Η συλλογή μου μεγαλώνει...

nwntas είπε:
Καλόπαιχτες!!!! Παίξε και μια παρτίδα για μας!!! :D
Προτείνω, επίσης, το παρόν θρεντ να μετονομαστεί σε "Η συλλογή μου γιγαντώνεται"!
Να'σαι καλά Νωντα!

Χαίρομαι όταν σχολιάζετε και επεκτείνεται με απόψεις σας το παρόν θέμα.. :)

Επίσης, έτσι όπως παω με ταχείς ρυθμούς και χειροτεχνίες γενικότερα, το θέμα θα μπορούσε να λέγεται και :

Το δωμάτιο δε χωράει αλλα, κατασκευές/επιδιορθώσεις επιτραπέζιων και βάψιμο φιγούρων (!) και πολλά αλλα... :p

Νέες εξελίξεις αύριο, παω να φτιάξω θέσεις στο εσωτερικό ενός κουτιού, γιατι είναι ολα χύμα μέσα.. Θα ακολουθήσω τις συμβουλές του Σταύρου και θα υπάρξει πληροφόρηση.. ;)
 
Ιδού η πρώτη μου προσπάθεια να βάψω ένα δείγμα (όχι κανονική μινιατούρα απο τα επιτραπέζια που έχω) με ακρυλικά χρώματα.. Έκανα μια δοκιμή, μου πήρε περίπου μισή ώρα και δεν έβαλα στο τέλος βερνίκι... Επίσης, επειδή δεν έχω primer spray, ασταρωσα με πινέλο (μέγα λάθος, καθώς αφήνει γραμμές και κρύβει κάποιες λεπτομέρειες).. Τέλος πάντων, όπως είπα, έκανα μια γρήγορη και πολύ πρόχειρη δοκιμή, η φιγούρα θα μείνει απλά ως το πρώτο μου βάψιμο μόνο... Όσο θα βάφω κανονικά και θα γίνομαι καλύτερος, θα βάζω εδώ φωτογραφίες... Παρακάτω η φιγούρα πως ήταν, αφού βάφτηκε με άσπρη μπογιά βάσης και τελειωμένη με χρώματα...Να πω μόνο ότι το τελευταίο κομμάτι, δηλαδη του βερνικιου καλύπτει συνήθως τις οποίες ατέλειες και σημεία που δε βάφτηκαν τελείως η καλά...οποτε συγχωρήστε με, τελειωμένη 100% θα έδειχνε πολύ καλύτερα... edit: ok, βρηκα και βερνίκι σε σπρέι και το πέρασα, αλλα δεν έβγαλα ακόμα φωτογραφία.. Όπως, το είπα, έδειξε 50% καλύτερο.!! :) Αυτή την ώρα βάφει κι ο μπαμπάς μου ένα ίδιο, θα το δω αύριο πως το έκανε και η μαμά θα βγάλει ετυμηγορία ποιος κέρδισε ,χαχα!! :p

http://retromaniax.gr/applications/core/interface/file/attachment.php?id=160747
 

Συνημμένα

  • .jpg
    .jpg
    35,1 KB · Προβολές: 1
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παρακάτω η διαδικασία φτιαξιματος πλαισίου για να μπουν με λιγο πιο τάξη οι φιγούρες του επιτραπέζιου Lionheart... Πρώτα μέτρημα και κόψιμο των φελιζολ, μετα κόλλημα μεταξύ τους με πολυουρεθάνη και συνδετήρες απο εύπλαστο σύρμα ώστε να δεθούν και να κρατήσουν.. Στην συνέχεια πέρασμα με ένα μείγμα απο atlacol - στόκο πλακιδίων και μαύρο χρώμα με μέτριο πινέλο.. Αφήνουμε να στεγνώσει και έτοιμο!!!!! :)
 
ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ......!!!!! :) :) :) Το παιχνιδι είναι πλήρες + 29 έξτρα φιγούρες...Οι βασικές 50 είναι βαμμένες απο τον προηγούμενο κάτοχο και μερικές απο τις έξτρα επίσης... Τιμή μαζι με τα μεταφορικά, 55?.. Μόλις το είδα, νόμιζα είναι λάθος και μόλις επιβεβαίωσα το χτύπησα χωρίς δεύτερη σκέψη... ;) Η κανονική τιμή του επιτραπέζιου με 50 βαμμένες μινιατούρες είναι στα 150? περίπου, ποσο μάλλον αν σκεφτούμε +29 έξτρα όπως αυτές που έχω εγώ... Το ποσό θα ξέφευγε στα 200? τουλάχιστον....!! Τα είπα ολα αυτά γιατι πλεον το συγκεκριμένο επιτραπέζιο ανέβηκε 1ο στην κατάταξη με τα πιο ακριβά και σπάνια που έχω, με 2ο το Hero Quest και 3ο το Ο Θρύλος του Ζαγκορ...Αισθάνομαι πολύ τυχερός που πρόλαβα να το πάρω απο ebay (οκ, το καταλάβατε πιστευω, χαχα) :p Παρακάτω, απολαύστε ένα κλασικό επιτραπέζιο, πολύ όμορφο και με παρα πολλά εξαρτήματα, φιγούρες, ταμπλό, τοκενς, κάρτες και δε συμμαζεύεται..!! ;) Υ.Γ. Έχω φτιάξει το βιβλίο οδηγιών και το βιβλίο αποστολών στα αγγλικά και είναι σχεδόν ίδιο με το Original,το έχω βάλει και μεμβράνη στο εξώφυλλο για να σκληρύνει/ομορφύνει/γυαλίσει... Σειρά έχουν οι κάρτες ,να τις πλαστικοποιησω.... Τέλος, θα φτιάξω και για το κουτί μεσα χωρίσματα και θήκες για να φαίνονται ακόμα πιο συμμαζεμένα ολα τα πράγματα που θα μπουν... (Δε μου ξεφεύγει τίποτα, ειδικά στα σπάνια επιτραπέζια που έχω) ;)



http://retromaniax.gr/applications/core/interface/file/attachment.php?id=161044

http://retromaniax.gr/applications/core/interface/file/attachment.php?id=161045
 

Συνημμένα

  • .jpg
    .jpg
    33,6 KB · Προβολές: 1
  • .jpg
    .jpg
    27,6 KB · Προβολές: 1
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Επειδή ασχολούμαι κι εγώ με κατασκευές αποθηκευτικών χώρων (inserts) σε παιχνίδια που δεν έχουν ή δεν είναι επαρκή αυτό που έχουν, θα σου πρότεινα να χρησιμοποιείς σαν υλικό, χαρτί για μακέτα πάχους 5 χιλιοστών. Το χρησιμοποιούν οι gamers για τις κατασκευές τους και πιστεύω πως είναι η ιδανική επιλογή. Δε χρειάζεται ούτε θερμόκολλα ούτε συνδετήρες. Αφού κόψεις τα κομμάτια με κοπίδι στις απαιτούμενες διαστάσεις, με μια απλή κόλλα έχει γίνει η δουλεία σου μια χαρά. Δοκίμασε το!!
 
boomer είπε:
Επειδή ασχολούμαι κι εγώ με κατασκευές αποθηκευτικών χώρων (inserts) σε παιχνίδια που δεν έχουν ή δεν είναι επαρκή αυτό που έχουν, θα σου πρότεινα να χρησιμοποιείς σαν υλικό, χαρτί για μακέτα πάχους 5 χιλιοστών. Το χρησιμοποιούν οι gamers για τις κατασκευές τους και πιστεύω πως είναι η ιδανική επιλογή. Δε χρειάζεται ούτε θερμόκολλα ούτε συνδετήρες. Αφού κόψεις τα κομμάτια με κοπίδι στις απαιτούμενες διαστάσεις, με μια απλή κόλλα έχει γίνει η δουλεία σου μια χαρά. Δοκίμασε το!!

