Προβλήματα μετά την αναβάθμιση?

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης
Ειναι στα πλαισια του ισιωματος των στατιστικων. Πιστευω συντομα και αυτο θα ειναι ΟΚ

Το μονο ενοχλητικο προβληματακι που βλεπω να υπαρχει ακομα, ειναι τα παλια youtube links τα οποια αρχες της επομενης εβδομαδας θα ειναι ΟΚ.

Να αναφερω οτι για το embeding των videos υπαρχει πλεον ειδικο εικονιδιακι στον editor (αυτο που μοιαζει με φιλμ)

Μου φαίνεται ότι έπεσα σε χοντρό bug. 8)

Έφτιαξα ένα νέο album, έκανα κλικ στο upload pictures, με άφησε να τις διαλέξω αλλά τελικά κατέληξα εδώ:

bugyt.jpg

38.28 ΜΒ of 976.6 ΚΒ used?!?!?!

Αποτέλεσμα πανηγυρική αποτυχία. Αφού πρώτα τις ανέβασε για να χαθεί και κάμποσος χρόνος στο upload, μετά εμφάνισε δίπλα στην καθεμία "ανεβασμένη" το κόκκινο θαυμαστικό που βλέπετε (βάζω και το κείμενο που εμφανίζει αν κάνεις mouseover εκεί) και οι φωτογραφίες εξαφανίστηκαν. :cry:

Προφανώς υπάρχει θέμα με την ρύθμιση των quotas, αλλά έτσι όπως είναι τώρα ακυρώνεται πλήρως η ικανότητα δημιουργίας οποιουδήποτε ουσιαστικού album.

Επίσης αν παίρνει ρύθμιση αυτό το "Uploads not utilized within one hour will be deleted", θα προτιμούσα κάτι πιό "ανεκτικό". Κατανοώ την ανάγκη να καθαρίζεται το σύστημα από τυχόν άχρηστο υλικό, αλλά δώστε κανένα καλύτερο περιθώριο βρε παιδιά! Πχ εγώ ανέβασα απόψε φωτογραφίες για topic που σκοπεύω να φτιάξω αύριο. Νομίζω ότι 24 ή 48 ώρες είναι πιό εύλογο από το 1 ώρα περιθώριο για να χρησιμοποιήσεις τις φωτογραφίες σου.

Thanks for your time. :)

EDIT: και τώρα που ανέβασα και το post με την φωτογραφία, έπεσα και πάνω σε αυτό (ιδιότητες της φωτογραφίας από Firefox) : 944px x 420px (scaled to 800px x 356px). Προφανώς κάνει υποχρεωτικό scaling σε 800 οριζόντια pixel (και πόσα κάθετα άραγε; ) αλλά στο παλιό board μπορούσες κάνοντας ένα κλικ να εμφανίσεις την φωτογραφία στην μεγαλύτερη της διάσταση. Δεν βλέπω να διατηρείται αυτή η λειτουργία, δυστυχώς.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Με Opera δεν μπορεσα να κανω reproduce το πρωτο προβλημα. Ισως δεν καταλαβα τα βηματα. Μπορεις, αν σου ειναι ευκολο, να το πας πιο "λιανα" ωστε να μου ειναι πιο ευκολη η αναπαραγωγη του στο PC μου? Καποιος αλλος φιλος ειχε κατι παρομοιο?

Τετοια θεματακια πρεπει να τα τσεκαρουμε γρηγορα πριν αποτελεσουν προβλημα.

Το θεμα με το scaling θα το κοιταξω αμεσα να δω τι μπορει να ειναι.

To θέμα με το scaling είναι ότι τώρα πια το αναλαμβάνει το VB ενώ πριν υπήρχε plugin. Θα τo δω εγώ.

Για το uploading, εχουμε βαλει ως default μεθοδο που χρησιμοποιει flash.

Αν πατε στις Ρυθμισεις του λογαριασμου σας (Settings->Επεξεργασία Επιλογών), στο τελος υπαρχει μια επιλογη

Enhanced Attachment Uploading

Aν εκει επιλεξετε το Enhanced Attachment Uploading off θα χρησιμοποιει HTML οποτε λογικα δεν θα υπαρχουν θεματα ασυμβατοτητας με browsers.

Mαλιστα αν αυτη η μεθοδος ειναι τελικα προτιμητεα, θα την αλλαξουμε κεντρικα.

