[El Greco] Κάστρα και Πολιορκητές

με το συγκεκριμενο παιχνιδι εχω περασει απιστευτες στιγμες. Μακαρι να το ξαναβρω.
 
Από τα καλύτερα παιχνίδια...

Θυμάμαι ηρωικές μάχες με αυτοσχέδιους πολλές φορές κανόνες. :diablotin:
 
Γεια σε όλους. ..... παιχνίδι. Πριν αρκετά χρόνια ένας φίλος μου το χάρισε (είχε απ'όλα, τον δράκο, τον δούρειο ίππο, δύο κύκλωπες, τον μινώταυρο, τον πολεμικό κριό, του καταπέλτες, τις βαλίστρες, τα πάντα) και το έχω ακόμα. Πριν απο έξι μήνες βρήκα ένα expansion του απο την el greco και το αγόρασα για 1?!!! Οπότε απέκτησα το κουτί και τις οδηγίες του expansion στα ελληνικά. Όταν το είδε ο γιος του μαγαζάτορα με ρώτησε που το βρήκα, διότι εάν το είχε βρεί ο ίδιος θα το είχε κρατήσει ασυζητητεί... Αν θέλετε photos ή scans μου λέτε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπον.. εχουμε και λεμε...

Μετα απο τα σετ του BATTLEGROUND και μια μικρη υπομνηση που εκανα για το να ειχα μερικους Vikings και Barbarians για να κανω Allies και merge τους στρατους τους... μου φαινεται οτι πλεον μπορω κατα 80% να το καταφερω!!

castlegeneric.jpg

castleinside.jpg

castleuk.jpg

Με το BATTLEGROUND να καλυπτει 2 Grand Battle sets + all expansions (μεχρι στιγμης!), η κλασσικη εκδοση με μονο τα 2 πληρη Grand Battle sets, μενει να εξοπλιστει με τα δικα της expansions (που στην ουσια ηταν απλα ενα "οπλο" με την μορφη των μεγαλων κακων, και οχι με διπλα οπλα οπως της νεας εκδοσης - αλλα λογω μεγεθους πιστευω πως υπαρχει ισορροπια σε αναλογιες) αλλα και με το sea battle set! Ετσι μενει ενα 20% για να γινει ενα merge οπως αξιζει σε αυτο το καταπληκτικο και αειθαλες παιχνιδι.

Armies and kingdoms are still gathering, merging and multiply..

Stay Tuned!!! :diablotin:

..

Φιλε Aardvark.. εδω να δεις αναμνησεις!!

Και ακομα ψαχνω για τα υπολοιπα expansion της παλιας συλλογης ωστε να ενωσω νεα και παλια!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οι δυο πρωτες φωτο με εστειλαν ΠΟΛΥ πισω!
 
Amazing φωτογραφιες ........:sad:

Τις εκανα save.
 
Aardvark, ακομα ειμαι στο κυνηγι για τα παλια expansion. Μολις κανω ενα sort απο τα πραγματα και αποφασισω να ανοιξω (κολλημα και αυτο!) τις συσκευασιες απο το BATTLEGROUND θα κανω 2 παραταξεις (Knights+Barbarians και Vikings+Orcs - ακομα αμφιταλαντευομαι για τις συμμαχιες!) για φωτο.

Απο τα πιο ανθεκτικα στο χρονο παιχνιδια, και γεματα με ενα σωρο ομορφες αναμνησεις (και ασχημες - ακομα θυμαμαι τις φωνες της μητερας μου που της χαραξα το κρυσταλλο στο το τραπεζακι του σαλονιου με μια βολιδα απο βαλιστρα!! - Λες για αυτο να πηρε αναποδες και να το πεταξε?!) :)
 
Τελικα υπηρχαν περισσοτερα Battlesets απο την παλια απλη εκδοση. Φυσικα δεν τις ειδαμε ποτε στην Ελλαδα. To οτι υπηρχε Sea Battleset το γνωριζουμε οι περισσοτεροι, αλλα δεν ειχα ξαναδει ποτε το Charriots Battleset! Και το Trojan Battleset ακουγεται παραξενο, καθως στην Ελλαδα κυκλοφορησε απλα σαν expansions με τους μινωταυρους, δουρειο ιππο, κυκλωπες, και τον δρακο (που κανονικα ανηκε στο Sea Battleset) - Γινεται λιγο χαμος με τις διαφορες στις εκδοσεις αλλα θα γινει sorting συντομα.

