Συντήρηση διάφορων βιντάζ κούκλων (εκτός Bibi-bo)!

mytinyworld είπε:
Και τι κάνουμε, αν μια σπανιότατη και υπέροχη κούκλα, ήταν στην βιτρινα του μαγαζιού για... δύο δεκαετίες? 8) Αν ο ήλιος υπήρξε αμίληκτος με τα ρούχα της? :eek: Ιδού τι δοκίμασα εγώ, για να ξανανιώσουν τα ρούχα μιας απλά καταπλητικής sindy, για την οποία ευχαριστώ πολύ το makisimo που την βρήκε και μου τη χάρισε! :thanx2: Προβολή συνημμένου 27835Προβολή συνημμένου 27833Προβολή συνημμένου 27834Προβολή συνημμένου 27832
Εξαιρετική δουλειά, την έκανες σαν καινουργια..!! Δεν ηξερα ότι υπάρχουν τέτοιο μαρκαδόροι που βάφουν..!!!! Δηλαδη και για πλυσιμο να μπει δνε θα βγει το χρωμα??? Κοιτα να δεις εξέλιξη..!! :D όπως και να εχει, ήρθε στο καταλληλότερο άνθρωπο για να τοποθετηθεί στην συλλογή του..! ;)
 
Σ'ευχαριστώ makisime!! :D :flower: Χμ, δεν ξέρω αν πλένονται, αλλά σίγουρα απορροφώνται αμέσως και δεν ξεβάφουν! Είναι μαρκαδόρος ειδικά για ύφασμα, οπότε ενδεχομένως και να μην ξεβάφει.. :xm:
 
Χρήσιμο πολύ θέμα. Αν μπορούσε και κάποιος να συγκεντρώσει όλη την ύλη ή κάνει επισταμένως αυτή τη δουλειά και να γράψει κάτι σαν άρθρο , θα ήταν πολύ χρήσιμο για εμάς που είμαστε σχετικά νέοι συλλέκτες.
 
ως νεα συλλεκτης μπορω να το κανω εγω. εχω κανει ηδη κατι αντιστοιχο στο νημα η ιστορια της ευρωπαικης barbie. επειδη ειμαι κ νεα στο foroum, πειτε μου οταν το εχω ετοιμο, που θα μπορουσα να το αναρτησω.
 
lne ετοίμασέ το και ενημέρωσέ μας ώστε να το τακτοποιήσουμε το θέμα ;)
 
οκ!! ελπιζω να ειναι καλο...!!
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ!!!

συμφωνα με την πολυ λαμπρη ιδεα του spirtouli, πηρα την πρωτοβουλια να γραψω ενα αρθρο στο οποιο αναφερονται ολα οσα εχετε αναρτησει για την συντηρηση κουκλων bibi-bo, barbie κ αλλων σε αυτο το νημα αλλα κ στο bibi-bo συντηρηση, μαλλια, μακιγιαζ κ οταν καταφερω να το ολοκληρωσω να αναρτηθει στο retromaniax κ να ειναι στη διαθεση ολων.

ο προβληματισμος μου ειναι ο εξης : στο εξωφυλλο στο οποιο εφτιαξα αναφερονται ενα ενα ολα τα ονοματα οσων εχουν δωσει τις ιδεες κ τις πληροφοριες τους. το θεμα ειναι οτι το μεγαλυτερο μερος του κειμενου ειναι αντιγραφη-επικολληση οσων σχολιων εχουν αναρτηθει κ πολλες φορες χρειαζεται να παραποιω ή να διαγραφω καποια σχολια ωστε το κειμενο να φαινεται ενιαιο. επισης χρειαζεται να αντιγραφω κ να προσθετω τις φωτογραφιες τις οποιες εχετε αναρτησει κ ακολουθουν τα σχολια σας ωστε να ειναι πιο κατανοητο αυτο που εκαστοτε περιγραφεται (οτι δλδ εχετε κανει κ σεις). κατω απο καθε σχολιο κ φωτογραφια που αντιγραφω βαζω το ονομα κ το λινκ του ποστ οπου το πηρα, αλλα σαφως επρεπε να ρωτησω κ να παρω την αδεια σας.

