Καλύτερη κονσόλα 5ης Γενιάς

Καλύτερη κονσόλα 5ης Γενιάς

  • Panasonic 3DO

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Amiga CD32

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Atari Jaguar

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Sega Saturn

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Sony Playstation

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%
  • Nintendo 64

    Ψηφοφορίες: 0 0,0%

  • Συνολικοί ψηφοφόροι
    0
Φτου... είδα και εγώ απαντήσεις και είπα να ετοιμαστούν τα λεωφορεία να κατέβουν για να φτιάξουν το αποτέλεσμα όπως θα έπρεπε να είναι, αλλά "ουε" γελάστηκα, η δημοσκόπηση είναι κλειστή... κρίμα, τσάμπα "καλλιέργησα" τόσα υβρίδια από Orcs και Trolls για να έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία με το μέρος μας. :D

Δεν πα να λένε ότι θέλουν οι εταιρείες 1 χρόνος δεν ισχύει στην Ε.Ε. Ο νόμος είναι σαφής και τα δύο χρόνια δεσμευτικά για όλους. Τρία χρόνια έδωσε η MS αφού αποδείχτηκε ότι η κονσόλα της έχει μεγάλα ποσοστά θνησιμότητας, οπότε για να αντιπαραβάλει τις κακές εντυπώσεις, αλλά και να διατηρήσει περισσότερους gamers υπό το καθεστώς του γνήσιου software (αφού το "φτιάξιμο" επιφέρει και ακύρωση της εγγύησης), προτίμησε αυτή την μέση οδό, σταδιακά θα αναγκαστεί να τις φτιάξει όλες όπως θα έπρεπε από την αρχή να είναι (μπα η δικιά μου δεν χάλασε ακόμα... πρόλαβε ο Αντουάν και πήρε την χαλασμένη). :rofl:

Για την Nintendo, δεν υπάρχει πρόβλημα να αλλάζει τα χαλασμένα κομμάτια επιτόπου... αφενός είναι τόσο φτηνά (άσχετα αν τα χρεώνει όσο θέλει) που φτιάχνει δύο για τον καθένα που αγοράζει, ώστε να έχει καβάτζα... άμα τυχόν της τελειώσουν οι καβάτζες; Ανοίγει ένα GameCube και παίρνει από κει τα ανταλλακτικά που χρειάζεται, χώρια που μυρίζει ιδρωτίλα, ακούς εκεί να σηκωθώ από τον καναπέ και να χοροπηδάω σαν παιδαρέλι, βρε άμα είναι να πηδήξω δεν θα το κάνω με το Wii... :D :D

Για την Sony τώρα τί κακία να πω... ότι το PS2 πουλάει ακόμα περισσότερα από το PS3, τελικά μόνο εγώ δεν έχω πάρει ακόμα ένα... βέβαια το μεγαλύτερο ελάττωμα του PS3 είναι ότι δεν έχει βρει ακόμα τον δρόμο να έρθει σπίτι μου... ε! μα είναι πράγματα αυτά; Πως περιμένεις κυρία Sony να πουλήσεις με αυτές τις τακτικές; ΕΕ; (πστ, γλύκα; η διεύθυνση μου είναι...) ;)
 
Getta Robo είπε:
2 χρονια το wii, οσο προβλεπεται απο την Ευρωπαικη ενωση.
Έχω την εντύπωση ότι το Wii στις οδηγίες χρήσης/πληροφορίες εγγύησης έγραφε ότι έχει 12μηνη εγγύηση. Και όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και στις άλλες γλώσσες (νομίζω όλες) στις πληροφορίες εγγύησης πάλι για 12 μήνες μιλούσε. Δεν είμαι 100% σίγουρος όμως, όποιος έχει Wii ας το τσεκάρει.

Τώρα βέβαια αν πας στην αντιπροσωπεία με χαλασμένο Wii εντός διετίας προσωπικά πιστεύω ότι θα σε εξυπηρετήσουν πάντως.

