Καλύτερη κονσόλα 5ης Γενιάς

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας keeper7k
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Καλύτερη κονσόλα 5ης Γενιάς

• Panasonic 3DO

Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Amiga CD32

• Atari Jaguar

• Sega Saturn

• Sony Playstation

• Nintendo 64

• Συνολικοί ψηφοφόροι
    0
gtsamour είπε:
Η PSX......
Αντίθετα η Ν64.....
Ρε παιδιά,αυτό ποτέ δε μπόρεσα να το χωνέψω !

Εντάξει,ενώ για τις εταιρείες κι εγώ λέω Η Sony,H Nintendo,H SEGA,για τα κονσόλια πάντα έλεγα ΤΟ PSX,TO N64,TO Saturn......

Αnyway,off tοpic είμαι,το ξέρω,αλλά αφορμής δωθείσης,το σχολίασα....

Η κονσόλα....(Ν64, PSX κλπ)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η PSX είχε άπειρα παιχνίδια πολλά από τα οποία άφησαν ιστορία (Final Fantasy, Silent Hill, Metal Gear Solid, Resident Evil κλπ).
Αυτο σηκωνει τοσο νερο οσο εχει ο Μαραθωνας (οταν ειναι γεματος οκ) :D

Τα Final Fantasy πχ ειναι παιχνιδια που αγαπησε ο κοσμος και αφησαν ιστορια στις κονσολες της Nintendo πολυ πριν φτασουν στο PS.

Και ξαναθυμιζω με την ευκαιρια οτι στο Ν64 κυκλοφορησαν παιχνιδια που θεωρουνται τα καλυτερα ever ακομα και σημερα 2 γενιες μετα. (Ocarina of time, Banjo Kazooie, Perfect Dark, Mario Kart 64, Super Smash Bros, Conkers bad fur day, Super Mario 64)

Και μιας και αναφερθηκε - υπαρχουν και αλλες ερμηνειες πχ

Το Video Game System (απο τον καιρο του Αtari 2600 και του Colecovision)

εφοσον ονοματολογουμε με βαση την ιδιοτητα

ή

Το XBOX (το "κουτι") αν χρησιμοποιουμε κατα λεξη μεταφραση

Υπαρχει βεβαια και η πιθανοτητα του Ο Playstation (ως ο Σταθμος Παιχνιδιου)

Βασικα δεν βγαινει ακρη μιας και τα αλλοδαπα δεν κλινονται στην Ελληνικη αλλα και γιατι σε τετοιες περιπτωσεις το ονομα που μενει ειναι αυτο που τελικα επικρατησε κατα τη χρηση - ασχετα αν υπηρχε ή οχι , κανονας που να το αφορουσε.

Οποτε ξαναγυρναμε στο οτι το ουδετερο γενος ειναι αυτο που συνανταμε παντου (το NES , το SNES , το Gamecube κλπ κλπ)

Telamonas.stokos είπε:
Και ξαναθυμιζω με την ευκαιρια οτι στο Ν64 κυκλοφορησαν παιχνιδια που θεωρουνται τα καλυτερα ever ακομα και σημερα 2 γενιες μετα. (Ocarina of time, Banjo Kazooie, Perfect Dark, Mario Kart 64, Super Smash Bros, Conkers bad fur day, Super Mario 64)
Δεν είπε κανείς ότι το Ν64 δεν είχε τίτλους που άφησαν ιστορία. Όμως η πλήρης απουσία video στα παιχνίδια και το υποχρεωτικά λόγο cartridge μικρό μέγεθός τους (σε Megabytes), τα υποβάθμιζε.

Βάλε και από πάνω το μεγάλο τους κόστος και το μικρό αριθμό τους και έχεις μια super συνταγή της αποτυχίας.

Να σημειώσω ότι καμία από τις δύο δεν είχα ούτε έχω, είχα παίξει όμως αρκετά και στις δύο και γενικά είχα επαφή με το αντικείμενο οπότε πιστεύω είμαι αντικειμενικός κριτής. Επίσης ότι και οι δύο με αφήνουν παντελώς αδιάφορο... :)

το Η πάει στην κονσόλα πιο όμορφα αλλά πάλι αδερφέ όταν αναφέρεις σκέτο το όνομα του μηχανήματος, π.χ.: η playstation, η dreamcast μου τα αδελφίζει λιγάκι... ;)

Μάλλον πάει γενικά στο στυλ το μηχάνημα, το μαραφέτι ή ακόμη καλύτερα...