Oκ, αν βρω τετοιο χαρτι θα το δοκιμασω για το SPACE CRUSADE. Ευχαριστω για την συμβουλη!!... :thanx2:

Αυτο το διαστημα εχω πεσει με τα μουτρα στο βαψιμο μινιατουρων για τα ηδη υπαρχοντα επιτραπεζια (Hero Quest, Σταυροφορια στο διαστημα, Ο Θρυλος του Ζαγκορ και το Curse of the Idol).. Ακομα ειμαι σε νηπιακο σταδιο οσον αφορα αυτη την τεχνη, μαθαινω ομως γρηγορα....Μολις εχω νεοτερα και φωτογραφιες θα τα πουμε.. ;)

Εν το μεταξυ, οποιος εχει εμπειρια (περα απο τον Σταυρο, που προσφατα ειδα τι κανει το παληκαρι και επαθα πλακα :award: ), παρακαλω οποιαδηποτε βοηθεια, θα μου χρειαστει... :wave:
 
Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου φίλε μου! Το Space Crusade όπως έχω γράψει και στο review που έκανα, δε διαθέτει κατάλληλο αποθηκευτικό χώρο, με αποτέλεσμα το set up του να είναι χρονοβόρο. Τέτοιο χαρτί μπορείς να βρεις σε βιβλιοπωλεία σε μαύρο ή λευκό χρώμα και καλό θα ήταν να το πάρεις σε πάχος 3ων χιλιοστών για να κερδίσεις χώρο!!
 
Ευχαριστω και πάλι φιλε boomer, οι συμβουλές σου και παρατηρήσεις πάντα καλοδεχούμενες και χρυσάφι..!! :)

Σημερινά (πριν μισή ώρα το πολύ) αποκτήματα...

Τιμή 12 επιτραπέζιων πάνω-κάτω: 25? (!!!) :p

http://retromaniax.gr/applications/core/interface/file/attachment.php?id=161102
 

Συνημμένα

  • .jpg
    .jpg
    29,6 KB · Προβολές: 3
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η συλλογη μεγαλώνει συνέχεια, αν και έχω καιρό να αναρτήσω νέες φωτο.. Μάλιστα θα έλεγα ότι αρχίζει και μεγαλώνει "επικίνδυνα"..

Ιδού τα 15 σημερινά αποκτήματα απο το πιο μεγάλο φλομαρκτ που υπάρχει στην Στουτγκαρδη και γίνεται μονο 3 φορές τον χρόνο (τέλος Απριλίου, Ιούλιο- Οκτώβριο)..

Μέσος όρος τιμής επιτραπέζιου: 2? (!)

Αυτο το διάστημα απασχολούμαι καθημερινά με το βάψιμο ατελείωτων φιγούρων απο τα "σπάνια" παιχνίδια, όπως τα ονομάζω εγώ (Hero Quest, Θρύλος του Ζαγκορ, Σταυροφορια στο διάστημα, Dark World)..

Μολις έχω τις περισσότερες τελειωμένες,θα υπάρξει μεγάλο φωτογραφικό υλικό.. ;)
 
Ωραιότατα και πολύ οικονομικά! :thumbup:

Keep walking! :)
 
Από το ένα Thread στο άλλο τρέχω με τους αιθέρες. Θα με ξεκάνετε εδώ μέσα :p

Εγώ θα πω... Keep μαζεύεις επιτραπέζια :D
 
Ακόμα 24 (!) ΣΗΜΕΡΙΝΑ επιτραπέζια προστίθενται στην συλλογη μου... :p

Έτσι, φτάνω αισίως τα 175 παιχνιδια...
fetch


Απολαύστε κι ο,τι απορίες έχετε..εδώ είμαστε!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ε, κάνε ένα review ντεεεεεε :p
 
Kambia είπε:
Ε, κάνε ένα review ντεεεεεε :p

Ακομα δε τα περασα ολα στο boardgamegeek για να ξερω ποσα ειναι κομπλε και ποιας χρονολογιας ειναι ακριβως... Παντως τα πηρα και τα 24 με περιπου 40 ευρω (2 επιτραπεζια στον Φειδια), χαχα!!

Αυτα που ειναι πιο γνωστα σε ολους και μ αρεσαν περισσοτερο, ειναι το ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ, αυτην την φορα της ΜΒ επιτελους, το πηρα με 2 ευρω, κομπλε..!!