Και laptop όμως που είχα πάρει πριν 1-1,5 χρόνο περίπου και είδα ότι είχε 1 χρόνο εγγύηση και έβριζα που οι εδώ αντιπρόσωποι κάνουν ό,τι θέλουν, χάζεψα λίγο το φυλλάδιο με τις πληροφορίες για την εγγύηση για όλη την Ευρώπη και σε ελάχιστες μόνο χώρες η εγγύηση ήταν 2ετής. Ακόμα και για χώρες όπως η Γερμανία έδινε 1 χρόνο εγγύηση. Έτσι κατά βάθος δεν έχω πεισθεί ότι ισχύει αυτό με τα 2 χρόνια εγγύηση, πρέπει να βρω τους νόμους τους συγκεκριμένους (νομίζω ότι η οδηγία αυτή της Ε.Ε. είναι νόμος του κράτους εδώ και κάποια χρόνια στην Ελλάδα, απλά δεν έχω ασχοληθεί να τη διαβάσω).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Γιατί έκλεισε η δημοσκόπηση? Πιστεύω πως αυτή η ισοπαλία δεν είναι καθόλου αντικειμενική. Θα ψήφιζα Nintendo 64 γιατί είχε τους περισσότερους ποιοτικούς τίτλους από τις υπόλοιπες κονσόλες.
 
Οι δημοσκοπησεις εδω στο Retromaniax ανεβαινουν μια μια καθε φορα και η διαρκεια τους ειναι 10 μερες. Η συγκεκριμενη ανεβηκε και εκλεισε μεσα στον Μαιο του 2008.

Αν περασεις απο το Portal θα δεις την τρεχουσα στη μεση της δεξιας στηλης.

(btw μια ψηφος ακομα στο N64 δεν θα με χαλαγε καθολου)
 
Αντικειμενικά πάντως ήταν το PSX. Όπως και να το κάνουμε. Γιατί υποκειμενικά, ήταν το Cd32 ΦΥΣΙΚΑ !!!
 
Other_Reality είπε:
Αντικειμενικά πάντως ήταν το 3DO. Όπως και να το κάνουμε. Γιατί υποκειμενικά, ήταν το 3DO ΦΥΣΙΚΑ !!!
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε μου!! :D
 
Ελεος....δεν θα το αντεξω ξανα....
 
Καλησπέρα μάγκες πρώτο μου post αυτό, και ήρθα για να δώσω με τη ψήφο μου την άτυπη νίκη στο Ν64 αν και δε πρόλαβα το poll...!!Αν και το σκεφτηκα πολλές φορές αν 8α δίαλεγα αυτο 'η το PSX,και αυτό γιατι πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου ενώ είχα στη κατοχή μου το Ν64 να ζηλεύω τα RPG που είχε να προσφέρει η κονσόλα της Sony(ευτυχώς που ειχε μεταφερθει το FF7 στο PC)..Θυμάμαι τότε ήμουν σαφώς υπέρ της Nintendo (έχω στη κατοχή μου SNES και Gameboy) και γενικά ακόμα και σήμερα θεωρώ πολύ "ψυχρή"εταιρία τη Sony και οτι δεν έχει πραγματικους δημιουργους με φαντασία για να φτιάξει video games απλά καταφερε να τα κάνει μόδα προωθώντας πολύ καλά δημιουργήματα άλλων εταιριών(Resident Evil,Final Fantasy,PRO,GTA,Tomb Raider,Tekken,MetalGearSolid)..Αντίθετα παιχνίδια οπως Ocarina of Time,Lylat Wars,Mario Kart,Banjo Kazooie μου έχουνε μείνει πιο χαραγμενα(ειδικά στα πρώτα 2 είχα μείνει με ανοιχτο το στόμα οταν τα πρωτοέπαιξα)..Τα χρόνια πέρασαν βέβαια και τώρα εχω και PS2 ( :p ) αλλα ήταν και οι 2 θεωρώ φανταστικές κονσόλες ,με μικρή προτίμηση στο N64..Για το Saturn δεν έχω πρωσωπική αποψη αλλα φαντάζομαι οτιθα είχε κάποια απίστευτα παιχνίδια(Sega HTAN αυτη.......)
 
sahasrahla είπε:
Καλησπέρα μάγκες πρώτο μου post αυτό, και ήρθα για να δώσω με τη ψήφο μου την άτυπη νίκη στο Ν64 αν και δε πρόλαβα το poll...!!
Καλώς ήρθες φίλε μου κι ελπίζω να μείνεις στην παρέα μας,άσχετα που....δε πρόλαβες το poll !

