Πω πω ρετριλα!!!ARETARA είπε:Άλλο ένα διαμαντάκι από τις εκλογές του '85, η ημερομηνία είναι 1/6/1985 κατά τον uploader, εγώ πιστεύω ότι είναι 25/5/1985 διότι οι εκλογές έγιναν στις 2/6/1985 και πάντα η τελευταία συγκέντρωση γίνεται Αθήνα και όχι Θεσσαλονίκη που αναφέρεται το video. Εν πάσει περιπτώσει οι σκηνές έχουν ληφθεί στη Σταυρούπολη, στο ύψος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και έως τη στροφή Καρατάσου.
Κατάλαβα rio, σε ευχάριστο. Παντός οι ξαδέλφες μου τον λάτρευανε τότε, το ύψος του, τα Γαλανα ματιά του και τέτοιες θύληκες σαχλαμάρες.RIO είπε:Το βρυκόλακας έχει να κάνει με το παρουσιαστικό του . Όσο γα την πολιτική εχθρότητα εναντίον του, αυτό είναι μεγάλη ιστορία και ξεφεύγει από την θεματολογία του φόρουμ....
Rakeesh έψαξα την λέξη γκαντεμης σε λεξικό. Υπάρχει αγγλική μετάφραση; Βρήκα doomsayer, pessimistic και jinx.Rakeesh είπε:Ο Μητσοτακης ειχε τη φημη (απο τους εχθρους του, απο τον Τυπο και απο τους σατιρικους) ως γκαντεμης. Δεν ξερω γιατι, ουτε εχω καταλαβει αν εννοουν "άτυχος" ή "γρουσούζης" (για τους άλλους). Ελπιζω καποιος να μας διαφωτισει.
Εχω την εντυπωση επισης οτι εκανε συνηθως απαισιοδοξες δηλωσεις, και γενικως ο,τι επιχειρουσε τελικα δεν το καταφερνε. Θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι σε μια φαση που λειτουργησε ως μεσολαβητης μεταξυ δυο αντιπαλων Βαλκανικων ηγετων, η πρωτη συναντηση που εκανε ο Μητσοτακης πηγε καλα (μεχρι και ο Παπανδρεου τον συνεχαρη), αλλα τελικα ακυρωθηκαν ολα και τα επεισοδια συνεχιστηκαν επισης ειχε εμπλακει σε καποια σκανδαλα.
Το "βρυκόλακας" πιστευω σχετίζεται με το "γκαντέμης" αλλα και το υψος του. Επισης ομως πιστευω οτι αναφερεται και στη μεγαλη του ηλικια. Εχει "θαψει" τους αντιπαλους του (και γενικως ολους τους συγχρονους του).
Κατα τα αλλα εχω συζητησει με μια φιλη μου που ασχολειται πολυ με τα πολιτικα και συζητησαμε τα εξης για την εχθροτητα που υπαρχει για το Μητσοτακη: δεν πρεπει να ξεχναμε οτι ειναι αποστρατευμενος και δεν ανηκει πλεον στο συστημα, οποτε ο Τυπος και τα Μεσα μπορουν να τον χτυπανε ελευθερα, χωρις να θιγουν το συστημα ή άλλα συμφεροντα. Οταν λοιπον θελουν να επιτεθουν στα στραβα εκεινης της εποχης, ο Μητσοτακης ειναι ο ευκολος στοχος. Αλλοι ηγετες που ισως εκαναν χειροτερα, ανηκουν ακομα στο συστημα, οποτε ειναι στο απυρόβλητο.
Λίγο άσχετο, αλλά πρώτη φορά ακούω να άρεσε ο Μητσοτάκης σε γυναίκες, Paladin Eγώ πάντως τον φοβόμουν όταν ήμουν μικρή, γιατί μου θύμιζε τον Δρακουμελ.Paladin είπε:Παντός οι ξαδέλφες μου τον λάτρευανε τότε, το ύψος του, τα Γαλανα ματιά του και τέτοιες θύληκες σαχλαμάρες.
Άλλο ένα παρατσούκλι του επίτιμου...Πάντως και η γυναίκα του είχε παραδεχτεί τη γκαντεμιά του.perlastar είπε:Eγώ πάντως τον φοβόμουν όταν ήμουν μικρή, γιατί μου θύμιζε τον Δρακουμελ.
Κράτα το "jinx" - αυτό είναι το πιο ταιριαστό!Paladin είπε:Rakeesh έψαξα την λέξη γκαντεμης σε λεξικό. Υπάρχει αγγλική μετάφραση; Βρήκα doomsayer, pessimistic και jinx.