τελος σε καθε σελιδα υπαρχει υδατογραφημα του retromaniax.

θα ηθελα να σας παρακαλεσω να με ειδοποιησετε με οποιοδηποτε τροπο, ειτε εδω (η ανακοινωση υπαρχει κ στο θεμα bibi-bo συντηρηση,μαλλια, μακιγιαζ) ειτε με προσωπικο μηνυμα, αν υπαρχει προβλημα να χρησιμοποιησω τα σχολια κ τις φωτο σας για την συνταξη του αρθρου. αν υπαρχει προβλημα φυσικα τα σχολια κ οι φωτο οσων θελουν θα παραληφθουν.

ευχαριστω!!
 
καταρχην να ζητησω συγνωμη για το αρθρο το οποιο ακομα δεν ειναι ετοιμο καθως δεν εχω ουτε υπολογιστη δικο μου κ σε αυτον που χρησιμοποιω δεν εχει word ουτε μπορω να βρω απο καπου...

δευτερον θα ηθελα τη γνωμη κ τη βοηθεια σας. αυτην την κουκλιτσα την εχω απο παλια, ουτε θυμαμαι απο ποτε. ειναι κακης ποιοτητας ολοκληρη απο μαλακο-σκληρο πλαστικο (δε λυγιζει τιποτα) κ την ειχα παραπεταμενη κυριως γιατι καθε φορα που την επιανα τα μαλλια της θρυμματιζονταν στα χερια μου.

αποφασισα να της βαλω αρχικα, μαλλια κατι που ηταν αρκετα δυσκολο 1ον γιατι μαλλον δεν ειχα διαβασει καλα το μαθημα μου κ 2ον γιατι το κεφαλι της ειχε τρυπες οπου να ναι, διαφορων μεγεθων ή κ τελειως κλειστες, με αποτελεσμα να ανοιξω σε καποια σημεια το κεφαλι της να της βαλω τα μαλλια κ να τα κολλησω ολα απ την αρχη.

επειτα, ειπα, μιας κ πειραματιζομαι να την ξεβαψω κ να την βαψω. φταινε οι βαφες που ηταν σχετικα παλιες της αδερφης μου, φταινε τα πινελα, φταιει το χερι μου, φταινε τα φεγγαρια που πολυ με λεν τρελη, το αποτελεσμα ειναι το παρακατω.μου μοιαζει πιο πολυ με προχειρη ζωγραφια.(επισης δεν περασα κατι για να γυαλιζουν)

δε σκαω κ πολυ καθως ηθελα απλα να παρω μια ιδεα κ εχω σκοπο να προμηθευτω τελικα κ αλλες κουκλες τετοιου ειδους με σκοπο να εξασκηθω πρωτου πιασω μια ''πιο καλη κουκλα'' στα χερια μου για κατι τετοιο, αλλα πραγματικα θα ηθελα τη γνωμη σας για το τι πρεπει να προσεξω-διορθωσω.

η κουκλιτσα πριν κανω οτιδηποτε DSC00100.jpg

ευχαριστω εκ των προτερων!!!!

DSC00096.jpg

DSC00098.jpg

DSC00099.jpg

IMG_7122%20[1600x1200][1].jpg
 
Μία ερώτηση για την συσκευασία μίας κούκλας. Έχω ένα κουτί της el greco που έχει καφετιές κηλίδες αν το βάλω σε νοτυλάπα υπάρχει κίνδυνος να βρωμίσει εντελώς το κουτί?
 
Μπορείς να βγάλεις φωτογραφία?

Το σίγουρο είναι οτι η ντουλάπα γενικά ευνοεί την ανάπτυξη υγρασίας και μια και το χαρτί είναι υδρόφιλο κινδυνεύει άμεσα.
 