Να σου πω επίσης ότι εδώ μέσα θα δεις να αναβιώνουν οι κλασσικές κόντρες μηχανημάτων του παρελθόντος (κι όχι μόνο..),αλλά μη "ψαρώσεις",όλα γίνονται πάντα σε κλίμα χαβαλέ... ;)

Κι εγώ πάντως,αν και μη-κονσολάκιας (όλα κι όλα δύο μηχανήματα περάσανε από τα χέρια μου,ένα Atari 2600 κι ένα...PSX !!! ) το Ν64 το θεωρώ από τις καλές κονσόλες της Nintendo,με ορισμένα ομολογουμένως πολύ καλά games...

Καλά posts λοιπόν ! :thumbup:
 
N64? Saturn? Άντε ρε.... μου έκανε εντύπωση... Ισως φταίει το ότι ποτέ δεν είχα Sega και το ότι το θεωρούσα γελοίο να πάρω κονσόλα ΞΑΝΑ με cartridge. Επίσης συγνώμη, αλλά μεγαλύτερη ιεροσυλία από τρισδιάστατο Ζέλντα είναι μόνο το τρισδιάστατο Σόνικ. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω την εμμονή του κόσμου με το Οκαρίνα, όσες φορές προσπάθησα να παίξω στα 10 λεπτά βαρέθηκα. Αντιθέτως με τη μία ερωτεύθηκα το Playstation. Wipeout? Crash Bandicoot? Gran Turismo? Και φυσικά το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ καλύτερο παιχνίδι όλων των εποχών το FF7! Το ατού του PS ήταν πάντα τα παιχνίδια και οι σειρές που εξέλισε. Κι όταν όλοι θυμούνταν τα παιχνίδια που έβγαζε, και τα βγάζανε και στις δικές τους κονσόλες, η Σόνυ έβγαζε ακόμα καλύτερες σειρές! Τη θεωρούσα πάντα τίμια εταιρεία: δεν μαρκετινίζει όπως η πάλαι ποτέ αγαπημένη Νιντέντο (τώρα και Wii Sleep, με νανουρίσματα για όσους προτιμάνε τον ύπνο από τα παιχνίδια), δεν παρατάει σύξυλους τους φαν όπως η χρεωκοπημένη Σέγκα (ακόμα γελάω με όσους αναπολούν το Ντρημκαστ) και σίγουρα δε φτάνει το βδέλυγμα της MS!

Μακάρι να ήταν ανοικτό το πολλ, γιατί το PS θα έπαιρνε την ψήφο που πραγματικά του αξίζει μετά από τόσες ώρες παιχνιδιού που μου είχε προσφέρει...

Α και για να μην παρεξηγηθούμε, όντως θεωρώ το Μάριο 64 από τα καλύτερα 3D παιχνίδια γενικώς, αφού σπάνια μου ταίριαζε τέτοιο παιχνίδι (Tomb Raider έπαιξα πρώτη φορά πριν κανά δυο χρόνια) και μαγκιά της Νίντυ που έφερε τη δόνηση, αν και τους μισώ για το GoldenEye (επειδή ήταν εξαιρετικό ε), μαζί με όποιον έφερε το multiplayer στις κονσόλες γιατί για μένα το multiplayer είναι η μεγαλύτερη κατάντια του videogaming... Επίσης αναγνωρίζω ότι το Saturn μπορεί να είχε μερικά πολύ καλά παιχνίδια, αλλά πάντα θεωρούσα τις κονσόλες της Σέγκα πολύ δεύτερες για τα γούστα μου...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αντικειμενικά το Playstation είναι το καλύτερο. Το saturn είναι καλό, αλλά κάτι του λείπει, δε ξέρω μου φαίνεται προχειροσχεδιασμένο γενικώς.