Το προβλημα που ειχε ο Maddog το εχω κι εγω απο χθες στο ενα μονο απο τα δυο μου Αλμπουμ. Το αλλο τις ανεβαζει κανονικα.

Επελεξα κι εγω off στο Εnhanced Attachment, οπως διαβασα εδω, αλλα παλι τιποτα στο Αλμπουμ. Εκτος αν δεν κανω σωστα τη διαδικασια γιατι δε γνωριζω πολλα απο υπολογιστες.

Wally, το πρόβλημα προφανώς είναι ότι το σύστημα μου έχει δώσει quota 976 KB για όλες τις φωτογραφίες μου και αυτές που έχω ήδη ανεβασμένες είναι 38.2 MB

Και επομένως, απλά δεν με αφήνει να ανεβάσω άλλες. Αν συμβαίνει το ίδιο σε όλους, απλά καταργείται de facto η δυνατότητα να δημιουργήσεις albums.

Δοκίμασα και τώρα, πάλι δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφία στο νέο album. Δεν νομίζω ότι έχει σχέση με ασυμβατότητα browser/flash ή οτιδήποτε τέτοιο.

Βασιλη, το 976kb ειναι (προς στιγμην) το οριο για uploading την καθε φορα. Ποσες φωτο πηγες να ανεβασεις τωρα ? ανεβασε 1-2 ή τελος παντων μεχρι 900κατι kbs - να δουμε αν εχω δικιο.

Αν αυτο το οριο ειναι διαφορετικο απο αυτο που ισχυε μεχρι τωρα, το συζηταμε και το αλλαζουμε.

Η τελευταία απόπειρα ήταν με μία και μοναδική των 16 ΚΒ, πάλι το ίδιο έγινε. :(

Και δοκίμασα τώρα και με Internet Explorer, πάλι ακριβώς τα ίδια.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οποτε η φοβερη θεωρια μου ... κατεποντισθη :D

To ξανακοιταω ...

Για ξαναδοκιμασε τωρα ;)

(αυτη η σιγουρια θα με φαει...)

Ωραία. Γερομπιλ :P , μολις τις ανεβασεις, πεζ μου κι εμενα, γιατί θελω να ανεβασω φωτόζ απο το καμπινάκι μου ;)

Παιδιά, δεν θέλω να σας ζαλίζω αλλά ακόμα υπάρχουν σημαντικά bugs στον τρόπο που το forum χειρίζεται τις εικόνες. Και μάλιστα με έχει μπερδέψει γιατί δεν φαίνεται να τις αντιμετωπίζει με έναν ενιαίο τρόπο.

Παραδείγματα από τα πρόσφατα threads όπου ανέβασα φωτογραφίες NeoGeo CD και GameOn:

NeoGeo CD (οι αναφερόμενες φωτογραφίες είναι στην σελίδα 3 του thread)

Crossed Swords: η μπάρα (click here to view the original image of...) λέει 800x766. Κάνοντας κλικ βλέπεις την εικόνα στα 1.279x1.224, όπως την είχα ανεβάσει. Σημειώνω ότι αυτές οι φωτογραφίες είχαν ανέβει πριν την αλλαγή του VBulletin. Τα ίδια ισχύουν για όλες τις εικόνες του post αυτού.

Αντίθετα σε αυτές που ανέβασα χτες (μετά την αναβάθμιση ή ότι άλλο μπορεί να πειράχτηκε χτες) έχει κάνει άλλο, πχ Magical Drop 2: Λέει 676x638 και τόσο την εμφανίζει και μετά το κλικ. Το πρόβλημα είναι ότι εγώ την είχα ανεβάσει σε 1224x1155. Τα ίδια ισχύουν για όλες τις εικόνες του post αυτού, δηλαδή τις έχει κάνει σημαντικό resize.

Στο thread του GameOn (οι αναφερόμενες εικόνες είναι στην σελίδα 4) συμβαίνουν ακόμα πιό παράξενα πράγματα, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι όλες οι εικόνες ανέβηκαν μετά την αναβάθμιση του VBulletin:

OutRun: Λέει 764x1018, την δείχνει 764x1018, η αυθεντική είναι 930x1240.

Track 'n Field: Λέει 800x1067, την δείχνει 821x1095, η αυθεντική είναι 930x1240.