Nαι Σπισρτούλη απόφυγε το να το εκθεσεις σε μερος που δεν θα εχει καθολου ηλιο κια καθολοθ αερα..!! Ουτε φυσικα σε μερος που να εχει πολυ ηλιο γιατι εχουμε δει τα αποτελεσματα..!! Προσπαθησε το μερος να αεριζεται αρκετα ικαι να το βλεπει που και που καμια ακτινα φωτος..!! Σιγουρα οχι ντουλάπα..!! Είναι σαν να δινεις αυγα τηγανιτα σε άτομο με χοληστερινη...!! :)
 
Το κακό με τις συλλογές είναι η έλλειψη χώρου. Εγώ τα έχω σε ένα ντουλάπι που βέβαια το ανοίγω. Φοβάμαι όμως αν βάλω το κουτί θα μυρίσουν και τα υπόλοιπα.
 
Lne, της έδωσες ωραίο τύπο, θα μου άρεσε να τη δω αυτή την κούκλα ντυμένη γκέισα!

Spirtouli, αν έχεις χώρο βάλε το κουτί πάνω από την ντουλάπα. Οχι όμως μέσα.
 
Lne η κουκλίτσα έγινε πανέμορφη!! Μου θυμίζει τις πρώτες Barbie που κυκλοφόρησαν!! Αν σε ενδιαφέρει η καταγωγή της, πρόκειται για την Betina από την R.T. Toys εδώ είχα περάσει μία παλιότερα:

http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?11786-Vintage-%CA%EB%F9%ED%EF%E9-amp-%C1%ED%F4%E9%E6%E7%EB%E5%F2-%F4%E7%F2-Barbie-%EA%E1%E9-%F4%E7%F2-%C2ibi-bo-%28%E4%E5%EA%E1%E5%F4%E9%E1-80-%EA%E1%E9-%E5%EA%E5%E9-%E3%F5%F1%F9...%29&p=251188&viewfull=1#post251188

Spirtouli μου θα συμφωνήσω και εγώ με τους προλαλήσαντες, το μόνο που έχω να προσθέσω είναι ότι μπορείς να βάλεις μέσα στο κουτί και ένα φακελάκι με μπίλιες σιλικόνης όπως αυτά που βάζουν μέσα στα δερμάτινα παπούτσια για να μην πιάνουν υγρασία στις αποθήκες. Αν δεν έχεις κάτι τέτοιο κυκλοφορούν στην αγορά στα σιδηρο-χρωματοπωλεία ειδικά σακουλάκια άμμου και σε κάποια Super Market χάρτινα φακελάκια με σκόνη που έχουν και άρωμα (για τα ρούχα). Καλή επιτυχία!!!

Καλέ τώρα τον πρόσεξα τον παραλληλισμό με τα αυγά και τη χοληστερίνη!!! Μα που τα βρίσκεις έλιωσα πάλι!!!! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις συμβουλές.Τελικά το κουτί πήγε πάνω σε ένα ράφι βιβλιοθήκης πάνω από την ακρίδα φωτεινούλη και την ντουλάπα της bibi bo. Φοβερή διακόσμηση ε?Αλήθεια, πώς αντιμετωπίζετε την έλλειψη χώρου προκειμένου να μην καταστραφούν τα παιχνίδια σας?
 
spirtouli προσωπικα δεν την αντιμετωπιζω...το καλο ειναι ειναι οτι εχω ενα δωματιακι-αποθηκουλα οποτε υπαρχει χωρος να μπουν αλλα τι κανεις με τη φθορα (ζεστη-ηλιος-εντομα-συγκατοικοι που μπορει να χρησιμοποιουν την ιδια αποθηκη)? αυτα που με ενδιαφερουν πραγματικα ομως (Οι κουκλες κ λοιπα αντικειμενα τους) βρισκονται στο δωματιο μου αφου χωραω προς το παρον κ γω ακομα μεσα...

mytinyworld σε ευχαριστω πολυ! soufle μου, αν κ εχω διαβασει πολλες φορες αυτα τα ποστ, δεν το ειχα προσεξει!να σαι καλα!η αληθεια ειναι πως αν το ειχα δει δε θα της πειραζα το βαψιμο, θα της αλλαζα μονο τα μαλλια...