Η Charriots Battleset περιεχει εκτος απο τα μικρα καστρα, και χαρτονενιες σκηνες (που υπηρχαν και στις κανονικες εκδοσεις του παιχνιδιου στην Αγγλια και Γερμανια), τους γνωστους καταπελτες και βαλιστρες, τουβλακια και στρατιωτες, σημαιες και τα χαρτονια με τους θησαυρους αλλα επισης υπαρχουν και αρματα! Η χρηση τους ηταν καπως σαν "υποβαθμισμενο Battle-Ρam" και ειχε ισχυ μονο εναντια σε τοιχακια και στρατιωτες (αλλα οχι σε πυλες καστρων). Απο λεπτομερειες ως προς την χρηση του, απλα το σπρωχνουμε προς τα εκει που θελουμε, και αυτο οτι παρει στον δρομο του (!) συν το πλεονεκτημα του στρατιωτη μας που μενει ανεπαφος για μετεπειτα κινηση του μεσα πλεον στο πεδιο του αντιπαλου.

Freakin' amazing..

crossvariety.jpgcrossvariety2.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
πωπωπωπω! είχα και εγώ τέτοιο! Είχα και τον μινόταυρο, του έβαζες στα κέρατα μια οβίδα και την πετούσε! πρέπει να είχα και ένα άλλο τέρας για τον άλλο στρατό , αλλά δεν το θυμάμαι τώρα...
 
Phil_vr πολυ συντομα θα αλλαξουμε το status στο avatar σου σε "Βαρβαρος" η σε "Βικινγκ" ,your choice. :D

Tρομερα ενδιαφερον τα καινουργια Battle sets που ξετρυπωσες,απορω που δεν τα ειχαν φερει Ελλαδα,θα ειχαν ξεπουλησει μες'την τρελα της εποχης.

Εννοειται οτι θελουμε αναφορα σε ολα ,μην αφησεις τιποτα απ'εξω,να το κανουμε καστροπολιορκητεςwiki. :D
 
O AEON μου ειπε οτι εχει ακομα τα σετ.

Αφου παλεψουμε μεχρι θανατου στο ισογειο της πολυκατοικιας που μενω (εχει καλο και λειο μαρμαρο :) ) και τον λιωσω :D , θα συζητησουμε την πιθανοτητα διεξαγωγης ενος ημερησιου GRM tournament...

Τωρα με συγχωρειτε,παω να τροχισω τον πελεκυ μου...
 
Καταπληκτικη ιδεα,μπορουμε ακομα να το διοργανωσουμε και στην εξοχη ,σε φυσικο περιβαλον,με μουσικη υποκρουση απο Manowar με αφθονη μπυρα και σουβλιστα γουρουνοπουλα.

ΟΥΓΚ
 
Wally: Το σκηνικο που περιγραφεις με την εισοδο πολυκατοικιας, φαντασου να ειναι μαζεμενοι 7-8 μαντραχαλεοι γονατισμενοι στα πατωματα (!) με διπλους στρατους, και με κασσετοφωνακι να παιζει manowar, και να εχεις τους ενοικους της πολυκατοικιας που περνουν να σταυρωκοπιουνται!

Aardvark: Viking η Βαρβαρος ε? χε χε..

Μαζευεται υλικο, ωστε καποια στιγμη να γινει ενα πολυσελιδο αφιερωμα στην καταπληκτικη αυτη σειρα αυτου του παιχνιδιου. Η ιδιαιτεροτητα του ειναι οτι δεν ειναι καθαρο board game, αλλα ουτε και απλο παιχνιδι, οποτε ακροβατει καπου αναμεσα στις δυο αυτες κατηγοριες. Το οτι δωθηκε με απλοικες οδηγιες ενω θα μπορουσε να εχει ενα πιο εξελιγμενο turn base συστημα (πχ στυλ Hero Quest αλλα με εμφαση στη μαχη) του αφαιρει παρα πολλα, ενω θα το ειχε καθιερωσει στην κορυφη και δεν μπορω να φανταστω καν τα expansions που θα μπορουσαν να εχουν κυκλοφορησει για αυτο.

Οπως και να εχει παντως, θα βγει αρκετο φωτογραφικο υλικο απο παλιες και νεες εκδοσεις σε ολη τους την εκταση, ωστε να θυμουνται (και να ψηνονται για παιχνιδι!) οι παλιοι και να μαθαινουν οι νεοι!
 
Phil εσενα δεν θα σε "παιξουμε" στο Tournament.Εισαι προπονημενος και θα μας διαλυσεις :D

Φοβερη ιδεα των T.B κανονων! Ετσι ειναι officially ή αποτελει δικια σου ιδεα?

