Μίκυ Μάους [ το κόμικ ]

Φοβερά νέα!

Επιτέλους, το περιοδικό Μίκυ Μάους επανακυκλοφορεί, θα τρέξω στα περίπτερα να το αγοράσω αν και πιστεύω ότι δε θα το βρω βάση όσων λέτε.

Τέσπα, όπως και να 'χει μας προσφέρει και η Καθημερινή τη συλλεκτική μεγάλη βιβλιοθήκη ΚΟΜΙΞ Disney.

Ό,τι πρέπει! :)

Y.Γ Θα ανεβάσω σύντομα μια φωτογραφία με όσα Περιοδικά Μίκυ Μάους, ΚΟΜΙΞ, Ντόναλντ έχω. :D

Και τέλος ένα tweet που περιγράφει απόλυτα την κατάσταση:
 
Θα το βρεις... Είναι νωρίς ακόμα για να εξαντληθεί...

Πόσοι "καμμένοι" σαν κι εμάς υπάρχουν, αλλά και πόσα πιτσιρίκια που θα το πάρουν στις πρώτες μέρες;

Α! Ξέχασα και τους "εμπόρους" που θα σηκώσουν παλέτες για μεταπώληση! :fafoutis:
 
το γραφανε στο site της καθημερινης οτι ειναι ενισχυμενο τευχος για θεσσαλονικη υπαρχει ενα θεμα γενικα γιατι ημουνα στην κοπελα μου και το εξτρα τευχος μουντιαλ δεν μπορουσα να το βρω ενω αθηνα υπηρχε και θεσσαλονικη κυκλοφορησε με 2 βδομαδες καθυστερηση μου αρεσε και εμενα η πρωτη ιστορια και δεν ξερω γιατι την χωρισανε
 
nwntas είπε:
Κλασικό κόλπο του Μίκυ Μάους για να κρατήσει το ενδιαφέρον των αναγνωστών. Απ' όσο θυμάμαι, η πρώτη, βασική ιστορία κάθε τεύχους είχε συνέχειες. Στα σπέσιαλ τεύχη μπορεί να συνέχιζαν την ιστορία στον ίδιο τόμο, αλλά στα κανονικά τεύχη τη συνέχιζαν στο επόμενο τεύχος.
Δε νομίζω ότι είναι κόλπο, δε γίνεται μια ιστορία να μονοπωλήσει όλο το περιοδικό, πρέπει να μπουν και ιστορίες με άλλους χαρακτήρες. Άλλωστε και στο ιταλικό Topolino έτσι γινόταν από παλιά. Στο ελληνικό Μίκυ Μάους, υπήρξε κάποτε μια ιστορία που διήρκησε 7 τεύχη!

Τι να πούμε τότε για τα Μπλεκ-Αγόρι που είχαν 20 ιστορίες των 4-5 σελίδων σε πολλαπλές συνέχειες;
 
Για μενα οι ιστοριες που συνεχιζοταν σε πολλα τευχη ηταν το αλατοπιπερο των Μικυ Μαους και της περιμενα πως και πως ειτε αποτελουνταν απο δυο συνεχεις πχ ειτε αρκετες παραπανω.Ιστοριες οπως η ζωδιακη πετρα που αποτελουνταν απο 12 συνεχειες η το μυστικο του ακεφαλου τοτεμ η το αινιγμα του τοτεμ που αποτελουνταν απο 10 συνεχεις η εκεινη η ιστορια που αν θυμαμια καλα ειχε δυο συνεχεις με το αυγοπτερο που ειχε φτιαξει ο κυρος γραναζης για να παει στα εγκατα της γης και να βρουνε ολες της λιρες του θειου σκρουτζ απο το θησαυροφυλακιο που της ειχαν λιωσει.Η και την αλλη ιστορια που δεν ξερω αν ηταν ακριβως συνεχεις με τον θειο σκρουτζ και τον ντοναλντ που ειχαν ενα γαιδουρι με ενα βαρελι πανω και γυρνουσαν σε διαφορες περιοχες του κοσμου.Μιλαμε τρελενομουνα για ιστοριες με συνεχειες και φυσικα και δεν της θερωρω κολπο ειδικα αν ειναι τετοιες επικες ιστοριες και οχι τιποτα να χαμε να λεγαμε.
 
Αν όντως αυτό είναι ενισχυμένο τεύχος και μετά μια απ' τα ίδια, η επιλογή της τιμής είναι μάλλον ατυχής. Στις μέρες μας δεν αυξάνουμε, μειώνουμε.

Ας είναι καλά η βιβλιοθήκη Ντίσνευ, που τελικά εκεί θα καταλήξω.

Όσον αφορά τις ιστορίες με συνέχειες και εμένα μου αρέσουν και όντως είναι από τις ωραιότερες. Αλλά για πρώτο τεύχος, δε μου αρέσει που σε αναγκάζει να πάρεις και τη συνέχεια. Θα μπορούσε ως πρώτο τεύχος που είναι (και μάλιστα ενισχυμένο) να είχε και τη συνέχεια στο ίδιο.
 