Ενα αλλο ωραιο ειναι το ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ (κατω αριστερα).Αυτο νομιζω δε το ξαναειχα και το πηρα με ...δε ξερω, κανα 2ευρο κι αυτο... :p

Το Conspiracy φαινεται αρκετα ενδιαφερον και ειναι κι αυτο της καλυτερης εταιριας στον κοσμο, την ΜΒ. Το μονο κακο ειναι οτι το κουτι πανω μερια ειναι σχεδον διαλυμενο, χρειαζεται πολυ μερεμετι και φτιαξιμο. Αλλα μου το εδωσε ΔΩΡΟ, μαζι με το Diplomacy, το οποιο πηρα με 3 ευρω μονο, της Parker αυτο..

Eπισης το Scotland Yard ειναι αλλο ενα γνωστο κι ωραιο,με πολλα μπιχλιμπιδια μεσα, μαζι και μια μασκα για να κρυβεται ο Mr.X, κομπλε, στο 1 ευρω παρακαλω! ;)

Τελος, το Monopoly junior το πηρα 2,50 ευρω, αλλα απ ο,τι ειδα, μεσα εχει μπιχλιμπιδια, πιονια κτλ.για 2 παιχνιδια!!!!! Αρα, θα εχω καβατζα για τις αλλες Monopoly junior Που εχω και λειπουν καποια πραγματακια μεσα..

Μεσα σ ακρες αυτα....

Μου ηρθαν ακομα 6 επιτραπεζια απο το ebay σημερα, τα οποια οταν τα βαλω σε ταξη και ξεκαθαρισω τι παιζει, θα ανεβασω φωτο εδω..

Πιστευω να ξεδιαλυνα καπως την περιεργεια σου φιλη!! :)

Υ.Γ. Εχεις pm εκπληξη, σου πηρα κατι σημερα!! ;)
 
Σούπερ! Τώρα δλδ τα πόσα επιτραπέζια έφτασες?

Ερώτηση: Στη στήλη με την Μονόπολη Τζουνιορ το 3 από κάτω ποιο παιχνίδι είναι? Βλέπω έχει βραβευτεί ή κάνω λάθος?

Υγ. :flower:
 
Τώρα είμαι στα 175... Η χτεσινή μέρα ήταν πολλή δυνατή!!

Elfenland (Η ξωτικοχωρα) - 1998

Το παιχνιδι παίζεται με 2-6 παίχτες.

Σκοπός είναι να επισκεφτείς 20 ξωτικοπολεις μεχρι το πέρας 4 γύρων..

Περιέχει πολλά tiles, tokens και κάρτες με διαφορα παράξενα μεσα μεταφορας (γιγάντια γουρούνια, μαγικά σύννεφα, μονομερούς κτλ.).

Ανήκει στην κατηγορία fantasy, travel και βραβεύτηκε ως παιχνιδι της χρονιάς το 1998.
 
Και κάποιες ακόμα αφίξεις απο ebay..
 
Ακομα 13 επιτραπέζια απο το Σάββατο που πέρασε...

Συνολική τιμή για ο,τι βλέπετε: 25? (!) :)

Ήμουν πολύ τυχερός, γιατι μεσα σ'αυτά είναι και το Curse of the Idol,το οποίο είναι σπάνιο κι ακριβό..Κι επίσης, επειδή δεν ήταν στο προγράμμα να παω στο μέρος αυτο που τα βρηκα, αλλα σε ένα ανοιχτό παζάρι..Επειδη όμως έβρεχε, άλλαξαν τα πλάνα μου κι έτσι πήγα...

Πλεον, ξεπέρασα τα 200 επιτραπέζια (204) και πάμε για τα 300 στην συνέχεια!!
 
Πάμε γερά λοιπόν για την 300άρα.

Ο Λαβυρινθος είναι το γνωστό παιχνίδι ή κάτι άλλο? Γιατι το πλαϊνό του κουτιού είναι διαφορετικό από αυτό που έχω.
 
λέω να πάμε ολοταχώς για τα 1000 παιχνίδια!!!

:D
 
Πίσω
Μπλουζα