"ΤΟ ΚΟΝΣΟΛΙ άμα λάχει να ούμε" :D

Έλα που γίνατε όλοι Μπαμπινιώτης τώρα... ξεκολλάτε ωρέ :D

gtsamour είπε:
Δεν είπε κανείς ότι το Ν64 δεν είχε τίτλους που άφησαν ιστορία. Όμως η πλήρης απουσία video στα παιχνίδια και το υποχρεωτικά λόγο cartridge μικρό μέγεθός τους (σε Megabytes), τα υποβάθμιζε.Βάλε και από πάνω το μεγάλο τους κόστος και το μικρό αριθμό τους και έχεις μια super συνταγή της αποτυχίας.

Να σημειώσω ότι καμία από τις δύο δεν είχα ούτε έχω, είχα παίξει όμως αρκετά και στις δύο και γενικά είχα επαφή με το αντικείμενο οπότε πιστεύω είμαι αντικειμενικός κριτής. Επίσης ότι και οι δύο με αφήνουν παντελώς αδιάφορο... :)
Ωραία, δλδ είναι προτιμότερο να έχουμε video και φ.φ.κ.α. ή να έχουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι??? best of both worlds και τα δύο, αλλά αν έχω να επιλέξω ανάμεσα στα 2, διαλέγω παιχνίδι και μάλιστα με καλό gameplay. Σκιάστηκα για το fmv....έτσι και αλλιώς, τα παιχνίδια με τα οποία μεγαλώσαμε δεν είχαν καν fmv, όμως είχαν φοβερότατο gameplay. Και δεν προσδίδει ΤΙΠΟΤΑ στην αξία του παιχνιδιού...

(Αν και είναι εκτός topic (περίπου) πρόσφατα έπαιξα NFS Carbon στο PS3. Φοβερό menu, fmv, αλλά το παιχνίδι απο gameplay sucks!!! To αντίστοιχο PGR3 στο XBox, είναι κλάσεις ανώτερο, ειδικά στο gameplay....) Αυτό για να δείξω πως τα "ράσα" (gfx,fmv) δεν κάνουν τον "παπά" (game w/ capital G). Period

gtsamour είπε:
Ναι σίγουρα no loading times αλλά και more expensive games.... παρέα πάνε αυτά τα δύο.
Αυτο ειναι το καπελωμα που τρωγαμε απο μεγαλη βαλκανικη αντιπροσωπεια. Στο εξωτερικο οι τιμες ηταν πανω κατω στα ιδια επιπεδα, με τα παιχνιδια του n64 να εχουν πολυ καλες μειωσεις μετα απο λιγο καιρο.

Tα fmv δεν κάνουν το παιχνίδι αλλά κακά τα ψέματα, το να λές ότι δεν προσφέρουν τίποτα είναι το λιγότερο αφελές. Προσφέρουν παρα πολύ σε ένα παιχνίδι και ειδικά σε κάποιες κατηγορίες παιχνιδιών που είναι και οι πιο δημοφιλείς.

Σε ένα παιχνίδι τύπου Sonic 3D οκ και να μην έχει video κανένα πρόβλημα αλλά για φαντάσου Silent Hill, Resident Evil Code Veronica και μπορώ να γράφω ώρες... χωρίς fmv. Απλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ. Δεν είναι τυχαίο ότι τέτοια παιχνίδια απλά δεν βγήκαν σε Ν64.

Μην προσπαθούμε τώρα να κάνουμε το πιο γνωστό μειωνέκτημα της Ν64 ασήμαντο.... Μπορεί κάποτε τα παιχνίδια να μην είχαν video αυτό δε λέει τίποτα. Σήμερα δε νοείται παιχνίδι που να μην έχει έστω και κάποια εισαγωγή και τέλος σε video, τι πάει να πει αυτό.

H N64 ήταν μια κονσόλα με πολύ ωραίο 3D το καλύτερο τότε αλλά είχε μερικά σημαντικά μειωνεκτήματα που τη χαντάκωσαν, ακριβά παιχνίδια, λίγα παιχνίδια, έλλειψη video.

keeper7k είπε:
Βασικά , για να πώ την αλήθεια πιο πολύ εντύπωση μου έχουν κάνει οι 10 ψήφοι του PSX παρά οι 16 της Ninty ...
... ποιός ακούει τον Dino τώρα :D
Χε χε χε!!!! :D

Βασικά εγώ περίμενα, το Playstation να είχε τις ψήφους του Saturn και τις ψήφους του N64 μαζί, αλλά και ακόμα περισσότερους, με την μαζική αποδοχή που είχε...

gtsamour, για τα δυο παραδειγματα που εδωσες, ειτε ειχαν ingame videos (silent hill), ειτε τα γραφικα τους ηταν σε εξισου καλο επιπεδο με full motion video (code veronica, οπου παρεπιπτωντος δεν κυκλοφορησε σε ps1 αλλα στο κατα πολυ ανωτερο dreamcast).