Missile Command: Λέει 800x600, την δείχνει 1224x918, η αυθεντική είναι 1240x930.

Battle Zone: Λέει 800x600, την δείχνει 1240x930, η αυθεντική είναι 1240x930.

Star Wars: Λέει 800x600, την δείχνει 999x749, η αυθεντική είναι 1240x930.

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω τι παίζει, φαίνεται να εφαρμόζει εντελώς τυχαία κριτήρια για το πως θα την εμφανίσει, άρα δεν μπορώ να συμπεράνω σε ποιά ανάλυση είναι καλό να ανεβάζω. Η συνηθισμένη μου τακτική είναι να ανεβάζω ελαφρά μικρότερες από το 1280x1024 ώστε να φαίνονται και εύκολα αλλά και αρκετά μεγάλες στις συνήθεις αναλύσεις που δουλεύουν οι περισσότεροι.

Με αυτό το randomness μου χαλάτε τα φωτορεπορτάζ μου! :cry:

Βασιλη δεν μας ζαλιζεις καθολου - ισα ισα που τετοια ποστς περιμενουμε εδω ;)

Εχουμε και λεμε - πριν την αναβαθμιση η gallery μας ΔΕΝ δουλευε σωστα (τι σωστα δηλαδη...), συγκεκριμενα ΔΕΝ εφηρμοζε τα ορια μεγεθους που ειχαμε αποφασισει. Εμεις (και οι "κατασκευαστες" του vbulletin) οριζαμε 800Χ600 και αυτη δεχοταν ακομα και 5000Χ3500 (!!!)

Δεν εκανε δηλαδη resize κατα το uploading - παρα μονο κατα το view οταν την ποσταριζες καπου. Σαν αποτελεσμα εχουμε σημερα στον server καμποσες δεκαδες GBs απο φωτογραφιες μεγεθους οικοπεδου - που τρωνε το δισκο και ταυτοχρονα τσακιζουν το bandwidth.

Στην παρουσα εκδοση του vbulletin τα πραγματα δειχνουν διαφορετικα - η gallery κανει ελεγχο και resize κατα το uploading και βαζει ενα χερακι στο να "πεσουν οι αντικειμενικες αξιες" των οικοπ....φωτογραφιων.

By default εχει επιλεξει τα 800x600 που ειναι και η προτεινομενη αναλυση απο το vbulletin - λογω του οτι ενα τεραστιο κομματι χρηστων (φορητοι, υποφορητοι, notebooks) "βλεπει" ιντερνετ στα 1024Χ768 και ο χωρος που χρησιμοποιει ενα post ειναι περιπου (πολυ στο περιπου) τα 800Χ600. Προσπαθει δηλαδη να αποφυγει το resize ακομα και στο view.

Οσον αφορα αυτο που λες για τα τυχαια κριτηρια στο resize - δεν ειναι ετσι. Η βαση ειναι τα 800Χ600 αλλα ειναι αδυνατον να πεσει ακριβως το καδρο ειδικα οταν τα κριτηρια resizesing δεν ειναι μονο το πλαισιο αλλα και το μεγεθος σε KBs. To τελικο μεγεθος που σου προκυπτει ειναι (υποτιθεται) η χρυση τομη (των δυνατοτητων της gallery) για να ερθει η εικονα οσο πιο κοντα στο οριο (800X600) και με την καλυτερη δυνατη ποιοτητα.

Η προτεινομενη λοιπον αναλυση για φωτογραφιες στο vbulletin ειναι τα 800Χ600. Παντως το παρακολουθουμε το θεμα και θα ενημερωσουμε αν αλλαξει κατι.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Δεν ήξερα ότι ζορίζεται ο σέρβερ από τις φωτογραφίες, είχα την εντύπωση ότι κάποτε είχε ειπωθεί κάτι σαν "βαράτε, αντέχει", περί απόλυτης επάρκειας bandwidth και χώρου. Αλλά μπορεί και να κάνω λάθος ή να παραμεγαλώσαμε από τότε...

Θα κοιτάξω λοιπόν να ανεβάζω κοντά στο 800x600 από εδώ και μπρος, αν και φοβάμαι ότι θα χαθεί αρκετή λεπτομέρεια. Τουλάχιστον να κάνω τα resize εγώ και όχι το VBulletin όπως γουστάρει. :)

Μπορείς να μου πεις και το όριο σε KB;

Πίσω
Μπλουζα