παραλληλα ξαναεβαψα αυτες τις 2. την barbie την εχω απο μικρη αλλα την ειχε ''αναλαβει'' η αδερφη μου κ μια γατα μας....τα ρουχαλακια ειναι χειροποιητα εχτος απο το μπολερο που δε θυμαμαι κ η φουστα ειναι της bibi bo. η αλλη ειναι μια steffi love νεας γενιας ,με χειροποιητα οτι φοραει, την οποια ειχα καταλαθος διπλη κ δεν την ηθελε κανεις... :(

DSCN4274.jpg

υ.γ. για οποιον ενδιαφερεται, το χρυσο καπελακι ειναι φτιαγμενο απο περιτυλιγμα ανθοδεσμης. αυτο το ''υφασμα'' ειναι ευπλαστο, κοπηκε στο καταλληλο μεγεθος, μπηκε ενα σιδερακι (ετυχε να εχω ενα που να ταιριαζει απο κολιε, μπορει να ειναι λιγο συρμα ομως)κ μετα με τα δαχτυλα γυρισα τις ακρες ωστε να μοιαζει με καπελο.

DSCN4264.jpg

DSCN4278.jpg

DSCN4279.jpg
 
Lne μου πανέμορφες οι κουκλίτσες σου να τις χαίρεσαι!! Και ευχαριστούμε πολύ και για την ιδέα για το καπέλο! Το μπολερό που φοράει η Barbie είναι από τη Sindy Party Letters του 1990:

http://www.club-sindy.com/partyletters_box.htm
 
Εντυπωσιάστηκα απο το καπέλο..!! :wink:
 
λοιπον το ειχα διαβασει κ ειπα καπου να το σημειωσω γιατι εχω τη συγκεκριμενη sindy με τα ολα της εχτος παπουτσια κ σταμπα... ευχαριστω πολυ!

ευχαριστω makisime!!
 
αποφασισα σημερα να ασχοληθω με οσες κουκλιτσες μου εχουν καταστραμμενες αφελειες, κομμενες κλπ.φυσικα μπορει να γινει reroot κ να βαλετε τριχουλες. εγω που γενικα ζηταω την πιο ευκολη λυση, τους εφτιαξα αφελειες η καποιο χτενισμα που θα κρυβει αυτο το σημειο.

γενικα οι barbie εχουν ευκολα μαλλια κ με το πιστολακι βγαζοντας καυτο αερα μπορουν να σταθουν περιπου οπως θελετε οπως η παρακατω.

αρχικα λουζετε τα μαλλακια με οποιο τροπο προτιματε. εγω ακολουθησα τη συμβουλη της αναστασιας με το καυτο νερο. οντως κανει θαυματα! μετα τραβηξα μια σειρα απο τριχουλες στο μπροστινο μερος του κεφαλιου, τις εφερα μπροστα κ τις εκοψα στο μακρος που ηθελα. κρατησα το πιστολακι οπως φαινεται στη φωτο κ οι αφελειες ηταν ετοιμες!!

attachment.php
attachment.php


το ιδιο εκανα κ στη γλυκια sindy που μου χαρισε η mytinyworld. η συγκεκριμενη εχει πολυ αγρια μαλλια κ οσο κ αν επεμεινα με το πιστολακι δεν βγηκαν ακριβως οπως ηθελα...με λιγη λακ ομως καθησαν σχεδον..

ετσι ηταν πριν
attachment.php


κ ετσι τωρα με τις αφελειες της!!
attachment.php


αυτο το χτενισμα βγηκε σχεδον καταλαθος αλλα τελικα το κρατησα ειναι λιγο πιο... punk!η κουκλιτσα ειχε αφελειες αλλα προτιμησα να τις ανεβασω

attachment.php


εχω κ αλλα να σας δειξω συντομα!
 
Πίσω
Μπλουζα