Πολλα καλα παιχνιδια δεν χρειαστηκαν fmv για να αναδειχτουν κορυφαια. Resident evil 1, silent hill ειναι απλα η κορυφη του παγοβουνου.

Δυστηχως τα περι fmv, ηταν μια πικρη καραμελιτσα που μασαγανε τα ps1 fanbots και λοιποι πουλημενοι (πχ συντακτες) ωστε να μειωσουν το n64 ως κονσολα.

Ειπαμε, τα χρηματα και την διαφημιση που ειχε η sony με το playstation, ουτε καν ξεραν πως υπαρχουν στο χωρο.

O.K. Here we go...

RESI, SILENT ΚΑΙ FF, εκ των πραγμάτων, τα αφήνω απόξω...

SOULBLADE - Έχει μείνει χαραγμένο στη μνήμη!

COLIN MCRAE RALLY 1 KAI 2 - Έφτιαξε σχολή!

GRAN TURISMO - Τα ευκόλως εννοούμενα...

DINO CRISIS 1 KAI 2 - Αντί για ζόμπις, δεινόσαυροι! Καταπληκτικά!

CRASH BANDICOOT - Είχε αρκετή επιτυχία στις μικρότερες ηλικίες, κυρίως...

TEKKEN - Προσκυνώ!

COOL BOARDERS - Events στο χιόνι! Μοναδικό στο είδος του!

MEDIEVIL - Ποιός δε θυμάται τον Sir Daniel Fortesque; Προσεγμένο!

VAGRANT STORY - Ένα masterpiece από τη Square!

SHEEP, DOG 'N' WOLF - Όποιος δεν το έπαιξε, χάνει! Χιούμορ και εκπληκτικό gameplay!!!

FIFA - Τα ευκόλως εννοούμενα...

ISS PRO - Επίσης...

FEAR EFFECT - Gameplay πάνω σε prerendered backgrounds! Απίθανο!

DRIVER - Ποιός μπορεί να το ξεχάσει;

APOCALYPSE - Ένα underrated παιχνίδι, το οποίο έναι ένα από τα καλύτερά μου στο Playstation! Δε θα ξεχάσω, το χαμό που γίνεται από τα διάφορα όπλα και τις γιγαντοοθόνες μέσα στην πόλη που παίζουν videoclips!!!!!!!!!

SYPHON FILTER - Επιτυχημένο MGS wannabe! Πολύ καλό!

PARASITE EVE 1 KAI 2 - Τα λόγια είναι φτωχά για αυτή την εμπειρία...

HOGS OF WAR - Πολύ εθιστικό παιχνίδι με πολύ χιούμορ!

GTA - Τα ευκόλως εννοούμενα... Επαναλαμβάνομαι! :D

COLONY WARS - Το θυμάστε; Απίθανες εκρήξεις εκτός των άλλων!!!

NIGHTMARE CREATURES 1 KAI 2 - Ειδικά το 2 ήταν όλα τα λεφτά, με τη metal μουσική!

Και τέλος, το ανυπέρβλητο Metal Gear Solid! - No comments!

Ελπίζω να είναι αρκετοί λόγοι, για να δικαιολογήσω το γιατί υποστηρίζω το Playstation...

Κοίτα να δεις που πορώθηκα και λέω να κάνω κανα review... :D

Το Code veronica δεν υπήρχε σε PS1 γιατί όταν κυκλοφόρησε ήταν ήδη η εποχή της 6ης γενιάς κονσολών, το ανέφερα σαν παράδειγμα παιχνιδιού που δεν υφίσταται χωρίς ingame fmv, όχι ότι δεν θα μπορούσε να υπάρχει σε PS1 γιατί το παιχνίδι είχε μόνο 3D πάνω σε στατική εικόνα και ingame fmv.

Μάλλον θα θέλεις να πείς ότι πολύ λίγα παιχνίδια χωρίς fmv αποδείχθηκαν ωραία και αυτό γιατί μόνο στο Ν64 υπήρχαν τέτοια.

Μα δε χρειάζονταν να γράψει κανείς συντάκτης κάτι για να μειωθεί το Ν64, κάθε λογικό μυαλό μπορεί να καταλάβει ότι η ανυπαρξία fmv είναι σοβαρή αδυναμία τι να λέμε τώρα. Για την ακρίβεια το fmv ήταν μια χοντρή καραμέλα που είχε κάτσει για τα καλά στο λαιμό της nintendo.... ήταν το τίμημα που πλήρωσε η nintendo για τη χαζή επιλογή της να επιλέξει τα ξεπερασμένα ακριβά και περιορισμένα σε χωριστικότητα cartridges αντί των φθηνών και με άφθονο χώρο CDs.

