Retropie

Παντως το retropie είναι κορυφή. Τώρα που το έχω στήσει φουλ, κάθομαι και παίζω διαφορα games (το βραδυ κυρίως) απο καναπέ ή κρεβάτι και είναι απόλαυση.

Αν και κάποια στιγμή θα ήθελα να παίζει απροβλημάτιστα και το virtual striker 1. Ίσως σε μελλοντική αναβάθμιση.
 
καλημερα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποιος αναλυτικος οδηγος για να εγκαταστησω στο retropie τον emulator για playstation!

ευχαριστω πολυ
 
Γεια σου φίλε. Δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί με ps1 προς το παρόν. Αν θελήσεις για name, amiga, neogeo εδώ είμαι.
 
γεια χαρα ειμαι παρα πολυ νεος στο αθλημα του retropie, με ενδιαφερει το mame απλα εριξα μεσα στο φακελο mame4all ενα δυο παιχνιδια δεν ξερω τι αλλο χρειαζεται να κανω για το στησω σωστα σορρυ αλλα ειμαι πολυ νεος οπως ειπα...

να σαι καλα
 
Για αρχή διάβασε τις 9 σελίδες του τόπικ. Θα βοηθηθείς πάρα πολύ. Δυστυχώς χρειάζεται διάβασμα γιατί δεν υπάρχει κάτι απολύτως έτοιμο.

Για τα mame σε γενικές γραμμές κάθε emulator που θα χρησιμοποιήσεις, θέλει και συγκεκριμένες εκδόσεις roms.

Προσωπικά όλα τα roms από mame, τα έχω στον φάκελο arcade και όταν είναι να ξεκινήσω ένα παιχνίδι επιλέγω τον emulator "lr-mame2003". Ο συγκεκριμένος όμως emulator για να παίξει τα παιχνίδια, θέλει τα roms να είναι στην έκδοση 0.78. Έτσι βρήκα πηγή με roms 0.78, τα πέρασα μέσα στον φάκελο arcade και τα παιχνίδια παίζουν μια χαρά.

Στα neo geo αντιμετώπισα θέμα, αλλά αν δεις 1-2 σελίδες πίσω θα βρεις τη λύση.

Μπες στο παρακάτω λινκ για να δεις τι παίζει γενικά για κάθε emulator. Στα δεξιά διαλέγεις emulator για να ενημερωθείς. https://github.com/retropie/retropie-setup/wiki/MAME
 
ευχαριστω για τις πληροφοριες εχω διαβασει τις σελιδες και ηδη εχω βρει καποια ακρη και παιζω καποια παιχνιδια!
 
Ότι άλλο χρειαστείς εδώ είμαστε.
 
Wally είπε:
Βρηκα λυση αλλα επρεπε να δω τον κωδικα στο github για να εικασω το Kempston!!!! (ειναι το input_libretro_device_p1 513) (αθλιο documentation)
Πας στο opt/retropie/configs/zxspectrum και ανοιγεις το αρχειο retroarch.config

Αντικαθιστας το περιεχομενο με αυτο:

"# Settings made here will only override settings in the global retroarch.cfg if placed above the #include line

input_remapping_directory = "/opt/retropie/configs/zxspectrum/"

input_libretro_device_p1 = "513"

#include "/opt/retropie/configs/all/retroarch.cfg"

Μαζι και με το Virtual Keyboard (Select) το lr_fuse ειναι εξαιρετικο και πλεον "κονσολοποιημενο" :)