Το πρώτο μίκυ του Τερζόπουλου με ιστορία σε συνέχεια δεν κυκλοφόρησε;
 
Ναι είχε την ιστορία "Στις πηγές των Μογγόλων" που ολοκληρώθηκε στο 2ο τεύχος!
 
Το θερμά για μένα είναι η τιμή. Ο στόχος να είναι το 1 ευρώ ακόμα και με χαρτί απλό. Δεν μπορεί Ένα παιδικό περιοδικό να κοστίζει πάνω από μια τυρόπιτα
 
Τζίφος! Και σήμερα που έψαχνα στο κέντρο της πόλης ή έχει τελειώσει ή δεν το έχουν παραλάβει καθόλου. Άσε που άλλοι πάλι με κοιτούσαν σαν ούφο και μου έλεγαν "Μα αυτό σταμάτησε!"
 
Kambia είπε:
Τζίφος! Και σήμερα που έψαχνα στο κέντρο της πόλης ή έχει τελειώσει ή δεν το έχουν παραλάβει καθόλου. Άσε που άλλοι πάλι με κοιτούσαν σαν ούφο και μου έλεγαν "Μα αυτό σταμάτησε!"
λογικα πρεπει να βγει αυτη την παρασκευη και θα κυκλοφορει εκει με μια εβδομαδα καθυστερηση οπως γινοταν και παλια
 
Βρήκα εχθές σε ένα ψιλικατζίδικο (του είχαν μείνει 4) και το τσίμπησα και εγώ. Δεν το έχω ανοίξει ακόμα να το περιεργαστώ, αλλά μου φάνηκε ψιλο ξενέρωμα έχοντας συνηθήσει επί 3 δεκαετίες + τον Τερζόπουλο.

Μας τα άλλαξε λίγο ο Ντέιβιντ τα πράγματα αλλά καλοδεχούμενο σε κάθε περίπτωση, μιας και ΔΕΝ μπορώ να φανταστώ Ελληνικό Καλοκαίρι χωρίς Μίκυ Μάους.

Μικυ Μαους 1 PT8.jpg

πηγή: www.star.gr
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το δικο μου το Μικυ Μαους εχει το παρακατω logo ,απο την στιγμη που ανανεωθηκε εχασα πασα επαφη με αυτο.

Διατηρουμε επετειακες σχεσεις καθε οποτε βγαινουν τα ενισχυμενα εορταστικα που θυμουνται τους παλιους αναγνωστες των 80ς ,πραγμα σπανιο.

 Μικυ Μαους logo Aardvark.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Παιδιά. ιδέα μου είναι ή το δεύτερο που βγήκε την Παρασκευή φαίνεται λεπτότερο απ' το πρώτο; Έχει τις ίδιες σελίδες ακριβώς, αλλά αν τα συγκρίνεις δείχνει λεπτότερο.
 
Άλλαξαν τα γραμμάρια του χαρτιού... Το έκαναν πιο λεπτό και πιο ιλουστρασιόν... ;)
 
Όπως πολύ σωστά διάβασα παραπάνω, οι συνέχειες στο επόμενο τεύχος ήταν αυτό που μας ξετρέλαινε, αυτή η αναμονή!!

Τώρα θα πάω και εγώ χτυπήσω ένα τεμάχιο......που ξέρεις μπορεί σε μερικά χρόνια να το διαβάζουμε στα εγγόνια μας. διηγώντας τους αυτή τη μέρα!!
 
Όταν το λογότυπο άλλαξε σιγά σιγά άλλαξαν και οι ιστορίες, μετά από ένα δύο χρόνια τελειώσαν οι λατρεμένοι Ρ.Σκάρπα και Λ.Γκάτο και αρχίσαν κάτι άλλες με τραγικό σχέδιο και περιγράμμάτα, οπότε και εγώ το έκοψα. Τα τελευταία τεύχη δε που ξαναπήρα το 2011 ήταν μια απογοήτευση. Ακόμα και τα Κλασικά δεν είχαν πια παλιές ιστορίες, αλλά αυτές τις σύγχρονες, μόνο που αντί να είναι του 2011, ήταν του 2008. οκ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
εχοντας φτασει αισιως στο 3ο τευχος νομιζω οτι εκτος απ την διαφορα στο εξωφυλλο και τις νεες ιστοριες το περιοδικο ειναι ιδιο ακριβως οπως ηταν και του τερζοπουλου πριν κλεισει μαλλον πρεπει να εχουν την ιδια συντακτικη ομαδα η να ακολουθησαν το ηδη υπαρχον concept
 
Σημερινή συγκομιδή:

Μικυ Μαους 5 DINO.jpg

Δηλώνω εντυπωσιασμένος από τα παλιά τεύχη!

Μέχρι σήμερα δεν είχα κρατήσει κανένα στα χέρια μου, γιατί δεν τα πρόλαβα ηλικιακά. Δεν έχουν κάτι το ιδιαίτερο όσον αφορά το χαρτί η την εκτύπωση, όμως στα μάτια μου, έχουν κάτι το μαγικό... :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
:eek: πως είναι δυνατόν;; Εδώ από Ελλάδα; Είναι γνήσια ή ανατυπώσεις;

Αυτά πρέπει να μπουν σε θυρίδα στον Άρη.
 
Πίσω
Μπλουζα