To αν υστερούσε συνολικά το Ν64 έναντι του PS1 φάνηκε άλλωστε στην πορεία. Τη ζημιά την έπαθε κυρίως από τα software houses που δεν την υποστήριξαν αρκετά παρά από τα χρήματα που έδινε η Sony στη διαφήμιση.

Εγώ δεν είμαι fan ούτε ps1 ούτε Ν64, αντίθετα είμαι του Saturn, αλλά προσπαθώ η κρίση μου να είναι αντικειμενική μια και ο τίτλος του thread δεν είναι "ποιά κονσόλα 5ης γενιάς αγαπάτε περισσότερο" αλλά "ποιά ήταν η καλύτερη κονσόλα 5ης γενιάς", αυτό δεν έχουν καταλάβει οι περισσότεροι που ψήφισαν....

DINO είπε:
Χε χε χε!!!! :D
Βασικά εγώ περίμενα, το Playstation να είχε τις ψήφους του Saturn και τις ψήφους του N64 μαζί, αλλά και ακόμα περισσότερους, με την μαζική αποδοχή που είχε...
Που να τολμησουν να γραψουν κατι.

Με το περνας τις λεξεις "ps" "playstation" "sony" το συστημα βαραει καμπανακια και συνδεεται με το κινητο του "Segata",τον ειδοποιει και απο εκει και περα μπαινει σε λειτουργια η λεγομενη "ακολουθια εκαθαρισμου".

Ξυπνας το αλλο πρωϊ και ψαχνεις να βρεις μηνυματα,nick τον λογαριασμο σου τιποτα ολα σβησμενα.

Δεν φτανει μονο αυτο αλλα μαζι με εσενα "εξαφανιζονται" και οι "φιλοι" σου ακομα και αυτοι που ειχες επαφη μεσω pm.

Ισως καποια στιγμη καποιος σε αναφερει σε στυλ "θυμασαι εκεινο το παλικαρι ονοματι ...... τι να εγινε;".

Παραδειγματα ουκ ολιγα. :sealed:

Αν εχει δει "prison break" πως λειτουργει η "Company" θα καταλαβεις.

Απορω πως μπηκε το playstation στην δημοσκοπηση εξαρχης. :xm:

Χα χα χα χα!!! :biglaugh:

Εδώ που τα λέμε, μόλις ο phil_vr, τώρα τελευταία, άρχισε να ψελλίζει κάτι για Atari ST, εξαφανίστηκε!!!!!! :xm:

Περαν τουτου.. εμένα με εντυπωσιαζουν οι ψηφοι του cd32...

Aardvark είπε:
Που να τολμησουν να γραψουν κατι.Με το περνας τις λεξεις "ps" "playstation" "sony" το συστημα βαραει καμπανακια και συνδεεται με το κινητο του "Segata",τον ειδοποιει και απο εκει και περα μπαινει σε λειτουργια η λεγομενη "ακολουθια εκαθαρισμου".

Ξυπνας το αλλο πρωϊ και ψαχνεις να βρεις μηνυματα,nick τον λογαριασμο σου τιποτα ολα σβησμενα.

Δεν φτανει μονο αυτο αλλα μαζι με εσενα "εξαφανιζονται" και οι "φιλοι" σου ακομα και αυτοι που ειχες επαφη μεσω pm.

Ισως καποια στιγμη καποιος σε αναφερει σε στυλ "θυμασαι εκεινο το παλικαρι ονοματι ...... τι να εγινε;".

Παραδειγματα ουκ ολιγα. :sealed:

Αν εχει δει "prison break" πως λειτουργει η "Company" θα καταλαβεις.

Απορω πως μπηκε το playstation στην δημοσκοπηση εξαρχης. :xm:
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!!!!!!

:darkglasses: :darkglasses: :darkglasses:

Βρε μπαρμπα-Dino τι την ηθελες τη λιστα?

Συγκρινετε ο συρφετος του PS1 με τους αδαμαντες του Saturn?

Ετσι στο φτερο

Radiant Silvergun

Guardian Heroes

Astal

Burning Rangers

Layer Section

NiGHTS into Dreams

Soukyugurentai

Panzer Dragoon Zwei

Exhumed

Layer Section

Panzer Dragoon Saga

Assault Suit Leynos 2

Battle Garegga

Sega Rally

Shining Force III

και δεκαδες αλλα..

Αντε ριχτε μια στο Saturn να κλεισω το poll :D

Σας αφηνω,παω για StarBlade στο 3DO με controller τουμπανο χαρη στον Pitsu...

Πίσω
Μπλουζα