Τωρα με συγχωρειτε,παω μεχρι το Ebay... :)
 
Wally είπε:
Φοβερη ιδεα των T.B κανονων! Ετσι ειναι officially ή αποτελει δικια σου ιδεα?
Τα παλια (αλλα και τα καινουρια) σετ ειχαν ενα πολυ απλο συστημα, καθως απευθυνονταν σε παιδια 6-12 χρονων, και ετσι λειπει η προσθηκη ζαριων και HP που θα εδιναν αλλη διασταση στο παιχνιδι. Ενταξει με τις βολιδες και τους καταπελτες δεν θελει και πολυ μελετη, αλλα εφοσον υπαρχουν οι στρατιωτες, θα μπορουσε να υπαρχει ενα χαρτονι με τετραγωνα για soldier battleset, ειδικα με την ιδεα που εριξαν με την καινουρια εκδοση Battleground (με τους πυργους-φυλακες και την δυνατοτητα απελευθερωσης), οπως και που καθε βολιδα που πεφτει στο αντιπαλο στρατοπεδο, μπορει να "μεταφερει" στο σημειο εκεινο ενα στρατιωτη. Αντε και τον μετεφερες. Να κανει τι και πως? Αυτο με στεναχωρει πιο πολυ, που το παιχνιδι αυτο πασχει απο ελειψη σωστων κανονων.

Απλα κανενας δεν θελησε να το κανει πιο περιπλοκο με εξελιγμενους κανονες και ετσι περασε απλα σαν ενα παιχνιδι για παιδια, αφου και εγω οσο θυμαμαι και εγω και οι φιλοι μου ποτε δεν χρησιμοποιησαμε τους ενσωματωμενους κανονες, και ακολουθουσαμε την τακτικη "χτυπα και μετα σειρα μου".

Μηπως να βαλουμε σε λειτουργια κανενα homemade συστημα turn based? χμ..

Ας ολοκληρωθει το αφιερωμα και η εκθεση, να μας βαλει στο κλιμα και ολο και κατι μπορει να φτιαξουμε.
 
Που να πάρει... μέχρι πέρυσι είχα όλο το set στο υπόγειο και πήγε η μάνα μου και τα ξαπόστειλε.

Γκρρρρρρρρρ... πάω να την καρυδώσω
 
Μανάδες καταστροφείς...

Ενας ξάδελφος μου είχε το κάστρα και πολιορκητές και επειδή παίζαμε 1 ώρα και τσακωνόμασταν 3 ώρες, έκατσε και έγραψε κανόνες από την αρχή. Δηλαδή καταργήσαμε τις ασαφείς οδηγίες που είχε, και ακολουθούσαμε πιστά τις custom. Και για να μην τις χάνουμε, τις είχε γράψει στο πισω μέρος του χαρτονιού (καπάκι).
 
Που να πάρει... μέχρι πέρυσι είχα όλο το set στο υπόγειο και πήγε η μάνα μου και τα ξαπόστειλε.
Γκρρρρρρρρρ... πάω να την καρυδώσω
Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Εμένα η δικιά μου μου πετάει σπόντες του τύπου: "Δεν θα καθαρίσεις την αποθήκη από αυτά τα άχρηστα που μαζεύεις?" Όπου άχρηστα μια Α500 και τα 2/3 της συλλογής μου από τα games :angry: :angry:
 
Ενα videaki που θα κανει πολλους απο εμας γαλουχημενους στα Καστρα και Πολιορκητες να συγκινηθουν, αλλα και τους νεους να δουν τι εχει αυτο το συγκεκριμενο παιχνιδι και γινεται τοσο αρεστο και πως παιζεται. Αν και οι εμπλεκομενοι δεν εχουν ιδεα απο κανονισμους η απο τακτικη (αρκει να δειτε το βουνο απο τα τουβλα μπροστα απο τα καστρα και θα καταλαβετε για τι αγνοια μιλαμε) και χρησιμοποιουν ελαχιστα τις βαλιστρες (που με τριπλα λαστιχακια θα σκορπιζαν θανατο!), παρολα αυτα επιδεικνυουν το μεγαλειο του παιχνιδιου αυτου που δεν ειναι αλλο παρα.. absolute fun! Ακομα και αν παιζεται ετσι απλα με μονο κανονα "There can be only one!".

[edit]This video is unavailable.

 


Sorry about that.[/edit]


Χρηζει σημειωσης οτι εχουν ενα σωρο εξοπλισμο απο διαφορετικες εκδοσεις (ακομα και κοκκινο δρακο!) απο τις παλιες και νεες φυλες. Αυτο και μονο τονιζει την επεκτασιμοτητα του παιχνιδιου και το ελευθερο που δινεται στην φαντασια και πλοκη (οπως και φυσικα στην βασιμη πλεον δικαιολογια για αποκτηση 3-4 η και 5 πληρων σετ για merge και deploy)!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οντως πολυ ωραιο και νοσταλγικο το βιντεακι. :cry:

Οι στρατιωτες,εχω απορια,ειχαν διακοσμητικο ρολο οι ειχαν συμμετοχη στους κανονες του παιχνιδιου; :xm:

Γενικα ρωταω ,οχι στο βιντεο.
 
Πίσω
Μπλουζα