Αν ήταν ανοιχτό το poll απο μένα PSX +1...

2ο το Saturn και 3ος δεν υπάρχει όλες οι άλλες είναι για πέταμα.
 
Αυτό το thread μπορεί να μείνει ζωντανό για χρόνια...

... και η ισοπαλία N64 - Saturn βοηθάει σε αυτό :p
 
Και εγω δεν μπορω παρα να παραδεχθω την απολυτη κυριαρχια του Playstation. Αν και εχω και τα υπολοιπα, εκεινη την εποχη μονο μια λεξη υπηρχε στο ευρυ κοινο: playstation.

Το playstation: μυθος! ολοι ελεγαν για τα υπερπροσοντα του (δεν ηταν ολα αληθεια, ετσι ειναι οι μυθοι). ολοι το ηθελαν. Τα παιχνιδια του εγραψαν ιστορια: FFVII, FFVIII, FFIX, GRAND TOURISMO 1-2, RED ALERT, ΝΒΑ LIVE και γενικα παρα πολλοι και καλοι τιτλοι. Ευκολη αντιγραφη.

To saturn : προχειρο, αγνωστο στο κοινο, περασε απαρατηρητο στην Ελλαδα.

Το cd32: μια Α1200, γιατι να μην παρω μια Α1200 κατευθειαν? Λιγοτερο δυνατο, αλλα με παρα πολλους τιτλους. Δεν προκαλουσε ομως χαος, οπως το ps.

To jaguar: ακομα περιμενουμε παιχνιδια. Δεν μπορει να υπαρχει κονσολα με τοσα λιγα παιχνιδια. Και τα γραφικα, δεν ηταν 64bit, το ps ειχε καλυτερα.

Το 3DO: στην Ελλαδα πηγε απατο. Κανεις δεν το ηξερε, ουτε το εμαθε, ωστε να το αγορασει. Οταν το εμαθαν ηταν αργα. Τουλαχιστον ξερω τον εναν που το ψηφησε: o pitsunami. Ο αλλος ομως???

Το Ν64: μα οταν ολοι εχουν cd, τι το θες το cartidge? να μην αντιγραφουν? μα για αυτο πουλαγε το ps, ολοι αγοραζαν γιατι εβαζα τσιπ και αντεγραφαν.

Αντικειμενικη βαθμολογια:

playstation 10/10

Saturn 4,5/10

N 64 4/10

CD 32 3/10

Jaguar 1/10

3DO 1/10

Τωρα μπορειται να μου τα χωσεται, αλλα ετσι ειναι η αληθεια.
 
mike είπε:
Αντικειμενικη βαθμολογια:

playstation 10/10

Saturn 4,5/10

N 64 4/10

CD 32 3/10

Jaguar 1/10

3DO 1/10

Τωρα μπορειται να μου τα χωσεται, αλλα ετσι ειναι η αληθεια.
Συμφωνώ σε όλα αλλά σε βαθμολογίες θα έβαζα

Playstation 9 - Saturn 6.5

btw το saturn έχει και μια τρομερή συλλογή απο 2D shooter - Fighting την οποία εξερευνώ αυτό τον καιρό :headbangdude:

παιχνιδάρες τα Silvergun - In the Hunt - SF 2 Alpha 2 - Vampire Saviour... πρέπει να είναι ατελείωτος ο κατάλογος
 
