ειδικά η Αλίκη, που την έχω ''μελετήσει'' πιο στενά, την εκτιμούσε πάρα πολύ. Όσο για το αν η Αλίκη είχε φίλους, φυσικότατα και είχε. Και φίλους πραγματικούς, που με τη στάση τους την τίμησαν και ζωντανή αλλά κυρίως όταν έφυγε...
Δημητρη φυσικα απο τη στιγμη που εχουν πεθανει και οι δυο και η Αλικη και η Τζενη μη μου πεις οτι περιμενες να βγαινουν οι συγγενεις και οι φιλοι και να λενε οτι δεν ηταν πραγματικες φιλες οταν πεθαινει καποιος ολοι μετα λενε τα καλυτερα γιατι δεν βρισκονται πια εν ζωη και δεν εχει νοημα να συνεχιστει κατι αρνητικο γιαυτες.Και μιλαω γενικα τωρα ετσι γινεται παντα.Παντως δεν ηταν οι κολλητες φιλες κυριως ειχαν κοινωνικες και απαραιτητες συναναστρωφες του χωρου που εχουν ολοι οι ηθοποιοι.
 
Ακόμα και σε αυτό το περιστατικό που αναφέρεις atanasio βγαίνει η εκτίμηση της Αλίκης για την Τζένη...Έχω ακούσει για την ''Μαρία Στιούαρτ'' πως η Αλίκη δέχονταν να μπει δεύτερο το όνομα της (κάτι που δεν είχε ξαναγίνει με κανέναν) και η Καρέζη να διαλέξει ρόλο...

Όσο για τις περίφημες Τρεις Αδερφές του '75 είχα ακούσει για την εξής διανομή: Έλλη-Όλια, Αλίκη-Μάσα και Δανδουλάκη Ειρήνα, για την Τζένη δεν είχα ακούσει κάτι...Ωστόσο πιστεύω η εν λόγω διανομή ήταν αδύνατο να γίνει
 
atanasio είπε:
Παρακολούθησα με ενδιαφέρον τα όσα γράψατε αγαπητοί φίλοι σχετικά με τη φιλία -εντός ή εκτός εισαγωγικών- Αλίκης και Τζένης. Να προσθέσω ότι η Αλίκη επεδίωξε, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα έλεγε η ίδια, να συνεργαστεί με την Τζένη στο θέατρο δύο φορές, το 1975 στις ''Τρεις αδερφές'' του Τσέχωφ -το σχέδιο περιελάμβανε μάλιστα Αλίκη, Τζένη και Έλλη Λαμπέτη- και στα τέλη της δεκαετίας του '80 στη ''Μαρία Στιούαρτ'' του Σίλερ, με την Αλίκη ως Μαρία Στιούαρτ και την Τζένη ως Ελισάβετ. Επίσης, σκεφτείτε τι τρελές εισπράξεις θα είχε κάνει στα μέσα της δεκαετίας του '60 μια κινηματογραφική ταινία με πρωταγωνίστριες τη Βουγιουκλάκη και την Καρέζη σε ισότιμους ρόλους -έχω στο μυαλό μου το παράδειγμα της γαλλικής υπερπαραγωγής του 1965 ''Βίβα Μαρία'' με τις Γαλλίδες εθνικές σταρ, Μπριζίτ Μπαρντό και Ζαν Μορό, που είχε σκίσει στα ταμεία παγκοσμίως και τα γυρίσματά της απασχολούσαν τον Τύπο επί μήνες. Αν είχαν λίγο παραμερίσει τα ''εγώ'' τους η Αλίκη και η Τζένη και εάν υπήρχει ένας σκηνοθέτης ικανός να τις διαχειριστεί -όπως ο Λουί Μαλ του ''Βίβα Μαρία''- θα είχαμε και στην Ελλάδα μιαν αντίστοιχη μυθική ταινία.
Ε αφου αγαπιοντουσαν τοσο πολυ και οι δυο τους θα μπορουσαν να παραμερισουν τις οποιες διαφορες και να συνεργαστουν στο θεατρο αλλα καμια δεν θα καταδεχοταν να μπει το ονομα της δευτερο ας ειμαστε ειλικρινεις και επισης καμια δεν θα δεχοταν τις κριτικες αν ελεγαν οτι η μια ηταν καλυτερη ενω η αλλη οχι φυσικα λοιπον και ειχαν ανταγωνισμο.Ακομα και η Ελλη Λαμπετη με την Κυρια Κατερινα μπορεσαν να συνεργαστουν στο θεατρο που δεν ειχαν και τις καλυτερες σχεσεις και η Αλικη και η Τζενη που ηταν και φιλες δεν μπορεσαν να τα βρουν για να συνεργαστουν? Νομιζω οτι αυτο λεει πολλα.
 
Βρε παιδιά απορώ τι έχετε πάθει ξαφνικά με την Αλίκη και τη Τζένη; Διαβάζω και διαβάζω αλλά δεν αντέχω άλλο να μη μιλήσω...Πολύ απλά , θέλετε να σας παραθέσω το βίντεο με την Αλίκη στις ειδήσεις του ΑΝΤ1 μόλις πέθανε η Τζένη; Είναι ανατριχιαστικό! Όσοι το θυμάστε από τότε θα καταλάβετε τι λέω...
 
tonytony είπε:
Βρε παιδιά απορώ τι έχετε πάθει ξαφνικά με την Αλίκη και τη Τζένη; Διαβάζω και διαβάζω αλλά δεν αντέχω άλλο να μη μιλήσω...Πολύ απλά , θέλετε να σας παραθέσω το βίντεο με την Αλίκη στις ειδήσεις του ΑΝΤ1 μόλις πέθανε η Τζένη; Είναι ανατριχιαστικό! Όσοι το θυμάστε από τότε θα καταλάβετε τι λέω...
Τονυ το εχω δει το βιντεο αυτο στο youtube.Καποιοι κατω απο αυτο το βιντεο στο youtube εγραψαν οτι ηταν τοσο ψευτικη σαν να υποδυεται ρολο.

Δεν συμμεριζομαι σε καμια περιπτωση την αποψη αυτη θεωρω οτι ηταν συντετριμενη που πεθανε η Τζενη Καρεζη.
 
ioli1453 είπε:
Θυμάμαι η συγκεκριμένη φωτογραφία είχε δημοσιευτεί και γίνει γνωστή πριν αρκετά χρόνια στο περιοδικό "Λοιπόν" , ακόμα ζούσε η Αλίκη...
 
Πίσω
Μπλουζα