δεν θες μονιμη αλλαγη ή θες να επιλεξεις και αλλα interfaces (δεν καταφερα να βρω τον κωδικο για τα υπολοιπα), φορτωνεις παιχνιδι, πατας Select + X και βγαινεις στο RetroArch menu. Στα Configuration ->Inputs, για τον πρωτο user αλλαζεις το RetroPad με τον interface της επιλογης σου. Δεν καταφερα να βρω τροπο να κανω απο εκει την αλλαγη μονιμη.
Wally, εννοείς σβύνεις οτιδήποτε άλλο στο retroarch.config και το αντικαθιστάς με αυτές τις γραμμες; Δηλαδή θα περιέχει μόνο αυτές τις 4 γραμμές;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι.Νομιζω πως μονο σχολια εχει μεσα ετσι κι αλλιως
 
kajwbtfe είπε:
Καταρχην να πω οτι εχω καταενθουσιαστει με το μηχανηματακι(Raspberry pi3)!!Του εχω φτιαξει 2 καρτουλες 16αρες,τη μια με Rasbian και την αλλη με Retropie.Η επομενη θα ειναι με KODI.Το μονο προβλημα που εχω ειναι με το Retropie και τους emulators για Ν64 και PSx.Στον πρωτο παιζει καρε καρε και στον δευτερο μετα απο κανα 3λεπτο λαρασαει η κολλαει..ρευμα του δινω απο εναν φορτιστη που πηρα απο το μαγαζι που το αγορασα και ειναι 2,5 AMP output.Μου ειπε ο ανθρωπος οτι ειναι οτι πρεπει και δεν θα εχει θεμα με το ρευμα.Μηπως το προβλημα στον psx ειναι υπερθερμανση?Με ψυκτρα θα λυνοταν το προβλημα?Κατα τα αλλα το δοκιμασα και με ασυρματο πληκτρολογιο και ενσυρματο ποντικι αλλα και με ασυρματο ποντικι και δεν ειχε θεμα με κανενα.
- Για να μην έχεις ένα κάρο SD, διάβασε λιγάκι για το BerryBoot. Μπορείς να έχεις μια κάρτα για boot κι ένα εξωτερικό δίσκο με όσα διαφορετικά λειτουργικά θέλεις. Αν έχεις αρκετά μεγάλη κάρτα, μπορείς να τα τρέχεις κι απο εκεί.

- Για το N64, δοκίμασε να επιλέξεις τον mupen64plus glide64. ~ 50 FPS μου βγάζει. Το PSX παίζει σταθερά στα 60FPS με τον default emulator (lr-pcsx-rearmed).

- 2.5Α είναι υπεραρκετά, ακόμα και για USB δίσκο.

- Αν είχε προβλημα με την θερμοκρασία, θα σου εμφάνιζε ένα μικρό θερμόμετρο στην οθόνη, πάνω δεξιά.
 
Στο δικό μου retroarch.cfg έχει ολόκληρο κατεβατό εντολών, για αυτό ρωτάω. Έχει μέγεθος 50k το αρχείο.
 
Ωπα! Στο opt/retropie/configs/zxspectrum/retroarch.config που ειναι μεσα στο Spectrum φακελο εχεις κατεβατο?
 
Επίσης, στον MAME 2003 που χρησιμοποιώ για τα Arcades, σε μερικά παιχνίδια ο ήχος ακούγεται "μασημένος". Μερικά από αυτά στα οποία το έχω παρατηρήσει είναι τα Cosmic Avenger, Ladybug, Crazy Kong, Son of Phoenix. Τι θα μπορούσε να φταίει;
 
Τελικά, ο λόγος που δεν δούλευε το Kempston στον fuse (με το κατεβατό εντολών στο retroarch.cfg) , αλλά και για τον "μασημένο" ήχο στα Arcades ήταν μάλλον ότι είχα μια έκδοση Retropie dual boot μαζί με Kodi. Έβαλα το κανονικό Retropie και όλα τα προαναφερόμενα προβληματάκια που είχα, ξεπεραστηκαν. Ευχαριστώ για το tip για το Kempston Wally!
 
Μπραβο!!! Αντε παιξε ενα Who Dares Wins II τωρα :)
 
Μπαααα, προτιμώ ένα Underwulde.
 
Retropie 4.3 released!

To Σουκου θα δουμε τι ψαρια πιανει (φυσικα εχοντας backup πριν!!)
 
Πίσω
Μπλουζα