Δυστυχώς δεν είδα από κοντά στην εποχή τους σε λειτουργία όλες τις κονσόλες. Μόνο το Playstation βασικά έζησα. Προσωπικά πιστεύω πως το Playstation πούλησε λόγω της δυνατότητας που είχε να τσιπαριστεί. Το Ν64 είναι ο αδικημένος αντίπαλος του. Πρόσφατα κατέβασα ένα Emulator του N64 για να μπορέσω να δώ τη δυνατότητα που είχε στα γραφικά. Το Playstation δεν πιάνει μία μπροστά του! Αρκεί να δείτε το Quake 2 και στις δύο κονσόλες, και θα καταλάβετε! Το συχνό loading του playstation, κάνει το παιχνίδι εκνευριστικό. Όσο για τα γραφικά; Συγκρινόταν μονάχα με την απεικόνιση ενός υπολογιστή χωρίς 3D κάρτα γραφικών. Βασικά το Ν64 αδικήθηκε λόγω του cartridge. Άν είχε CD-Rom θα τα πήγαινε σίγουρα καλύτερα. Έτρεξα μέχρι στιγμής όσα παιχνίδια ήταν βαριά για τους υπολογιστές τις εποχής, όπως Turok 1, Turok 2, Quake, Quake 2, κτλ. και έφθαναν τις επιδόσεις ενός καλού PC! Για να μην πώ πως ήταν ακριβώς ίδια! Τέλος στο Ν64 είχαν τροποποιηθεί αρκετά παιχνίδια απο το PC, θα έλεγα πρός το καλύτερο. Το Doom64 είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα! Άν και βέβαια βγήκε αργότερα στην κονσόλα, η έκδοση του ήταν πολύ πιο ατμοσφαιρική, με καλύτερα γραφικά και καμία πίστα ίδια με αυτή των PC's. Ήταν ένα νέο Doom!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ο δεύτερος ερωτευμένος με το 3DO εδώ μέσα είμαι εγώ mike χαχαχαχα μάλιστα το πήρα όταν πρώτο βγήκε .. ένας λόγος και μοναδικός που δεν πήγε τόσο καλά το 3do ήταν η τιμή του, ήταν πανάκριβο...

το saturn δεν και τόσο άγνωστο στην Ελλάδα απλά ο κόσμος δεν εμπιστευόταν πλέον την sega και η sega έκανε τεράστια λάθη και στης συνεργασίες...

αδικείς πολύ το 3do με το 1/10 είναι καλύτερο μακράν και από το λατρεμένο CD32 και από το συμπαθητικό jaguar ... και ειχε games Που ακόμα και το καλύτερο σε hardware nintendo64 δεν 8α μπορούσε να φανταστεί.. (π.χ. need for speed,road rash,GEX,KILLING TIME,τα σινεματικς δεν τα βάζω κ.α.)έχοντας φυσικά μακράν καλύτερο ήχο το 3do..
 
Η ψήφος μου στο N64, μπορει να μην ειχε τοσα πολλά καλα παιχνιδια, αλλα τα λιγα καλα που ειχε ηταν ετη φωτος μπροστα σε σχεση με τον ανταγωνισμο. Ακομα και σημερα καποια παιχνιδια του δεν εχουν ξεπεραστει ακομα, παρα μονο στα γραφικα.

Στο PS1 το μονο παιχνιδι που θεωρώ αξεπεραστο ΣΗΜΕΡΑ ειναι το Castlevania SOTN το οποιο ομως στην ουσια ηταν ενα Super Metroid με γραφικα και μουσικη (εκπληκτικη) Castlevania. Θυμαμαι, μου ειχε κανει τρομερη εντυπωση ποσο παρομοιο ηταν με το Metroid (και γι'αυτό μου αρεσε κι'ολας).

Βεβαια η καθε κονσόλα ειχε τα δυνατα της σημεια. Το PS1 ειχε καλυτερα Racing, Jrpg και Fighting games. Το N64 ειχε καλυτερα FPS (μακραν), Adventures, 3D platforms (πολυ μακραν) kαι multiplayer games. Το Saturn δεν ξερω γιατι δεν ειχα την ευκαιρια να παιξω ποτε δυστηχώς (μολις προσφατα εσωσα ενα απο τα σκουπιδια και μου ήρθε η ορεξη να το γνωρίσω).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα